Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Kadınca
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Kadınca Bayanlara Özel

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 23-11-2007, 00:13   #1
Onursal Dost
ZiLAN - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 1,415
Tesekkür: 0
41 mesajina 63 kez tesekkür edildi
 ZiLAN isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Kadınlar için bir umut projesi

AMED (22.11.2007)-İplik Mahallesi’ndeki kadınların sosyal gelişimlerine katkı sunmak amacıyla Yenişehir Belediyesi EPİ-DEM ile Avusturya WADI Derneği tarafından hazırlanan Kadınlar İçin Bir Umut Projesi start aldı.
siteadi.com - Kadınlar için bir umut projesi
Yenişehir Belediyesi EPİ-DEM ile Avusturya WADI Derneği ortaklığında uygulamaya koyulan proje, yoğun göç alan İplik Mahallesi'nde sosyal yaşama aktif olarak katılamayan kadınlara okuma-yazma kurslarının verilmesi, iletişim, sağlık ve hukuk konularında eğitim seminerlerinin verilmesi, toplumsal yaşama entegrasyonları için çeşitli sosyal faaliyetlere katılımlarının sağlanması, göçün yarattığı travmanın giderilmesi için psikolojik destek hizmetinin sunulmasını öngörüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Proje Koordinatörü Gülcan Yalçın Tantekin, Avusturya Kalkınma Ajansı (ADA), Viyana Belediyesi ve diğer kuruluşların mali destek sunduğu proje kapsamında, ilk etapta 70 kadının okuma yazma kurslarına katılım için başvuruda bulunduğunu, bunlardan 50’sine 2 sınıf halinde eğitim vermeye başladıklarını belirtti. Kadınlara günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara yönelik olarak, 12 başlık altında seminerler vereceklerini belirten Tantekin, meme kanseri ve aile hukuku başlıkları altında düzenledikleri seminerlerin büyük ilgiyle karşılandığını belirtti.

AMAÇ SOSYAL DÖNÜŞÜM


Kadınların, projeye katılımının kolaylaştırılması için çocuklarına yönelik olarak bir çocuk odası oluşturduklarını, 3-6 yaş grubundaki çocuklara burada eğitsel faaliyetler düzenlendiğini de dile getiren Tantekin, kadınlara yönelik bu faaliyetlerin, sinema, tiyatro gibi sosyal etkinlikler ve psikolojik destek uygulamalarıyla destekleneceğini kaydetti. Tantekin, 100 kadına okuma yazma öğretilmesi, 30 kadına ilkokul düzeyinde eğitim verilmesini öngören projenin, İplik Mahallesi’nde sosyal dönüşüm çabalarına önemli bir katkı sunacağını ifade etti.

Projenin koordinasyonundaki Avusturya WADI Derneği’nden 3 kişilik bir heyet de Diyarbakır’a gelerek, çalışmaları yerinde inceledi. Oslo Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Theressa Sandrup, Nerina Weiss ile kuruluşun temsilcisi Kıymet Ceviz’den oluşan heyet, İplik Mahallesi’ni gezerek, projeye katılan kadınlarla birebir görüştü.

DESTEK SÜRECEK

Ardından Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı ile Başkan Yardımcısı Nevim Yakut Günay’ı ziyaret eden heyet üyeleri, projenin gidişatından hayli memnun kaldıklarını belirttiler. Özellikle zor şartlara rağmen kadınların öğrenme isteğinden ve projeye aktif katılımından çok etkilendiklerini belirten heyet üyeleri, projeyi başarıyla yürüten proje ekibine teşekkür etti. Heyet, sunulacak yeni bir kadın projesine destek vermek istediklerini de açıkladılar. Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı ise, sunulan maddi ve manevi destek için teşekkür etti. Anlı, kadınların sosyal gelişimini amaçlayan projelere bundan sonra da öncelik vermeye devam edeceklerini kaydetti.

ANF NEWS AGENCY

__________________
Serbest piyasa dostluklar

ikilem kıskacında

Hüküm sürüyor iktidar

Hükümlü olmuşuz

Hükmettiğimiz çarkın sahte zarında

Her gün,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki canavarı

Her kuvvet,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki şeytanı


DİLİMİN SINIRI DÜNYAMIN SINIRLARIDIR...
  Alıntı ile Cevapla
Eski 23-11-2007, 11:41   #2
Dost
mnoocalan - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Bulunduğu Yer: ANKARA
Yaş: 48
Mesajlar: 4,240
Tesekkür: 87
113 mesajina 198 kez tesekkür edildi
 mnoocalan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

sosyal yaşama aktif olarak katılamayan kadınlara okuma-yazma kurslarının verilmesi, iletişim, sağlık ve hukuk konularında eğitim seminerlerinin verilmesi, toplumsal yaşama entegrasyonları için çeşitli sosyal faaliyetlere katılımlarının sağlanması, göçün yarattığı travmanın giderilmesi için psikolojik destek hizmetinin sunulmasını öngörüyor.
inşallah sözde kalmayan bir proje olmaz emeğine sağlık hevalim

__________________
Kayıp kentin güzel insanı
Rüzgar esermi sizin oralarda?
Ve
Umut türküsü söylenirmi
Sevda misali?
Yada buradan sesimiz duyulurmu
Bir SELAM desek dosta...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bir, için, kadınlar, projesi, umut


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:10 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1