Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Teknoloji Dünyası > Otomobil Dünyasi
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 09-09-2007, 17:20   #1
Onursal Dost
MaRaSlI - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2006
Bulunduğu Yer: pazarcik
Yaş: 37
Mesajlar: 1,642
Tesekkür: 5
74 mesajina 228 kez tesekkür edildi
 MaRaSlI isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Volvo’dan ReCharge (şarj edilebilir) Konsept: Plug-in Hibrit otomobil

Volvo’dan ReCharge (şarj edilebilir) Konsept: Plug-in Hibrit otomobil
siteadi.com - Volvo’dan ReCharge (şarj edilebilir) Konsept: Plug-in Hibrit otomobil
Volvo, 13 – 23 Eylül 2007 tarihleri arasında gerçekleşecek, dünya’nın en önemli otomobil fuarlarından biri olan Frankfurt Otomobil Fuarı’nda özel tasarlanmış bir C30 üzerinde çevreye duyarlı ReCharge Konsept otomobilini sergiliyor. Volvo ReCharge Konsept otomobili, normal bir elektrik prizinde şarj edilebiliniyor, sadece elektrikle 100 km menzile sahip oluyor ve Flexifuel motorla destekleniyor.

Volvo Cars’ın ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Camarillo kentinde bulunan “Volvo İzleme ve Konsept Merkezi”nde geliştirdiği Volvo ReCharge Konsept otomobil, normal elektrik şebekesinden şarj edilebilen, bağımsız elektrikli tekerlek motorları olan ve çevre için azami yarar sağlayan bir karma yakıtlı otomobil. Tam şarj olduğunda, otomobilin sadece elektrik motoruyla yaklaşık 100 kilometre yol almasını sağlıyor. Bunun ardından devreye giren dört silindirli Flexifuel motor, otomobile güç sağlarken aküleri de şarj ediyor.

Elektrikle çalıştığı için sahibinin cüzdanı ile dost olan Volvo ReCharge Konsept otomobilin maliyeti yüzde 80 daha düşük oluyor. 100 kilometre kullanıldığında ise yakıt tüketimi, motorla gidilen mesafeye bağlı olarak 0 ila 5,5 litre arasında değişiyor.

Her tekerlekte bir elektrik motoru bulunan Volvo ReCharge Konsept otomobil, bir dizi teknolojik yeniliği “seri karma” adı verilen bir sistemle birleştirerek motor ile tekerlekler arasında hiçbir mekanik bağlantı kalmamasını sağlıyor.
Bagaj bölmesinde bulunan akü, lityum-polimer pil teknolojisini kullanıyor. Akülerin kullanım ömrünün, otomobilin ömründen fazla olması bekleniyor.
Her tekerlekte bağımsız olan dört elektrik motoru, bağımsız çekiş gücü sağlıyor.
Dört silindirli 1,6 litre Flexifuel motor, akünün boşalmasının ardından tekerlek motorlarına güç veren randımanlı bir jeneratörü hareket ettiriyor.
Volvo ReCharge Konsept otomobil, randımanlı bir jeneratörü ve akü yükünün yetersiz kalması durumunda devreye giren bir Yedek Güç Ünitesi (YGÜ) bulunan akülü elektrikli otomobil. YGÜ, her tekerlekteki bağımsız motorlara elektrik iletmek üzere tasarlanmış. İçten yanmalı motor sadece YGÜ’ye güç verdiği için, gerek kontrollü salımlar gerekse karbondioksit açısından en elverişli biçimde çalışabiliyor. YGÜ, bir villaya elektrik sağlayabilecek güçte. Örneğin, küçük değişikliklerle, otomobil sahibinin elektrik kesintisi durumunda, evine de elektrik verebilmesi mümkün.

Güç kaynağını sürücü seçebiliyor. İçten yanmalı motor, akü yükünün %70’inden fazlası kullanıldığı zaman devreye giriyor. Ancak sürücü kontrol panelindeki bir düğmeyle dört silindirli Flexifuel motoru bundan erken de devreye sokabiliyor. Böylece sürücü, akü şarjının daha yüksek düzeyde kalmasını sağlayabiliyor. Sözgelişi, motor otoyolda giderken devreye alınırsa, şehre girildiğinde aküye dönülecek kadar şarj sağlıyor.

“Bizim elektrik şarjlı hibrit konseptimizle, günümüzün hibritleri arasında önemli fark var. Bugünkü hibrit araçlar, elektrik motorunu içten yanmalı motora destek için ve kısa sürelerle kullanıyor. Bizim çözümümüz ise insanların büyük bölümünün sürekli elektrik gücüyle yol almasını, içten yanmalı motoru ikincil bir kaynak olarak kullanmasını sağlıyor,” diyen Volvo ReCharge Konsept otomobil proje müdürü İchro Sugioka, şöyle devam ediyor: “Üstelik elektrik prizinden şarjlı hibrit C30'umuz, canlı ve sportif kullanım özelliğini de koruyor. 0-100 km/s hızlanma 9 saniyede tamamlanıyor ve azami hız 160 km/s oluyor.”
Volvo ReCharge Konsept otomobil, özellikle her gün orta mesafelerde araç kullananlar için çok uygun. Sözgelişi, her gün evden işe gidip dönmek için 100 kilometreden az otomobil kullanan bir sürücü, gidiş-dönüş yolculuğunu sadece elektrik gücüyle yapabilir ve 100 kilometrede sıfır yakıt harcayabilir. Akü menzilinin dışına çıkan sürücüler bile ReCharge Konsept’in yararını görecektir. Tam şarj durumundan başlayan 150 kilometrelik bir yolculukta araç 2,8 litreden az yakıt kullanacak, bu da 100 kilometre başına yakıt tüketimini 1,9 litrede tutacaktır.

Volvo ReCharge Konsept otomobil’te tek ihtiyaç, otomobil sahibinin, ev veya işyeri gibi uygun yerlerde, şebeke elektriğine erişebilmesi. Tam şarj 3 saat sürüyor ancak bir saatlik şarjla bile 50 kilometre civarında yol yapmak mümkün.



__________________


  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
edilebilir, hibrit, konsept, otomobil, plugin, recharge, volvo’dan, şarj


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:50 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1