Dostun Sayfasi

Dostun Sayfasi (http://www.dostunsayfasi.com/)
-   Komik Yazilar (http://www.dostunsayfasi.com/komik-yazilar/)
-   -   Uzayda oruç tutan ilk astronot olabilirler! (http://www.dostunsayfasi.com/komik-yazilar/14766-uzayda-oruc-tutan-ilk-astronot-olabilirler.html)

tufan 17-09-2007 08:33

Uzayda oruç tutan ilk astronot olabilirler!
 
Bu konuyu başka bir yere yazamadım yer bulamadım işte size güncel bir haber dostlar :D:D:D:D

AFP - KUALA LUMPUR - İlk astronotlarını uzaya gönderecek olan Malezya, bir taşla iki kuş vurma heyecanını yaşıyor. Zira ülkenin ilk astronotlarının, aynı zamanda 'uzayda oruç tutan ilk Müslümanlar' olması umudunu taşıyorlar!
Ülkenin biri doktor, diğeri dişçi olan iki astronot adayı, Rusya'da eğitime girmeye hazırlanıyor. Muzzaffer Şukor ve Faiz Halit, eğitimlerini başarıyla tamamladıkları takdirde, 10 Ekim'de başlayacak bir uzay yolculuğuna katılabilecek. Malezya İslami Gelişim Bölümü'nden Anan Mohd, astronotun uzayda oruç tutmayı seçebileceğini veya Dünya'ya döndükten sonra kaza orucu tutabileceğini söyledi. Mohd, "Astronotumuzun uzayda oruç tutmayı seçmesi harika olur. Onun uzayda oruç tutmak gibi bir deneyimi yaşayabilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Onun da çok heyecanlı olduğundan ve uzayda oruç tutmanın çok ilginç bir tecrübe olacağını düşündüğünden eminim" diye konuştu.
Mohd, astronotun oruç başlangıç ve bitiş zamanları için Baykonur'daki yerel saati takip etmesi gerektiğini söyledi. Geçen yıl, bir konferansta müftü ve bilim insanları uzayda nasıl dua edilmesi gerektiğini ve yerçekimsiz ortamda namaz kılma ve Kâbe'ye durmanın zorluklarını tartışmıştı.
Mohd, "Bazı ritüellerin, yerçekimsiz ortamda yapılması zor. Önemli olan iyi niyet. Astronot, bu ritüelleri kalbinden geçirerek yapabilir" dedi. Malezyalı astronot adayları Şukor ve Halit, binlerce kişi arasından seçilmişti.

gezginemlak 17-09-2007 11:48

gerçekden bir ilk gerçekleşir.umarim başarırlar. :dua: saglicakla

boranjudge 17-09-2007 11:58

:)oruç bulunduğu çevredeki açların halini anlamak için,dinin gereği için,beden sağlığına sözde iyi geldiği için tutulmazmı, uzaya gitmeleri için milyon dolar harcanan astronotların açlıklarını anlamak ne denli mantıklıdır :)
bakalım uzayda aç kalmak nasılmış:) dünyada kalamadılar(büyük ihtimalle) bari uzayda aç kalsınlar:)

melike1907 17-09-2007 13:45

uzayda oruç tutan ilk müslümanlar şak şak şak:clap:
işlerine baksınlar uzaya çıktılarda bir oruç tutmaları kaldı

mnoocalan 17-09-2007 14:22

bu nasıl bir iştir anlayamadım

Delidervish 17-09-2007 18:26

bütün dünya , pardon , bütün uzay bir gün müslüman olacak ...:eek: oha bunlara yaw.. allah bilir bu ruslar uzayda kobay olarak açlığa dayanabilen maymun, kedi felan bulamadı. müslümanlara sardırmışlar yine .. aferim hepsine..

catlak34 17-09-2007 18:32

Alıntı:

melike1907´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 86746)
uzayda oruç tutan ilk müslümanlar şak şak şak:clap:
işlerine baksınlar uzaya çıktılarda bir oruç tutmaları kaldı


katılıyorum sana uzaya çıktılarda bi de oruç tutucaklar peeeeehhhhhh
önce bi uzaya çıkmayı becersinler


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:16 .

Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1