Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Teknoloji Dünyası > Otomobil Dünyasi
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 26-12-2007, 18:28   #1
Onursal Dost
MaRaSlI - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2006
Bulunduğu Yer: pazarcik
Yaş: 37
Mesajlar: 1,642
Tesekkür: 5
74 mesajina 228 kez tesekkür edildi
 MaRaSlI isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Renault Grand Espace Privilage

Renault
siteadi.com - Renault Grand Espace Privilage Grand Espace Privilage
2.2 BVA Diesel

Çocukluğumda ilk kez bir Espace gördüğüm zaman, bir anlam verememiş, “hmm ne garip araba” demiştim. Daha dikkatli baktığımda, ön camının motor kaputu ile sanki tek bir parçaymış gibi birleştiğini ve arka camın da aynı şekilde bagaj kapağı ile birleştiği fark etmiş, minibüse benzetmiş, sonra tavanın minibüse göre alçak kaldığını fark etmiş, yeni bir tür araç gördüğümü anlamıştım.

1984 yılında ilk kez satışa sunulan Renault Espace sınıfının ilk örneklerinden, yenilikçi bir “insan taşıyıcı – van”. Satışa sunulduktan kısa süre sonra Avrupa’da çok popüler olmuş ve yeni modellerinde de hem önceki kasanın hem de markanın çizgisinde kalmış, “van”ların babası durumuna gelmiş bir araç.

Espace’in kabinin ferahlığı, genişliği, koltuklarının rahatlığı insanı şımartan seviyede. Aracın cam yüzeylerinin toplamı 7.42 metre kare. Eğer test aracımızda elektrikli açılır cam tavan da bulunsaydı bu alan 2.16 metre kare daha büyüyecekti. Arka koltukların genişliği ve diz mesafesi, raylı sistem ile birleşince, orta sıradaki koltukları arkaya çevirme imkânı sunuyor, bu da oturum düzeninde size başka sınıftaki araçların veremediği özgürlüğü sağlıyor.

14 adet havalandırma ızgarası bulunan aracın arka bölümü için ayrı bir havalandırma sistemi bulunuyor ve yolculardan sağda ve solda oturanlar kendi isteklerine göre ısıyı değiştirebiliyorlar. Aracın içindeki nemi ölçen sistem duruma göre devreye girebiliyor ve kabin içinde “kaliteli” bir havanın sürekliliğini sağlıyor.

Son derece sade tasarlanmış göğüste araç ile ilgili bilgilerin yer aldığı gösterge grubu merkezi bir konumda bulunuyor. İlk bakışta biraz karmaşık görünen göstergeler zaman geçtikçe daha anlaşılır oluyor ve daha rahat okunuyor. “AUX” çıkışı, yani harici bir müzik çaları ses sistemine bağlama imkânı da bulunan aracın göğsünde birçok saklama gözü de bulunuyor.

Test aracı 2.2 litrelik 150 beygir gücünde dizel bir motor ile donatılmış. 5 vitesli otomatik şanzımanı motor ile son derece uyumlu çalışıyor. Vites geçişleri tam otomatik şanzımanlara benzemeyen sistem, isteğe göre vitesleri şoförün seçmesine izin veriyor. Örneğin kaygan zeminlerde aracı üçüncü viteste kaldırarak, patinajı engellemek mümkün. Elfreni ise siz aracı park konumuna alır almaz otomatik olarak devreye giriyor.

Espace, virajlarda zorlanmak için tasarlanmış bir otomobil olmadığını, sürüşteki konforu belli ediyor. Yumuşak süspansiyon sistemi orta büyüklükte yol bozukluklarına kadar, iyi bir sürüş konforu sağlamayı başarırken, çukurlar ve tümsekler büyüdüğünde, doğal olarak yetersiz kalabiliyor.

Yıkamalı xenon far sistemi, ABS, EBD, önden kaymayı engellemeye yönelik özel olarak programlanmış stabilite sistemi, kademeli açılan hava yastıkları gibi lüks otomobillerde bulunan bütün güvenlik unsurları Espace’da mevcut.

Espace hem büyük hemde ekonomik bir araç. İçindeki her yolcuya eşit derecede önem ve konfor veren bir tasarıma sahip Espace ile, yüksek bir sürüş pozisyonunda seyahat ediyor olmak, yolculukları daha kolay bir hale getiriyor. Diğer yandan bilinçsiz sürücülerin çok yakın mesafeden önündeki aracı takip ettiği sıkışık trafikte, arkanızdaki aracın fiziksel olarak “size” uzak olması ise ayrı bir huzur kaynağı.

Can Şaher

Teknik Özellikler
Motor Hacmi ve silindir: 2188 cm^3 sıralı 4
Sıkıştırma Oranı: 18.0:1
Beygir gücü/devir (ps) 150 / 4000
Tork / devir (nm) 320 / 1750
Çekiş önden
Şanzıman 5 otomatik
Ağırlık (kg) 1840
Uzunluk/Genişlik/Yükseklik (mm) 4861/1860/1746
Dingil Mesafesi (mm) 2868
depo Lt 83
Son Hız Km/h 190
0-100 Km/h Hızlanma (sn) 13.9
Jant-Lastik 225/55 R17
Yakıt Tüketimi (üretici firma) (Ş.içi/kombine) 12 / 9.1 (Lt/100km)
Fiyat (test tarihinde) 107,050 YTL




__________________


  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
espace, grand, privilage, renault


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:58 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1