Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Kadınca > Kadın Saglıgı
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 28-12-2009, 21:46   #1
Onursal Dost
Lavinia - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Yaş: 35
Mesajlar: 696
Tesekkür: 958
563 mesajina 4997 kez tesekkür edildi
 Lavinia isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Kırışıklık kürü

Kırışıklık kürü
siteadi.com - Kırışıklık kürü
Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU




Köşe yazıları ile şarkıların ortak bir yanı var. “Olur mu öyle şey, ne ilgisi var?” demeyin, ciddiyim! Bazı yazılar diğerlerinden daha çok istek alıyor.

Okur, tıpkı popüler bir müzik parçası dinler gibi belli konuları ne kadar tekrarlarsak tekrarlayalım bıkmıyor. Tersine sık sık yazmamızı istiyor. Cilt kırışıklıkları böyle bir konu. “Cilt kürü” düşünenler için en son bilgileri not alabilirsiniz.

NE YİYİP İÇMELİ?

Güne mutlaka proteini bol bir kahvaltı ile başlayın. Yumurta beyazı, yoğurt, dilimlenmiş, ısıtılıp üzerine bir iki damla zeytinyağı eklenmiş domates, taze meyveler ve tam tahıllardan yapılmış kahvaltı gevreklerine ağırlık verin.

Güne bir bardak ılık su -birazcık limon ekleyebilirsiniz- ve ½-1/4 bardak meyve suyuyla başlamanız iyi olur. “Nar suyu”, “nar suyu, portakal suyu” karışımı, “havuç-portakal suyu-nar suyu” karışımı mükemmel tercihlerdir. Kahvaltıdan önce alacağınız bir tablet alfa lipoik asit ve kahvaltı sonrası yutacağınız 100 mg ubiquinol (aktif CoQ10) işinizi daha da kolaylaştıracaktır.

BALIK-YOĞURT-DOMATES FAVORİ

Öğle ve akşam yemeklerini de protein ağırlıklı yemeniz iyi olur. Balık öncelikli seçiminiz olmalı. Az yağlı kırmızı et, tavuk hindi veya yoğurt da doğru seçimlerdir. Öğle ve akşam yemeklerinde salata -özellikle domatesten zengin salatalar- yemeyi ihmal etmeyin. Gün boyu sık sık ve az miktarda su için. şekerli, gazlı, kolalı içeceklerden uzak durun. 1-2 fincan kahve 3-4 fincan çay ve mineralli su -soda- en doğru tercihlerdir.

Tam tahıllar ve özellikle bakliyat grubu yiyecekleri daha sık tüketin. Kırmızı fasulye, yeşil mercimek sofralarınızda daha sık yer alsın. Ara öğünlerde meyve dilimleri, ceviz ve bademden faydalanabilirsiniz. Yağı azaltılmış yoğurt da iyi bir ara öğün seçimidir.

Salatalarınıza öğütülmüş ceviz, ayçiçeği taneleri, öğütülmüş keten tohumu, küçük meyve dilimleri eklemeyi ihmal etmeyin. Tuzu her zamanki gibi azaltın. şekerli yiyeceklerin tamamından uzak durun. Unlu, nişastalı yiyeceklerle ilişkinizi sınırlayın.

Kırışıklık azaltma planının önemli bir parçasının da düzenli egzersiz yapmak olduğunu sakın unutmayın. Uykunuza, istirahatınıza özen gösterin. Stresten uzak kalmaya çalışın.

2010’un cilt yıldızları

Nemlendirici olarak hyalüronik asitli ürünler, 2010’da da tercih edilecek. Kolajen içeren kremler ise tavsiye edilmiyor. Nedeni, bu ürünlerin ciltten cilt altı dokulara geçmesinin olanaksız bulunması. “Ciltteki porların genişliği molekül ağırlığı büyük olan kolajenin cildin içine nüfusu uygun değil” diye düşünülüyor.

Peptit içeren ürünler hâlâ gözde. Argireline ihtiva eden ürünler bu yıl da ilk sıralardaki yerlerini koruyor. ıdebenon ve CoQ10’lu serum ve kremler 2010’da da favori. Gücünü uzun süredir koruyan ama son bir-iki yılı sessiz geçiren kinetin, bu yıl yeniden atağa geçti. Kinetinli ürünler önümüzdeki yıl daha sık kullanılacak gibi görünüyor.

C vitaminli kremler, serumlar retinol A içeren kırışıklık tedavi ediciler, alfa lipoik asit eklenmiş gençleştiriciler bu yıl çok gündemdeydi, muhtemelen gelecek yıl da gündemde olacaklar. E vitaminli kremler ise “out”.

Özetle 2010 yılının cilt falı, 2009’un tekrarı gibi görünüyor. Son derece iddialı birkaç ürün var, onlara daha sonra değineceğiz. şimdilik biraz merakta kalın ve bu bilgilerle yetinmeye çalışın.

__________________



heyhat..! yaşıyoruz.





  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Lavinia üyemize tesekkür ettiler
IZA (02-01-2010), mnoocalan (02-01-2010)
Eski 02-01-2010, 00:14   #2
IZA
Onursal Dost
IZA - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2007
Bulunduğu Yer: Kizlarimin yanindayim en degerli varliklarim
Yaş: 47
Mesajlar: 832
Tesekkür: 704
507 mesajina 1243 kez tesekkür edildi
 IZA isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Eline saglik Lavinia'cim çok güzel bilgiler ama malesef insan istedigi gibi yapamiyo sürüklenip gidiyoruz iste
Ben yürümeyi çok severim mesela ama hep araba kullaniyorum çocuklarin yüzünde

__________________
мυтℓυ єтмι¢єкѕєη мєѕgυℓ∂є єтмι¢єкѕιη, νє∂αℓαя кσуѕα∂α вαzєη gιтмєк gєяєкιя...
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi IZA üyemize tesekkür ettiler
Lavinia (02-01-2010)
Cevapla

Tags
kürü, kırışıklık


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:27 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1