Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güncel Olaylar > Köse Yazilari
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 26-07-2013, 02:24   #1
Dost
Sürgün*25 - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Nov 2012
Bulunduğu Yer: Paris
Yaş: 67
Mesajlar: 784
Tesekkür: 752
174 mesajina 255 kez tesekkür edildi
 Sürgün*25 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Hamile Kadinlar Sokaka Gezmemeli...!!!

TRT'de ilginç yorum: Hamile kadınlar sokakta gezmemeli
siteadi.com - Hamile Kadinlar Sokaka Gezmemeli...!!!
TRT 1'in iftar programına konuk olarak katılan tasavvuf düşünürü Ömer Tuğrul İnançer, hamile kadınlar hakkında yaptığı yorum ile şaşırttı.





TRT 1 ekranlarında iftar saatlerinde yayınlanan ' Ramazan Sevinci' programı tasavvuf düşünürü ve avukat olan Ömer Tuğrul İnançer'i konuk etti. Programda Şeyh Vefa'nın menkıbelerinden bahseden İnançer, hamile kadınlar hakkında yaptığı sert yorum ile herkesi şaşırttı.

"BUNUN ADI TERBİYESİZLİKTİR"
Şeyh Vefa'nın hanımının haram lokma yemesiyle ilgili bir hikayesini anlatan İnançer, konunun hamileliğe gelmesi üzerine ilginç yorumlarda bulundu. Hamilelerin sosyal hayatını kısıtlaması gerektiğini söyleyen İnançer, hamilelerin televizyon programlarına katılmasını ise ‘terbiyesizlik' olarak yorumladı.



İşte İnançer’in sözlerinden bir bölüm:

"Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez. Her şeyden önce estetik değildir. 7-8 aydan sonra anne adayı biraz hava almak için beyinin otomobiline biner, biraz dolaşır. Sonra akşam üstü çıkarlar. Şimdi ise maşallah, kanatlısı kanatsızı televizyonlarda uçuşuyor. Ayıptır ayıp. Bunun adı realizm değildir. Bunun adı terbiyesizliktir."

DİYANET: DİNDE KADINA TECRİT YOK
Diyanet’tin Alo Fetva Hattından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
"Kadın hastaneye gidecek, alış veriş yapacak. Hamile kadının dışarı çıkmaması söz konusu değil. Zaten dinde de kadına tecrit diye bir şey yok. Hamile kadına da tecrit yok. Aksine anne olmak ödüldür. Ancak, her kadın dikkat etmeli ama hamile kadın giyimine kuşamına daha çok dikkat etmeli. Göbeğini sırtını gösterecek kıyafetler giymemeli. Açıklamayı kim yaparsa yapsın biz dini Kuran-ı Kerim’den ve Hz. Peygamberimizin (S.A.V) hayatından öğreniriz."

TRT : KONUĞUN KENDİSİNİ BAĞLAYAN SÖZLER
Konuyla ilgili Hürriyet ’e konuşan TRT yetkilileri ise bir açıklama yaparak "Canlı yayın sırasında takdir edilir ki, konuğun ne söyleyeceğini bilemeyiz. Bu kurumu bağlayan bir görüş değildir. TRT’de 15 farklı TV kanalı, 18 farklı radyo ve günlük 670 program yayınlanıyor. Bu tür kazalar olabilir. Olumlu ya da olumsuzluklar sahibini bağlar" dediler.




Hamile kadınlardan tepki

İstiklal Caddesi ve Kadıköy Altıyol Meydan'da bir araya gelen kadınlı erkekli gruplar Avukat Ömer Tuğrul İnançer'in hamilerle ilgili söylediği sözler nedeniyle protesto gösterisi düzenledi.

Mynet





Benzer Konular
__________________


Kapansin El Kapilari, Bir Daha Acilmasin ! Yok Edin; insanin insana Kullugunu, Bu Davet Bizim...

Konu Sürgün*25 tarafından (26-07-2013 Saat 04:35 ) de değiştirilmiştir.
  Alıntı ile Cevapla
Eski 27-07-2013, 04:01   #2
Dost
Sürgün*25 - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Nov 2012
Bulunduğu Yer: Paris
Yaş: 67
Mesajlar: 784
Tesekkür: 752
174 mesajina 255 kez tesekkür edildi
 Sürgün*25 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Duran Adam'a O.....çocugu Diyen AKP Miletvekili...!!!

Mehmet Yüksel: O... çocuğu

AKP milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Nihat Zeybekçi’yi gören TKP’li Utku Erdoğlu, “Ali İsmail Korkmaz Ölümsüzdür” yazılı bir dövizle ‘Duran Adam’ eylemi yaptı. Eylemi yapan Erdoğlu’nu gören AKP’li vekiller “O... çocuğu! Vatan haini!” diye bağırarak küfür etmeye başlayınca polis, eylemciye destek verenlere saldırdı ve eylem yapan genci gözaltına aldı.


TKP’ye yakınlığıyla bilinen Sol Haber sitesinin haberine göre; AKP Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Nihat Zeybekçi'yi bir mekanda gören TKP üyesi öğrenci Utku Eroğlu, "duran adam"eylemine başlayınca, milletvekillerinin ağza alınmayacak küfürlerine maruz kaldı. Emniyet Müdürü Zeki Bulut ise Eroğlu'nu ormana götürüp küfür ve tehditle gözaltına aldırdı. Eroğlu'ya bir de"huzuru bozduğu" gerekçesiyle dava açıldı. AKP'li vekil Mehmet Yüksel'den küfürler
Dün saat 12 sularında Denizli'de çay bahçesinde oturan TKP üyesi Utku Eroğlu ve Eray Erzeybek, Hayal Kahvesi isimli bir mekanda AKP milletvekilleri Mehmet Yüksel ile Nihat Zeybekçi'nin oturduğunu gördü. Bir kartonun üstüne "Ali İsmail Korkmaz Ölümsüzdür" yazarak döviz hazırlayan Eroğlu ve Erzeybek, milletvekillerinin oturduğu masanın 2 metre yakınında "duran adam" eylemine başladı. Eroğlu, milletvekillerinin ve çevresindeki güvenliklerin sözlü sataşmalarına maruz kaldı. Kısa süre sonra sivil polisler, yalnızca dövizle sessiz şekilde bekleyen "duran adam"ı darp etmeye başladı. O sırada AKP Milletvekili Mehmet Yüksel ayağa kalkarak, "O... çocuğu!" ve "Vatan haini!" diye bağırdı. AKP'li Yüksel, "duran adam" eylemine destek veren vatandaşlara da ağza alınmayacak küfürler etti.


Emniyet Müdürü Bulut: 'Evet diktatörüm, var mı itirazın?'


Saldırıya uğrayan Utku Eroğlu ve Eray Erzeybek
TKP'li Utku Eroğlu polis ve milletvekillerinin saldırısının ardından yaşadıklarını şöyle anlatıyor:
"Sivil polisler darpetmeye başladıktan sonra, 'sadece duruyorum burada, ne yapıyorsunuz' diyerek direnç gösterdim. Çevredeki insanlar da yanıma gelerek polislere 'bırakın çocuğu' diye bağırmaya başladılar. Polis beni yakındaki ormana doğru götürmeye başladığında insanların gelmesini engellemek için onlara da müdahale etti ve gelmelerine döverek engel oldu. Ben de 'bırakın beni ne yapıyorsunuz' deyince, sivil bir adam 'sen benim kim olduğumu biliyor musun, ben Emniyet Müdürü'yüm' dedi. Ben de, 'Emniyet müdürüysen ne olmuş? Diktatör müsün? Yasada hukukta böyle bir şey yok' dedim. O da, 'Buradan sonra yasa-hukuk benim. Evet diktatörüm var mı itirazın?' dedi.
Daha sonra beni ormanlık alanın içinde bir banka oturttular. İki polis ellerimi tutuyordu. Emniyet müdürü karşıma dikildi, diziyle kasıklarıma bastırarak konuşmaya başladı. Kulağıma eğilerek ağza alınmayacak küfürler etti. Sonra 'amacına ulaştın mı, memnun musun?' diye sapıkça bir ses tonuyla sordu. Ben, 'vicdanım rahat, huzurluyum, böyle mi korkutacaksınız beni' dedim. O da kafama yumruk atmaya başladı. Daha sonra Terörle Mücadele ekipleri gelerek beni gözaltına aldı.



Polislerin parçaladığı döviz
Videoları karakolda sildiler
Karakolda TEM bana saçma sapan sorular sordu. 'Denizli'ye neden geldiniz? Size bu eylemi yaptırması için başka birinden talimat geldi mi?' gibi... İfadeden sonra bizi saldılar. 'Huzur ve sükunu bozma'gerekçesiyle, Hayal Kahvesi isimli mekanın sahibi bize dava açtı. Saldırıya uğramamıza rağmen bir de dava açıldı. Telefonlarımızı da aldılar ve içerisinde AKP'li milletvekilinin küfrettiği görüntüler olan videoları sildiler. Hatta telefonlardaki mesajları falan bile silmişler. Hiç delil bırakmak istemediler. Geriye yırtılmış dövizimiz kaldı fakat görüntülere yine de ulaşmak için bir çalışma yapıyoruz."
"Duran adam" eylemini yapan öğrenciler konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını da açıkladılar.

Haber Kaynağı: OdaTv.com

__________________


Kapansin El Kapilari, Bir Daha Acilmasin ! Yok Edin; insanin insana Kullugunu, Bu Davet Bizim...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
gezmemeli, hamile, kadinlar, sokaka


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:38 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1