Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Gülelim Eglenelim > Komik & Ilginç Resimler
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 01-03-2007, 23:18   #1
Dost
edessa - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Oct 2006
Bulunduğu Yer: Şanlıurfa
Mesajlar: 603
Tesekkür: 44
18 mesajina 91 kez tesekkür edildi
 edessa isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Arrow İşte O An'lar


siteadi.com - İşte O An'lar
Irak'ın samarra kentinde çekilen bir fotoğrafla devam ediyoruz. 9 yaşındaki ali yüzünde acı ifadesi var...samarra'daki çatışmalarda yaralanmış. Ama o anda ona daha önce hiç tatmadığı bu fiziksel acıyı bile unutturan bir acıyı da yaşıyor aslında. Çünkü ali, babasının bu çatışmalarda öldüğünü sadece birkaç saniye önce öğrenmiş.




Fotoğraf, istanbulda saldırılara hedef olan ingiliz başkonsolosluğunda çekildi. Çevrede öyle bir yıkım var ki, burada ''yaşamla'' bağlantılı hiçbirşey olamazmış gibi geliyor insana. Ama yıkılmak üzere olan binanın kolonlarından birine polis kordonuyla iliştirilmiş çiçekler göze çarpıyor. Ve o anda o binada ve çevresinde birilerinin yaşadığını, orada birilerinin hayatını kaybettiğini ve o kurbanların sevenleri olduğunu hatırlıyor insan.




Fotoğraf finlandiya'da dünya kayak şampiyonası sırasında çekildi. Kayak sporu herzaman tehlikeli sporlardan biri olarak bilinir, bu fotoğraf da bunu kanıtlar nitelikte. Avusturyalı sporcu ilk atlayışını gerçekleştirmiş ama şiddetli rüzgarın kurbanı olmuş. Havadayken rüzgar yüzünden dengesini kaybeden ve kafası üstü piste çakılan sporcunun kişisel felaketinin başladığı o an...




Yer sri lanka'da bir stadyum.. Sri lanka ve ingiltere'nin kriket takımlarının karşılaşması başlamak üzere. Ancak maç sırasında ingiliz oyunculardan birinin dikkatini fazlasıyla dağıtan bir olay yaşanıyor. Topa doğru koşan oyuncunun çevresini kuşatan bu kargaların orada ne yaptığını hiç ama hiç anlamadığı yüzündeki ifadeden anlaşılabiliyor.




National Geographic fotoğrafçısı Rendy Olson'un Sudan’da çektiği bir ‘o’ an. Sudanlı çocukların ne kadar zor bir yaşam sürdüklerini anlatmaya yeten bir fotoğraf. Yiyecek bulmakta güçlük çeken bu çocuklar, vücutlarını ve başlarını bir gelenekten dolayı böyle çamurla kaplamamışlar. Asıl neden çaresizlikleri, çünkü saçlarındaki bitlerden ancak bu şekilde kurtulabiliyorlar.




Amerika Birleşik Devletleri’nde çekilen bir fotoğraf. Dünyanın en tanınan tablolarından biridir Mona Lisa... Fotoğraftaki evin sahibi de Mona Lisa'nın gerçek hayranlarından biri galiba. Çünkü tablonun, evinin duvarına sığmayacağını anlayınca, yatay olarak yerleştirmiş. Mona Lisa'nın belli belirsiz gülümseyen ve su bikirintisine yansıyan yüzüyle ‘o’ anda oradan geçen biri... Hepsi birlikte bu ‘o’ anı ortaya çıkarmış. Ayrıca bu duvardaki eğer bir baskı değil de boyama işiyse, badanacı ya da yapan her kimse epey maharetliymiş. Fotoğraf “Picture of Excellence” yani mükemmellik ödülü almış. Bizce badanacıya da mükemmellik ödülü verilmeli...




Kayakla atlama müsabakasından bir spor fotoğrafı. Elde edilen karede, açının ne kadar önemli olduğunu kanıtlayan bir ‘o’ an. Kayakçı sanki gökyüzünde süzülüyor ve silüeti, sporcunun sağladığı dengeyi ve kendine duyduğu güveni fazlasıyla yansıtıyor.




Engelli at yarışı sırasında elde edilen bir ‘o’ an. Bu karede jokey ve atının engeli aştıktan hemen sonraki anlarını görüyoruz. Jokeyi endişeli bakışının atın bu ‘o’ andan çok zarar görmediğini de belirtiyoruz.




Londra'da bir sörf yarışı sırasında çekilen bir fotoğraf. Yarışmacılardan birinin rüzgarla ve dalgalarla mücadelesi, güneşin ışıklarıyla da biraraya gelince bu çarpıcı görüntü ortaya çıkıyor. Bu görüntü, doğa sporlarının yarattığı heyecanı ortaya koyuyor ve hatta vücudun ürettiği adrenalini bile gösteriyor.




Konya'da Anadolu Ajansı’ndan Rıza Özel’in yakaladığı bir ‘o’ an. Binanın çökme nedeni inşaat hatasıydı. Çünkü dışardan ciddi bir etki olmadan 11 katlı bir apartman nasıl çökemezdi. İşte bu fotoğraf buna cevap veriyor ve bir vinç betonu kaldırırken bu ‘o’ an ortaya çıkıyor. Ve havada dağılan beton, aymazlığı ve vurdumduymazlığı ortaya koyuyor...




Amerika Birleşik Devletleri’nde çekilen bir fotoğraf. Bu ‘o’ an soğuk havanın bir sonucu olarak oluşmuş. Belki ilk bakışta görüntüdekini yolda ilerleyen bir kamyonet zannedebilirsiniz. Ama aslında bu, denizde ilerleyen küçük bir vapurdan başka birşey değil..




İtalya kupası maçları sırasında Milano'da çekililen bu ‘o’ anda, havada ters duran futbolcu gol sevincini yaşarıyor. Attığı golün mutluluğuyla parende atarken AP foto muhabiri deklanşöre basınca bu ilginç ‘o’ an ortaya çıkmış. Fotoğraftaki diğer iki takım arkadaşıysa gol sevincini daha sakin yaşıyorlar. Aslında o bu hareketiyle tüm takım adına sevinç gösterisini yapıyor zaten...




Katar'da çekilen bir fotoğraf. Aslında ilginç bir tesadüfün fotoğrafı bu… Bir tarafta deve yarışlarına katılanlar, öbür taraftaysa bisiklet yarışına katılanlar kıyasıya mücadele ediyor. Bu farklı yarışın katılımcıları, farklı hızlarda, farklı yönlere gitse de ortak bir noktaları da var: Bisikletçilerin ve deve binicilerinin kazanma hırsları...




Nam Choke adlı erkek fille Boonrawd adlı dişi fil, Tayvan’daki fil kampında oynaşıyor. Ve ‘o’ an, tesadüflerin de “Seni seviyorum” diyebileceğini kanıtlıyor. (Reuters / Sukree Sukplang)




Hindistan’da Allahabat kentinde bir baba, 1 buçuk yaşındaki oğlunu inanışına göre, ruhu yıkansın diye Ganj Nehri’ne daldırıp çıkarıyor. Baba, oğlunun ruhunun yıkandığına inanıyor ama çocuk ne bilsin, ‘o’ anda ruhu temizlenmekten ziyade ruhu korkuyor. (Associated Press / Rajesh Kumar Singh)

  Alıntı ile Cevapla
Eski 02-03-2007, 00:53   #2
Can Dost
Corumlu - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Sep 2006
Bulunduğu Yer: BELCIKA
Yaş: 51
Mesajlar: 3,426
Tesekkür: 1634
731 mesajina 15079 kez tesekkür edildi
 Corumlu isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

ikinci resimde oldugu gibi avrupada cok sIk gordumuz bir sey yol kenarlarinda bir agaca yada bir bir duvara carparak bunun gibi kazalarla hayatini kaybedenler icin çicek konur eger bu yer kaliciysa cicekler devamli degistirilir

__________________
Nedenki Bu amaçsız yaratilis, yokolacaksa bir gün her yaratılmış ?

[email protected]
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
anlar, İşte


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:09 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1