Dostun Sayfasi

Dostun Sayfasi (http://www.dostunsayfasi.com/)
-   Kadın Saglıgı (http://www.dostunsayfasi.com/kadin-sagligi/)
-   -   Uzun süreli östrojen tedavisi riskli (http://www.dostunsayfasi.com/kadin-sagligi/19047-uzun-sureli-ostrojen-tedavisi-riskli.html)

cilek_22 31-01-2008 06:53

Uzun süreli östrojen tedavisi riskli
 
ABD hükümeti tarafından finanse edilen ve “Kadın Sağlığı Girişimi” projesi çerçevesinde yapılan araştırmada, rahimleri alınan 28 bin 835 hemşire mercek altına alındı. 15 yıl östrojen hormonu alanlarda meme kanseri riskinin yüzde 48 oranında arttığı tespit edilen araştırmada, 10 yılın altında östrojen hormonu tedavisi görenlerde meme kanseri gelişme riskinin daha yüksek olmadığı belirlendi.
15 yıl östrojen hormonu alanlarda meme kanseri riskinin yüzde 48 oranında arttığı tespit edilen araştırmada, 10 yılın altında östrojen hormonu tedavisi görenlerde meme kanseri gelişme riskinin daha yüksek olmadığı belirlendi. Sonuçları “Archives of Internal Medicine” (Dahiliye Arşivleri) dergisinde de yayımlanan araştırmaya katılanlardan yüzde 3,2’sinin (934) meme kanserine yakalandığı belirtildi.

Araştırmayı yürüten Brigham and Women’s Hospital ve Boston’daki Dana Farber Kanser Enstitüsü’nde görevli kanser uzmanı Dr Wendy Chen, “Uzun süreli östrojen tedavisi ile meme kanseri arasında riskli bir artış saptadık. Araştırmada, 10 yılı aşmayan sürede östrojen kullanımında fazla risk bulunmamasına karşın, beyin kanaması ve plebitriskinde artış gösteriyor” diye konuştu.

Östrojen ve projestatif hormonları, kadınlarda menopozun etkilerini azaltmakta önemli bir tedavi şekli olarak kullanılıyor.

Araştırmacılar, osteoporoz hastalığının tedavisi veya engellenmesiiçin uzun süreli östrojen kullanan kadınların da meme kanseri riskine karşı doktorlarıyla başka bir tedavi şekli belirlemelerini salık veriyorlar.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:01 .

Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1