Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Kadınca > Kadın Sorunu

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 19-10-2007, 22:39   #1
Onursal Dost
ZiLAN - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 1,415
Tesekkür: 0
41 mesajina 63 kez tesekkür edildi
 ZiLAN isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Yalnız anneler zor koşullarda yaşıyor

CENEVRE (19.10.2007)-Cenevre’de devlet yardımından yoksun olan yalnız annelerin zor koşullarda yaşıyor. Nafaka avanslarındaki değişimleri tek aileler için felaket düzeyinde etkiler yaratıyor. Mono-Aileler Derneği, durumun alarm verici düzeyde olduğunu belirterek, aile politikasını yeniden düzenlenmesini istiyor.
siteadi.com - Yalnız anneler zor koşullarda yaşıyor
34 yaşındaki Cenevreli anne Andréa, tek başına 13 ve 11 yaşındaki çocuklarına bakıyor. 9 yıldır eşinden boşanan Andréa, ‘’aldığım maaş ve Scarpa (Cenevre kantonu nafaka servisi) tarafından verilen 1400 frank, çocuklarımla düzgün bir yaşam sürdürmek için yetiyordu’’ diye anlatıyor. Zaten zor koşullarda yaşayan tek ailelerin durumu 1 Temmuz’dan bu yana daha da kötüleşti. Yeni yasa, ailelere yardımlara sınırlama getirdi. Andréa da tıpkı diğer yüzlerce kadın gibi Cenevre kantonunda devlet yardımından yararlanamıyor.

KADINLARI ZOR DURUMDA BIRAKAN YARDIM POLİTİKASI

Sürekli ileriye gitmeye hazır mücadeleci biri olduğunu söyleyen Andréa, ‘’Ama şimdi, yutulması zor bir hap var. 1400 frank olmadan yaşayamam’’ diyor. Andréa, ‘’eğer yalnız olsaydım, küçük bir odada sorunsuz yaşardım. Ama kızlarımın asgari kalitede bir yaşam hakkı var. Dans kurslarımdan da kendimi mahrum etmek istemiyorum, oysa hal böyle’’ şeklinde konuşuyor.

Bir spor kulübünde masajcı olan Andréa, patronu ile bu soruna bir çözüm bulmaya çalıştı. Ancak bu da bir sonuç vermedi. Genç anne istifa etmek zorunda kaldı. Andréa, ‘’iyi bir şekilde ayrıldık, ama iş ortamında düzensiz saatlerle kırıldığımız gerçekliğini göstermek acı veriyor. Bu koşullarda, daha fazla çocuklarımla birlikte olmak istiyorum. Şu anda işsizim, daha düzenli ve daha iyi ücretli bir iş arıyorum’’ diye konuşuyor. Sosyal servislere göre genç anne nafaka alma hakkı yok zira çok kazanıyor ama yaşamını idame ettirmek için ise az kazanıyor. Andréa, ‘’gerçek bir saçmalık’’ olarak ifade edilen bu koşullarda yaşıyor.

Kadın ve erkek eşitliği promosyonu servisi (SPPE) müdiresi Fabienne Bugnon da bu durumun bilincinde. Bognon, kısa bir süre önce kadın dernekleri ve sosyalden sorumlu yargıç François Longchamp ile bir araya gelerek, kadınların karşı karşıya bulunduğu bu durumu ele aldı. Bugnon, alandaki insanların da nafakadan yoksun kadınların yaşadığı zorluklar karşısında yerini alması için görevini kullandığını belirtiyor.

ÇOCUK YÜK OLMAMALI, GELECEK İÇİN BİR YATIRIMDIR

Mono-Aileler Derneği, Ağustos ayı sonunda tüm üyelerine yeni yasaya ilişkin bir soru çizelgesi gönderdi. İlk cevaplar sorunun alarm verici düzeyde olduğunu gösteriyor. Dernekten Claire-Lise Garcia, ‘’yardım hakkı olmayan kadınlar büyük sorun yaşıyor’’ diye tepki gösteriyor. ‘’Çok kötü etkileri var… aile sahibi anneler yardım almak için iş saatlerini kısmak zorunda kalıyorlar’’ diyen Garcia, kadınların yardım isteyecek zamanının da olmadığını ifade ediyor. Aynı dernekten Valérie Maechler ise sağlık sorunlarına da dikkat çekerek, kendilerini artık koruyamaz hale geldiklerini ve bir tür ‘’kronik bunalım’’ içine düştüklerini kaydediyor.

Bunun çocukları üzerinde de etkisi olduğunu söyleyen Maechler, ‘’annelik bunalımlarını özümsemek zorunda kalarak çok çabuk büyüyorlar. Bir aile politikasına ilişkin olanakların oluşturulması aciliyet arz ediyor. Çocuk toplum için sadece bir yük değildir, gelecek için yatırımdır’’ dedi.

Kaynak: Tribune de Genève

ANF NEWS AGENCY

__________________
Serbest piyasa dostluklar

ikilem kıskacında

Hüküm sürüyor iktidar

Hükümlü olmuşuz

Hükmettiğimiz çarkın sahte zarında

Her gün,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki canavarı

Her kuvvet,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki şeytanı


DİLİMİN SINIRI DÜNYAMIN SINIRLARIDIR...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
anneler, koşullarda, yalnız, yaşıyor, zor

Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş arama yap
Modları Göster

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:06 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1