Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Kitaplar
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 14-01-2008, 13:06   #1
gz_antepli
Guest
Mesajlar: n/a
Tesekkür:
mesajina kez tesekkür edildi
 
Tanımlı Haftanın öne çıkan kitapları


siteadi.com - Haftanın öne çıkan kitapları
[U]Paulo Coelho'nun ''Portobello Cadısı'' [/U]ve Miranda Glover'in ''Başyapıt'' adlı yeni romanları ile Ayşe Kudat'ın erkeğin maruz kaldığı şiddeti anlatan ''Al Kocayı Vur Sopayı'' raflardaki yerini aldı.

Paulo Coelho'nun ''Portobello Cadısı'' romanı, Celal Üster'in çevirisiyle Can Yayınları tarafından yayımlandı. Kitapları dünyanın 150 ülkesinde 100 milyon satan ve 66 dile çevrilen Brezilyalı yazar Paulo Coelho'nun yeni romanı, asıl adı Şirin olan, fakat kendine Athena adını veren genç bir kadının, kimliğini ve varoluşunun anlamını aramak için çıktığı ruhsal ve duygusal yolculuğu anlatıyor.

Transilvanya'da yaşayan Rumen bir çingenenin gayrı meşru kızı olan, daha bebekken annesi tarafından yetimhaneye bırakılan Athena, zengin bir Lübnanlı çift tarafından evlat edilinir, önce Beyrut'ta, ardından Londra'da yetişir. Her zaman Tanrı vergisi birtakım özel güçlere sahip olduğunun farkında olan Athena, normal hayata bir türlü ayak uyduramaz. Transilvanya'ya giderek öz annesini bulan Athena, bu yolculuğunda tesadüfen tanıştığı İskoçyalı bir kadının rehberliğinde, sıra dışı yeteneklerini kullanmaya ve bir Portobello Yolu rahibesi olarak insanlara tinsel kavrayış gücü dağıtmaya, bedenle ruh arasındaki ilişkiyi güçlendirmenin ve evrenle bütünleşmenin yollarını öğretmeye başlar.


BAŞYAPIT

Günümüz İngiliz edebiyatının önde gelen yazarlarından Miranda Glover'in ''Başyapıt'' adlı yeni romanı, bir müzayedede kendini ''canlı bir başyapıt'' olarak satışa çıkaran ressam Esther Glass'ın sıra dışı öyküsünü anlatıyor.

''Başyapıt''ı en yüksek bedeli ödeyerek satın alan kişi için bir hafta boyunca, Leonardo da Vinci, Raphael, Holbein, Ingres, Whistler, Manet ve Klimt'in resim tarihine damgasını vurmuş tablolarındaki yedi ünlü kadını canlandıracak olan Esther, ''Başyapıt''ı satıldıktan sonra günümüz sanat dünyasının açmazlarıyla yüz yüze geliyor.

Erkeğin maruz kaldığı şiddeti gözler önüne seren Türkiye'deki ilk kitap olan Ayşe Kudat'ın ''Al Kocayı Vur Sopayı'' adlı çalışması, birçok erkeğin eşi veya sevgilisinden şiddet gördüğünü dile getiriyor. Erkeklerin pısırık görünmemek için gizlemeleri sonucu bir türlü açığa çıkarılamayan şiddetin işlendiği kitapta, erkeklerin eşlerinden, kadın ve erkek sevgililerinden çektiklerini ele alınıyor.


DOROTEA'NIN ŞARKISI

Günümüz İspanyol edebiyatının önde gelen yazarlarından Rosa Regas'ın ''Dorotea'nın Şarkısı'' adlı yeni romanı ise, iç dünyasıyla yüzleşen Aurelia Fontana adlı bir kadının öyküsünü anlatıyor. Madrid Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Aurelia, kır evinde yaşayan babası felç geçirince, ona bakması için Adelita adında bir kadınla anlaşır. Gizemli ve garip bir kadın olan Adelita'nın gelişiyle birlikte Aurelia'nın yaşamı altüst olur. Kendi varoluşunu sorgulamaya yönelen Aurelia, yaşamın farklılıklarını görür.


DİĞER KİTAPLAR


Cem Küçük'ün Banu Avar'la yaptığı söyleşiden oluşan ''Demokrasi Projeleri'', Elizabeth Buchan'ın ''Orta Yaşlı Kadının İntikamı'' Raymond E. Feist ve Janny Wurts'un kaleme aldığı bilim kurgu romanı ''İmparatorluğun Kızı'', Philippa Gregory'nin ''Kraliçenin Soytarısı'', David Mitchell'in ''9. Rüya'', Ahmet Kardam'ın ''Hamdım Piştim Yandım / Mevlana Celaleddin Rumi'', Selçuk Altun'un Senelerce Senelerce Evveldi'' ve Selçuk Özyurt'un ''Dönüşü Yoktu Ayrılığın'' adlı kitapları da raflarındaki yerlerini aldı. (AA)

  Alıntı ile Cevapla
Eski 14-01-2008, 13:07   #2
Banlanmış Üye
Üyelik Tarihi: Oct 2007
Bulunduğu Yer: Ankara
Yaş: 41
Mesajlar: 871
Tesekkür: 0
8 mesajina 10 kez tesekkür edildi
 efla isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Paulo Coelho'nun kitaplarına bayılırım,en kısa zamanda okuyum bu kitabı

  Alıntı ile Cevapla
Eski 14-01-2008, 13:30   #3
Dost
ekinyorum - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Nov 2007
Yaş: 49
Mesajlar: 158
Tesekkür: 2
2 mesajina 2 kez tesekkür edildi
 ekinyorum isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Teşekkürler ellerinize sağlık

__________________
Yaşamak Bir Ağaç Gibi Tek ve Hür
Ve Bir Orman gibi Kardeşcesine
N.Hikmet Ran
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
Çıkan, haftanın, kitapları, öne


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:36 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1