Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Teknoloji Dünyası > Otomobil Dünyasi

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 26-08-2007, 18:57   #1
Onursal Dost
MaRaSlI - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2006
Bulunduğu Yer: pazarcik
Yaş: 37
Mesajlar: 1,642
Tesekkür: 5
74 mesajina 228 kez tesekkür edildi
 MaRaSlI isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Mercedes-Benz E200 Kompressor: Gümüş ok

Mercedes-Benz E200 Kompressor: Gümüş ok
siteadi.com - Mercedes-Benz E200 Kompressor: Gümüş ok
Bir "markanın" beklentileri yerine getirerek, "marka" olma unvanını hak etmesini ve bu saygınlık ile tüketiciyi sadece ulaşım aracı olarak değil, sunduğu saygınlık ile manevi olarak da tatmin etmesi gerekir.

Kökleri 1871'e kadar giden Mercedes-Benz, otomotiv sektörüne kazandırdığı yenilikler ve icatlar'ın yanı sıra, tüketicilere otomobillerden neler beklemelerini gerektiğini göstererek, otomobil severlerin kafalarda haklı bir konuma sahiptir.

Her koşulda, ne kadar eskirse eskisin istikrarını bozmadan yoluna devam edebilen, geleneksel değerlerin korumuş modern otomobiller üreten Mercedes-Benz'in dünya'da en çok satan modeli E serisini test ettik bu hafta.

Test otomobilini Koluman'ın Bağdat Caddesi'ndeki satış mağazasından teslim alırken, "böyle markalar, böyle mekânlarda satılmalı işte" demeden edemiyorsunuz. Tamamen çelik konstrüksiyon olan binada bulunan hemen hemen her şey Mercedes-Benz ile ilişkili.

E serisinin ilk 1986 yılında çıkan W124 kod numaralı kasasından sonra, son modeli sürdüğünüzde, başarılı otomobillerin arasında nasıl bir nesil farkı olduğunu gördüğünüzde şaşırıyorsunuz. "20 sene olmuş, şaşıracak ne var" demeyin, bir üretici otomobillerinin tipini 20 senede 5 kez değiştirip yeni bir nesil yaratamayabilir.

Güncel kasa W211 E serisi, 2006'da makyajlandı; kalite ve teknik özellikleri daha da geliştirildi. Test otomobili E200 Kompressor'ün 1.8 litre hacmindeki motorunun 184 beygirlik gücü, yere 5 vitesli otomatik şanzıman ile aktarılıyor. Yeni modelde bir önceki E serisine (W210) göre şanzıman oranları biraz uzamış. Şanzımanı isterseniz manüel olarak da kullanabilirsiniz.

"Avantgarde" modeli yine eskisi gibi spor sürüş özelliklerine sahip ve süspansiyonu virajlarda otomobilin yana yatmasına izin vermiyor. Yol tutuşu öyle güven verici ki, gücü iki katı da olsa fark etmez dedirtiyor. Daha yumuşak ve istendiğinde de spor sürüş olsun diyenler aracı seçenek listesinden "airmatic" süspansiyon ile donatsınlar.

Makyajlanan modelde ince ayarlar yapılmış; örneğin eski modelde gündüzleri üzerine ışık vurduğunda havalandırma düğmelerinin yazısını okumak zor oluyordu, ya da yan aynalar otomobile yakın olduğu için görüşü bazen yetersiz kalabiliyor, yağmur sensorlu silecekler camları istediğinizden daha sık temizleyebiliyordu. Yeni modelde bunlar hep geliştirilmiş.

Kompresörün gücünü devreye sokması da bir önceki kasa W210'a göre de daha rafine. Spor motor sesi sevenler motordaki kompresörün çıkardığı kendine has mekanik sesi seveceklerdir. Süratiniz ne olursa olsun kabine ne lastik sesi ne de rüzgâr sesi giriyor. Aerodinamik katsayısı o kadar düşük ki, motorun da gücü ile otomobilin yüksek hızlara ulaşması hiç uzun sürmüyor.

E serisi ezeli rakibi BMW 5 serisini zor durumda bırakabilecek bir tasarıma sahip. Çünkü bu sefer Mercedes hem spor hem de şık. İşçilik kalitesi, kapıların açılıp kapanması, banka kasalarını yapan ustaları kıskandıracak türden. Geceleri iç ışıklandırması o kadar başarılı ki, dışardan görünmese de içeride tatlı bir ışık var ve özellikle soğuk kış günlerinde çok davetkâr duruyor.

Çift parçalı cam tavan'ın sadece ön kısmı açılıyor ve de istenirse elektrikli bir perde ile kapatılabiliyor, perde olmadığında ise içeride doğal bir aydınlık oluşuyor. Koltukları rahat olan aracın şoför koltuğu ve direksiyonu hafızalı ve hemen hemen her yöne ayarlanabiliyor, konforlu bir sürüş pozisyonu bulamamanız mümkün değil.

Göğüsteki eşya koyma bölmesi bir düğmeye bastığınızda elektrikli bir motor ile yukarı hareket ediyor, buraya isteğinize göre 6lı CD değiştirici de koydurabiliyorsunuz. Komplike gözükse de, Mercedes'lere aşina olanlar, düğmelerin ne olduğunu 1-2 dakika içinde çözebilirler. E serisi için sunulan aksesuar listesi çok zengin. Yeni çıkan akıllı far sistemi farların hıza ve yöne göre gücünü arttırarak farklı yönlere dönmesi veya yükselip alçalmasını sağlıyor, "sinema salonlarına alternatif" Harman / Kardon LOGIC 7 ses sistemi, ısıtmalı direksiyon, viraja girdiğinizde koltuğun yan tarafının dönerek sizi tutması, takip mesafe ayarı bulunan hız sabitleme sistemi, uzaktan kumandalı park kaloriferi, yağmurda kendiliğinden kapanan, yaz sıcağında da güneş enerjisi ile kabini havalandıran cam tavanı, aksesuarlardan sadece bazıları.

Test aracının benzin sarfiyatı, 100 kilometrede 12.9 litre. Henüz yeni açılmaya başlayan 4000 kilometredeki motorun daha kilometre yapmış modellerinde, kullanıldığı koşullara göre 9 litreleri görmek mümkün.

Genel olarak E200 Kompressor, otomobilden, stil, performans, güvenlik, konfor ve itibar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmayacak, alırken acaba rahat satabilir miyim diye düşünmeyeceğiniz bir araç. İster iş adamı olun arka koltukta oturun, ister aile babası olun cümbür cemaat doluşun, isterseniz bekâr delikanlı olun, her türlü isteğinize cevap verecektir.

Benzinli ya da dizel, dört çekiş ya da arkadan itiş, 4,6 veya 8 silindirli seçenekleri bulunan E serisinin E200 Kompressor modelinin konfor paketli donanımı Mercedes-Benz Türk A.Ş. tarafında 70,000 Euro'ya satılıyor.

Test otomobilini teslim alırken ve bırakırken gösterdikleri ilgi ve verdikleri bilgi için Sayın Altuğ Erciş'e teşekkürler.


Teknik Özellikler
Motor Hacmi ve silindir: 1796 cm^3 Sıralı 4
Sıkıştırma Oranı: 8.5:1
Beygir gücü/devir (ps) 184 / 5500
Tork / devir (nm) 250 / 3500-4000
Çekiş Arkadan
Şanzıman 5 Otomatik
Ağırlık (kg) 1580
Uzunluk/Genişlik/Yükseklik (mm) 4852/1822/1483
Dingil Mesafesi (mm) 2854
depo Lt 65
Son Hız Km/h 227 (otomatik)
0-100 Km/h Hızlanma (sn) 9.4 (otomatik)
Jant-Lastik 205/60/16




__________________


  Alıntı ile Cevapla
Eski 26-08-2007, 19:24   #2
Dost
Daywalker - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Oct 2006
Bulunduğu Yer: İstanbul
Yaş: 36
Mesajlar: 1,302
Tesekkür: 41
92 mesajina 265 kez tesekkür edildi
 Daywalker isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Güzel arabaymış.almak lazım

  Alıntı ile Cevapla
Eski 27-08-2007, 00:51   #3
Tecrübeli Üye
Üyelik Tarihi: Aug 2007
Mesajlar: 186
Tesekkür: 0
2 mesajina 2 kez tesekkür edildi
 alevıcakır isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

mercedes gerçekten güzel araba kaliteli konforlu ama bi sevdam var ki anlatamam arkadaşlar ben yine ölene dek bmw diyeceğim galiba

  Alıntı ile Cevapla
Eski 16-12-2007, 14:32   #4
Yeni Üye
Üyelik Tarihi: Dec 2007
Mesajlar: 9
Tesekkür: 0
0 mesajina 0 kez tesekkür edildi
 CAN62 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

geçekten güzel araba param olsa kesin alırım

  Alıntı ile Cevapla
Eski 17-12-2007, 20:38   #5
Dost
Tuncelili - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Aug 2007
Mesajlar: 323
Tesekkür: 58
10 mesajina 15 kez tesekkür edildi
 Tuncelili isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

bence muhteşem bir araba parası olana tabi

  Alıntı ile Cevapla
Eski 18-12-2007, 12:24   #6
Banlanmış Üye
Üyelik Tarihi: Oct 2007
Bulunduğu Yer: deokrat yasam:)
Yaş: 35
Mesajlar: 266
Tesekkür: 0
11 mesajina 12 kez tesekkür edildi
 İsmail isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Wink super

araba gercekten mukemmel bı araba...
sıyah renklısını gormusttum...
ve olaganustu bı dızayn...

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
e200, gümüş, kompressor, mercedesbenz

Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş arama yap
Modları Göster

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:12 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1