Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Kadınca > Kadın Sorunu
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 24-07-2009, 21:39   #1
Onursal Dost
Lalezar - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Apr 2009
Bulunduğu Yer: Deniz'in Yanında
Yaş: 39
Mesajlar: 128
Tesekkür: 74
84 mesajina 3130 kez tesekkür edildi
 Lalezar isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Erkekler bunları ciddiye alsın!

Kadın cinselliği kılavuzu
siteadi.com - Erkekler bunları ciddiye alsın!

Bir kadını sekse yönelten veya seksten soğutan sebepler üzerine kaç erkek kafa yormuştur acaba? Yakışıklı, bakımlı, baştan çıkarıcı olduğunuzu düşünebilirsiniz ama bu, kadınları her zaman etkilemez. Hatta bir erkeğin öyle özelliği olabilir ki kadını cinsellikten soğutur. İşte bu sebepler...



Ülkemizde yapılan araştırmalar kadınlarda en sık görülen cinsel işlev bozuklukları arasında 'cinsel istek bozukluğu' ve uyarılma bozukluğu'nun bulunduğunu gösteriyor. Cinsel, Eğitim, Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD) bir süre önce 'Cinsel Yaşam ve Sorunları' başlıklı kapsamlı bir dosya hazırladı. Proje Koordinatörlüğü'nü Doç. Dr. Cem İncesu'nun yaptığı dosyada, kadındaki cinsel istek azlığının aslında belli başlı sebepleri bulunduğu açıklandı. Dosyaya büyük emeği geçen Doç. Dr. Doğan Şahin bu sebepleri anlattı.


Kadında Cinsel İstek Bozukluğu

Cinsel istek bozukluğu, uyarılma bozukluğu ile birlikte kadınlarda en çok görülen cinsel sorunların başında geliyor. Tanı; aralıksız ve tekrarlayan bir biçimde cinsel eylem için cinsel fantezi ve arzunun olmaması veya zayıf olması durumunda konabiliyor. Sevişme isteğindeki azlığın yanısıra bu vakalarda cinsel hayaller kurmak, cinsel konularla ilgilenmek, erotik uyaranları izlemek gibi bir istek de ya hiç yoktur ya da çok seyrektir. Herhangi bir cinsel etkinliği başlatmak ya da eşinin başlattığı cinsel etkinliğe katılım konusunda isteksiz ya da az isteklidirler. Sevişme ya da mastürbasyon sırasında ıslanma, göğüslerin dikleşmesi gibi cinsel uyarılma belirtileri ya zayıftır ya da hiç gerçekleşmez. Ayrıca cinsel haz da ortaya çıkmaz ya da çok zayıftır. Orgazm ise çoğunlukla olmaz.

Bazen tıbbi hastalıklara, hormonal bozukluklara ya da bir ilaç kullanımına (özellikle depresyon ilaçları) bağlı gelişse de neden çoğunlukla psikolojiktir. Psikolojik nedenler katı dini ve ahlaki inançlar, kişilik sorunları, cinsel kimlik veya yönelim sorunları, cinsel fobiler veya kaçınmalar, maskelenmiş parafililer (cinsel davranış sapmaları), gebelik korkusu, psikiyatrik rahatsızlıklar, stres ve üzüntü kaynağı olan yaşam olayları, yaşla veya çekicilikle ilgili endişeler, yakınlık sorunları gibi daha çok kadına ait sorunlar olabileceği gibi eşin özellikleri ve tutumları ile de bağlantılı olabiliyor.

__________________
Hiç kimse, kollarında bir çocuk tutan anne kadar çekici ve bir kaç çocuk arasındaki bir anne kadar saygıdeğer değildir.
(GOETHE)
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
alsın, bunları, ciddiye, erkekler


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:46 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1