Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Internet
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 22-01-2007, 13:00   #1
Onursal Dost
Serhad - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2006
Yaş: 40
Mesajlar: 1,387
Tesekkür: 4294967295
63 mesajina 141 kez tesekkür edildi
 Serhad isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Mafyanın İnternetteki Yöntemleri

Geleneksel mafyanın interneti keşfi internet bankacılığının başlamasına denk geliyor. O dönemlerde bilgisayar ağlarına sızma konusundaki uzmanlara para ya da tehdit karşılığında iş yaptıran bu grupların kimi korsanları kaçırıp silah zoruyla çalıştırdıkları da biliniyor. Ancak kullanıcı sayısının ve kullanım alanının artması kullananların güvenlik konusunda en basit önlemleri bile alma konusundaki cehaletiyle birleşince tam da aranılan ortamı yaratmış oldu.
siteadi.com - Mafyanın İnternetteki Yöntemleri Bilişim ağları üstündeki yolsuzluk ve sanal soygunlardan yıllık zararın 10 milyar doları geçtiği iddia ediliyor. Elektronik ağlar üstünde en çok kullanılan suç yöntemlerini sizin için derledik.


E-posta:
Nijerya'da, Endonezya'da ya da Kenya'da darbe olmuştur ve hükümet değişmiş, askerler olaya el koymuştur. Memleketin önde gelen ailelerinden birisinin İsviçre'de yüz milyonlarca doları vardır ve bunu aktaracak bir yurtdışı hesabına ihtiyacı vardır. Hayatın garip bir cilvesi olacak; yüz milyonlarca doları olan bu adamın yurtdışında bir tane arkadaşı yoktur ve sizin hesabınıza muhtaçtır. Bu e-postaya kanarak kendi hesap bilgisini karşı tarafa verip bu paranın yarısını komisyon olarak bekleyen binlerce kişi her sene boşalan hesaplarının ardından gözyaşı döküyor. Nijerya dolandırıcılığı olarak adlandırılan bu yöntem internetteki en eski metotlardan. Altın kural: Darbeler zenginlere fazla koymaz, kendinizi fazla kaptırmayın.


Oltacılık:
Bir gün bankanızdan bir e-mektup gelir. Merkez Bankası yeni sisteme geçti, bankalar çipli kart kullanmaya başlayacak gibi birbirinden enteresan gerekçelerle sizden aşağıda yer alan linke tıklayıp bankanın sitesine gitmenizi söyler. Adres bankanızın adresi gibi görünür ama tıkladığınızda açılan sayfa aynen bankanıza benzese de adresi farklıdır. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girersiniz, ertesi gün de boşalan hesabınızın derdine düşersiniz. Altın kural: Bankanızın sitesine girmek için her zaman adresi elinizle yazın.

Zombi PC'ler:
Bilgisayarınızda durduk yere reklam pencereleri açılıyor, antivirüs yazılımınız (varsa) çalışmaz hale geliyor, sisteminiz her gün biraz daha yavaşlıyorsa casus yazılımlardan biriyle tanışmış olabilirsiniz. Bu tip kontrolü başkasına geçmiş bilgisayarlara 'zombi' deniyor. Elinde on binlerce bu tip bilgisayar bulunan zombi efendileri reklam göstermek, istenmeyen mektuplar yollamak ya da ticaret sitelerine saldırıp fidye istemek için bilgisayar başına ortalama 30 yeni kuruş alıyor. Altın kural: küçük ve ücretsiz bir anti casus yazılımı hayatınızı değiştirebilir.


WiFi avcılığı:
Taşınabilir bilgisayarlar kablosuz ağlara bağlanma yeteneği kazanınca herkese açık internet erişim noktaları mıknatıs gibi kullanıcıları çekmeye başladı. Hatta kimi kafeler müşteri çekmek için bunu bir araç olarak kullanmaya başladı. Ancak bu tip ağlarda etrafınızda dizinin üstünde bilgisayarıyla oturan yetenekli birinin yazdığınız her şeyi (şifreleriniz de dahil) öğrenmesi veya bilgisayarınıza casus yazılımlar yüklemesi son derece basit. Altın kural: bedava sirke baldan tatlı olmayabilir.

İlgi istismarı:
Popüler olaylar sırasında milyonlarca kişinin bilgi edinmek için internet sitelerine yöneldiğini bilen gruplar bu merakı sömürmek için fırsatı kaçırmıyor. Örneğin en son Dünya Kupası sırasında katılımcı takımların adına ekran koruyucu dağıtan bir kaynağın aslında bilgisayarlara virüs yüklediği ortaya çıkmıştı. Aynı şekilde geçtiğimiz günlerde Irak'ın devrik Başkanı Saddam Hüseyin'in idam videosunu yüklemeye çalışırken bilgisayarına en illet casus yazılımaları bulaştırmıştı. Altın kural: Sonradan uğraşmak istemiyorsanız bir şeye tıklamadan önce 10 kere düşünün!

__________________
bazı çocukların kalbinde yitirdiğim gibi
birçok kere yitirdim denizde kendimi
gidiyorum aramaya, suyu bilmeden
beni çürütecek, ışık yüklü ölümleri.

  Alıntı ile Cevapla
Eski 22-01-2007, 13:20   #2
Onursal Dost
Memoli - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Oct 2006
Bulunduğu Yer: KKTC
Mesajlar: 2,222
Tesekkür: 15
108 mesajina 493 kez tesekkür edildi
 Memoli isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

gercekte internet dunyasında ne yapacaksak enaz 10 ve 20 kere dusunmek lazım cunku sanal dünyasında hersey daha kolay yaplıyor bu biligi için sagol dostum

__________________
Yenilikci bir tarzımız için PAYLAŞIMLAR KENDİ uploandmuz olacaktır .... RAR olarak paylaşılan bütün dosyalarda Sitemizin Reklamları Olacaktır.. Aynı zamanda bütün Paylaşmış olcagım Paylaşımlar Anti Virüs Eset Smart sucrity programı ile Taranmış ve Anti virüs ve sapam Hiç bir şekilde olmayacaktır... Ama Hersey Rahmen Bütün Paylaşımları indirdikten sonra Kullanmış oldugunuz Anti virüs Programı ile tarama Yapın... Sorumluluk Kabul edilmez...

İletişim Msn - E - posta

[email protected]
  Alıntı ile Cevapla
Eski 22-01-2007, 22:40   #3
dostakcam
Guest
Mesajlar: n/a
Tesekkür:
mesajina kez tesekkür edildi
 
Tanımlı

ya herşey iyi güzel hoşta bide benim gibi acemiler var içine bi kurt salıyonuz
çık çıka bilir sen işin içinden benim pc feleket derecede yavaşladı her geçen gün dahada yavaşlıyo bende inat ettim patlayana kadar böle kullanıcaam


Konu dostakcam tarafından (22-01-2007 Saat 22:50 ) de değiştirilmiştir.
  Alıntı ile Cevapla
Eski 22-01-2007, 22:50   #4
Can Dost
boranjudge - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Sep 2006
Bulunduğu Yer: Yer yüzü
Mesajlar: 1,446
Tesekkür: 19
17 mesajina 21 kez tesekkür edildi
 boranjudge isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

özellikle zombi virüsü kesinlikle engellenemez bir virüstür tanık olduğum bir iki olay vardı birincisi mynetten 3 milyar fidye istediler mynette verdi sanırım kayseri veya konyay dı bu illerden internete bağlanan unkunow nick li bir coder tarafından yazılan bir zombi virüsü yaklaşık 150 bin bilgisayara bulaşmış boyutu nedeniyle ve yazılım ustalığı nedeniylede anti virüsülere yakalanmıyordu
bir keresinde de kendisini çok öven yalan olmasın birazda sağlam kadrolu bir hacker sitesinin veritabanına saldırı olmuştubununda zombilerce yapıldığını gördük ve ilginç gelebilir ama biraz düşündüm dostunsayfasi.net e saldırı şekli olarakda zombiler kullanılmış olabilir.
bilgiler için gerçekten çok teşekkürler saağol.

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
mafyanın, İnternetteki, yöntemleri


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:06 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1