Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar > Köse Yazilari
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 23-03-2012, 12:49   #1
YOL
Dost
YOL - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jul 2007
Bulunduğu Yer: Koordinat düzlemi dışında
Mesajlar: 227
Tesekkür: 189
115 mesajina 476 kez tesekkür edildi
 YOL isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Zeynep Altıok: Hayırlı olmadı!

Zeynep Altıok: Hayırlı olmadı!
siteadi.com - Zeynep Altıok: Hayırlı olmadı!
22 Mart 2012

Ülkemiz gündeminde hayırlı olan hiçbir şey yok.
Gün geçmiyor ki yeni acılara, haksızlıklara uyanmayalım.

Yepyeni katliamlara uyanırken, Uludere’nin bile acısı soğumamışken bizler 19 yıllık uzun hukuksuzluk sürecini temcit pilavı gibi gündeme getirmek zorunda kaldığımız için utanıyoruz.

“İnsanlık suçları’nda zaman aşımı olmasın!” derken bunu sadece Sivas katliamı özelinde söylemedik.

Zira zaman aşımı kararı çıkmadan önce kimlerin yargıya getirildiği ya da getirilmediği aşikar. Aranan şahısların yabancı ülke sınırlarında yakalansalar bile iadelerinin sağlan(a)madığı hukuki ve idari bir ortamda zaman aşımı olmasa ne değişecek ki? Böyle bir tablo içinde Sivas katliamının gerçek failllerinin bulunmasını umut etmek safdillik olur.



İki yıl kadar önce bu ülkenin her dönemde tek tek farklı yötemlerle susturduğu, öldürdüğü, işkence ettiği aydınlık insanların evlatları biraraya geldik. Amacımız kendi acılarımızın hesabını sormak, kendi cinayetlerimizin çözülmesini sağlamak değildi. Tıpkı bu topluma kanaat önderliği yapmış babalarımız gibi sözün ve vicdanın gücüyle ülkemizin geleceği için sözümüz olsun istemiştik. Bir “toplumsal bellek” yaratarak acılarımızı unutturmayıp milletçe almamız gereken dersleri alarak yetkilileri yıllardır yapmadıkları görevlerini yapmaya çağırmak istedik. Sık sık dile getirilen “açılım” çabalarını, yakın tarihin ayıpları ile hesaplaşma vaadlerini de önemsedik. Ciddiye aldık. Ve art niyet aramadan hiçbir partiye yakın durmadan bu ülkenin parlamentosuna gittik. Taleplerimizi ilettik. 2010 yılında yaptığımız ilk ziyarette bizi MHP dışında tüm partiler kabul ettiler. Haklı sesimizi duyduklarını ifade ettiler. Faili meçhul bırakılmış siyası cinayetlerin aydınlatılması için “yetkileri artırılmış” bir araştırma komisyonu kurulması ve “insanlık suçları”nın zaman aşımına uğramaması için gerekli düzenlemelerin yapılmasına yönelik taleplerimizin takipçisi olacaklarını ifade ettiler. Bu ziyaretin ardından CHP ve BDP tarafından defalarca sunulan önergeler MHP dahil tüm partiler tarafından desteklenirken sadece AKP oyları ile reddedildi. Yılmadık, küsmedik 6 Aralık Sivas katliamı davasının “zaman aşımı” ile yüzleşeceği duruşma öncesinde bir kez daha gittik meclise. Bu kez görüşme talebimiz MHP ve AKP tarafından reddedildi. Yine CHP ve BDP önergeler sundu. CHP miletvekilleri meclise insanlık suçlarında zaman aşımına karşı bir yasa tasarısı da sundular . Bu tasarının mecliste görüşülmesi dahi istenmedi. Bu öneri de salt AKP oyları ile reddedildi. O gün 13 Mart'a ertelenen Sivas davası duruşmasından bi yana İnsan Hakları Komisyonu ile yaptığımız görüşmede bize verilen olumlu yaklaşım iş eylem ve karara gelince toz oldu. Ve işte 13 Mart günü HSYK başkan vekilinin dava görülmeden sonuca ilişkin yaptığı açıklamaların gerçeği yansıttığını gördük. Sivas katliamı “insanlık suçu” olarak kabul edilmesine rağmen karar alındı. 5 firari sanık “adalet” bakanı tarafından “sadece 5 kişi can” diye hafife alındı. Sanıklar göz göre göre zaman aşımından faydalandırıldı. Abdi İpekçi, Kemal Türkler cinayetlerinden sonra Sivas katliamı da zaman aşımından nasibini aldı. Sırada bekleyenler için hala çok geç değil!

Herkesin kardeş olduğu, barış ortamında bir ülke yönetmekle övünüp mağdur olana kapı kapatan; tek umudu ölmüş canlarının ateşini tutuşturanları serbest bırakan bir adalet (!) olan ve o umudu “tuhaf” ve çelişkili bir kararla bir kez daha yerle bir edilen bizleri gaz bombası ile bir kez daha cezalandıranlara tepkisiz kalan ve tüm bunları HAYIRLI bulan yetkilileri izliyoruz!

Gaffar Okkan’ı, Hrant Dink’i unutuyor, onca kayıp insanı yok sayıyor ve kendi dönemlerinde cinayet olmaması ile ile övünüyorlar. Oysa her konuşan, sonuçlandırılmayan iddianamelerle akıl almaz sürelerdir tutsak. Öğrenciler, akademisyenler, gazeteciler teröristlikle, tecavüzcülükle suçlanıyor. Hüküm giymiş firari sanıklar için demokratik hak olan yürüyüşler Metin Lokumcular için ölüm fermanı oluyor. Evladını doyuramayan analar kendini öldürüyor. Masum insanların üzerine savaş silahları ile saldırılıyor. Yeni katliamlara çanak tutacak söylevler çekiliyor. Kendi ülkemizin katliamlarına tepkisiz kalan, zaman aşımı kararını gündem dışı bulan yöneticiler meydanlarda başka ülkelerin acılarını kaşıyor. Din kin ve nefret söylemlerine alet ediliyor. Askerlerimiz başka ülkelerin sahalarında ölüyor. Her gün şehit haberleri geliyor. Ve hepsi, hepsi ertesi gün uzak bir acıya dönüşüyor çünkü yeni gün yeni cefalar getiriyor.

Söyler misiniz bunların nesi hayırlı?



Günlerden öyle bir gündü;
Üstüne tarih düştüğüm.

Gözümün önüne geldi birden
Balkıyan güzel yüzün.

Ve yüreğim yandı söndü,
Ter bastı avuçlarımı.
Bir işlek kovan uğultusu
Kapladı kulaklarımı.

Uzandım usulca cigarama;
Yavan ömrüme katık.
Ben o gün öldüm gülüm,
Bir daha ölmem artık...
(Metin Altıok)



Biz umutla ülkemize hayırlı olacak haberleri ve adaleti bekliyoruz...
Çünkü acıyı yaşadık ...
Çünkü “acıyı bal eyledik” ...
Çünkü biliyoruz ki kimse bu kadar zalim olamaz.
Çünkü bu ülke ve biz iyilikleri hakediyoruz.


Zeynep Altıok Akatlı

Mart 2012

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
altıok, altä±ok, hayırlı, hayä±rlä±, olmadı, olmadä±, zeynep


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:24 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1