Dostun Sayfasi

Dostun Sayfasi (http://www.dostunsayfasi.com/)
-   Kadın Hakları (http://www.dostunsayfasi.com/kadin-haklari/)
-   -   Kadın hakları gözardı edilmemeli (http://www.dostunsayfasi.com/kadin-haklari/15536-kadin-haklari-gozardi-edilmemeli.html)

ZiLAN 08-10-2007 12:36

Kadın hakları gözardı edilmemeli
 
İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi (KHM) Başkanı avukat Aydeniz Alisbah Tuskan, Anayasa'nın 'eşitlik' maddesinde 'Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Bu amaçla alınacak geçici özel önlemler ve yapılacak düzenlemeler imtiyaz sayılamaz' şeklinde bir düzenlemeye yer verilmesini istediklerini söyledi. İstanbul Barosu KHM ve İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği tarafından İstanbul Barosu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Tuskan, hükümetin hızla çıkarmak istediği yeni 'sivil' anayasa için hazırlattığı taslağın, kamuoyunda büyük tedirginlik yarattığını ifade etti. Demokrasi adına anayasaya 'Yüksek öğrenim kurumlarında kılık kıyafetle ilgili serbestlik koyulması'' durumunda 'Benim kurallarım yargı kararlarının, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi görüşünün üstündedir' anlayışının sergilenmiş olacağını belirten Tuskan, 'Kamuoyuna duyurulan taslakta bir yandan kadınlara 'Üniversitede türban serbestisi' kazanım olarak sunulurken, öte yandan yürürlükteki kadın eşitliği kuralının çıkarılmış, kadınların adeta kısıtlı konumuna getirilmiş olduğunu görmekteyiz' şeklinde konuştu. Tuskan, yürürlükteki Anayasa ile taslaktaki eşitlik kuralı karşılaştırıldığında kadın haklarının gözardı edildiğini belirterek, demokrasinin en önemli kriteri olan 'kadın ve erkek eşitliğinin' Anayasa'da açık ifadelerle yer almasını talep ettiklerini söyledi. Yeni anayasanın çalışmaları için kadın kuruluşları ve kadın hukukçular olarak öneride bulunduklarını dile getiren Tuskan, 'Anayasanın 'eşitlik' maddesinde 'kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Bu amaçla alınacak geçici özel önlemler ve yapılacak düzenlemeler imtiyaz sayılamaz' şeklinde bir düzenlemeye yer verilmesini istiyoruz' dedi. Tuskan, bu şekilde bir anlayışın yeni anayasaya yansımaması durumunda Anayasa'nın bu haliyle kalmasını tercih ettiklerini de savundu.

Kaos-GL'den mektup var

Kaos Gey-Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği (Kaos-GL) üyeleri, anayasada yer almasını istedikleri eşcinsellerin taleplerini iletmek için ilgili kurumlara mektup gönderdi. Konuyla ilgili yazılı açıklamada, 'Anayasanın eşitlik ilkesini düzenleyen 10. maddesine ek olarak 'cinsel yönelim' ve 'cinsiyet kimliği' ibaresi eklenmesiyle eşcinsel realitesinin tanınmasını istiyoruz' denildi. Taleplerinin eşitlik yanlısı ve ayrımcılık karşıtı bir talep olduğunu kaydeden Kaos-GL açıklamasında, 'Anayasa insan haklarını korumalı ve tüm ayrımcılıkları önleyen maddeler içermelidir' denildi.


Özgür Gündem

insurgent 12-10-2007 18:00

'Anayasa insan haklarını korumalı ve tüm ayrımcılıkları önleyen maddeler içermelidir'

Malesef ülkemizde bu ayrımcılıkları yapan insanlarımız vardır ve bu anayasada bile güvence altına alınmamıştır.
Eşcinsellik kişisel bir tercihtir ve saygı duymalıyız.

gz_antepli 17-10-2007 10:24

Nazım Usta derki
"Anamız, avradımız........
........................
Bizim Kadınlarımız"

Onlar bizim elleri öpülesi anamız,bacımız,yarimiz onlar bizim yüreğimizde
Teşekkürler
-Saygılar_


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:11 .

Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1