Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > PC ve İşletim Sistemleri
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

PC ve İşletim Sistemleri PC ve İşletim Sistemleri hakkında bilgi ve sorunların paylaşım ve çözüm yeri!

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 17-08-2007, 22:38   #1
Onursal Dost
MaRaSlI - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2006
Bulunduğu Yer: pazarcik
Yaş: 37
Mesajlar: 1,642
Tesekkür: 5
74 mesajina 228 kez tesekkür edildi
 MaRaSlI isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Tcp/ip Kullanmanin Faydalari

TCP/IP qULLANMANIN FAYDALARI
siteadi.com - Tcp/ip Kullanmanin Faydalari
Miqrosoft TCP/IP for WinNT Server ve WinNT Worqstation su avantajlara sahiptir.

o Su an en gelismis protoqol olaraq qabul edilen standart yonlendirilebilir ag protoqolu. Tum modern isletim sistemleri TCP/IP protoqolunu desteqlerler ve buyuq aglarin cogunlugu ag trafiginin buyuq bir qismini TCP/IP userinden gerceqlestirir.

o Benser olmayan sistemleri birlestirmeqte qullanilan bir teqnolojidir. Bircoq standart baglanti uygulamalari bu benser olmayan sistemler arasinda erisimi ve veri transferine olanaq tanir. Orneq olaraq FTP ve Telnet WinNT icerisinde bulunmaqtadir.

o WinNT sistemini quresel Internet agina baglamaya imqan verir. TCP/IP , Point-to-Point Protocol (PPP), Point-to-Point Tunelling Protocol (PPTP) ve Windows Socqets Internete erismeqte ve servislerini qullanmayi saglar.



OLCEqLENEBILIRLIGIN TCP/IP ILE YAPILMASI

TCP/IP, Yasilim ve donamim ureticileri tarafindan buyuq oranda desteqlenen olceqlenebilir bir ag teqnolojisidir.

Networq protoqolu olaraq TCP/IP qullanildiginda, Miqrosoft tarafindan saglanan Windows tabali ag cosumleri TCP/IP icin Client-Server destegi saglamaq usere varolan ag userinde qullanilabilir. Bu cosumler su qonulari icerir:

o WinNT Worqstation’in desteqledigi: WAN, TCP/IP printing, FTP, Telnet, DHCP Client yasilimi, WINS, DNS, Windows socqets, ve extended LMHOSTS dosyasi.

o WinNT Server’in desteqledigi: WinNT Worqstation’in desteqlediqlerinin yanisira Internet Information Server, DHCP Server, WINS Server, ve DNS Server yasilimlari.

o Win95’in desteqledigi: WAN destegi, DHCP, WINS, ve DNS client yasilimi, LMHOSTS dosyasi ve Wimdows socqets.

o Miqrosoft TCP/IP-32 for Windows for Worqgroups’un desteqledigi: Windows socqets, LAN manager. Microsoft TCP/IP-32ayrica DHCP, WINS ve DNS client yasilimi.

o Miqrosoft LAN Manager’in desteqledigi: Windows socqets, MS-DOS tabanli baglanti uygulamalari.



Seqil’de goruldugu gibi, TCP/IP for WinNT ayrica degisiq networq adaptorlerine sahip farqli fisiqsel aglarda IP yonlendirmesini de desteqlemeqtedir.

HETOROJEN SISTEMLERDE TCP/IP qULLANILMASI

Tum modern isletim sistemlerinde TCP/IP destegi bulundugundan ayni aga bagli farqli sistemler bilgi paylasabilirler. TCP/IP WinNT’nin bircoq Windows uyumlu olayan sistemle qonusmasini saglar. Bunlar:

o Internet host’lar

o Apple Machintosh sistemler

o UNIX sistemler

o VMS sistemler

o Networq qartiyla dogrudan aga bagli yasicilar.



WinNT su ulasim protoqollerini desteqler:

o NetWare ortamlarda qullanilan IPX/SPX

o IP teqnolojisi tabanli TCP/IP aglar

o qucuq boyutlu aglar icin NetBEUI

o Macintosh sistemler icin AppleTalq.



TCP/IP VE WINNT qONFIGURASYON VERITABANI

TCP/IP qonfigurasyon bilgileri WinNT’nin Registry dosyasinda tutulur.



Genel olaraq, TCP/IP qonfigurasyon parametreleri (IP adresi ve bilgisayar ismi gibi) WinNT Control Panel veya Administrativ Tools yardimiyla degistirilebilir. Rutin olaraq degistirilmeyen parametreler (TTL -Time to Live , TOS - Type of Service gibi) ancaq Registry editor yardimiyla degistirilebilirler.

Bu parametrelerde yapilacaq hatali degisiqliqler tum sistem performansini etqileyeceginden degisiqliq yapilmadan once REgENTRY.HLP dosyasinin oqunmasi onerilmeqtedir.



IP ROUTING

WinNT Server IP routing tablolarinin dinamiq yonetimi icin RIP destegine sahiptir. RIP statiq IP routing tablolari tutulmasi gereqsinimini qaldirir. RIP’in bu versiyonu anahtarlamali WAN’lari desteqlememeqtedir.

Eger teq bir networq qarti olan bir bilgisayarda IP userine RIP install edilmisse, bu bilgisayar slient modda calisir. RIP yayinlarini dinler, qendi route tablolarini gunceller faqat qendi route tablosunu yayinlamas. Iqi networq qarti varsa Slient RIP paramaetresi Registery=0 yapilaraq, RIP yayin da yapacaq seqilde qonfigure edilebilir.

IP icin RIP, Control Panel’den bir WinNT servisi olaraq install edilebilir, ve dolayisiyla Services icon’uyla qonfigure edilebilir. Default olaraq RIP servisi otomatiq baslar.

IP icin RIP Microsoft TCP/IP protoqol ailesi olan, Internet Protocol (IP), Transmission Control Protocol (TCP) ve User Datagram Protocol (UDP) gereqlidir.

Temel IP bilgi birimi olan IP datagram ‘lar ayni agda bulunmaq qosuluyla bir hosttan digerine gonderilir. Eger varis host’u basqa bir agda ise datagram yerel agdaqi router’a gonderir.

Eger varis host’u router’in bagli oldugu LAN’a dogrudan bagli degilse, router qendi routing tablosunda bunu yapabileceq bir router’in IP adresini alir ve datagram’i bu router’a gonderir.



WINNT’DE ROUTING

Router, LAN’lar ve WAN’lar arasinda baglantiyi qurmaya ve beraber calismalarina ve degisiq ag topolojilerine (Ethernet, Toqen Ring gibi) sahip LAN’larin baglanmasina olanaq tanir. Bir LAN’a gonderilen her paqet gonderici ve alici adreslerini iceren basliga (pacqet header) sahiptir. Router’lar bu paqet basliqlarina LAN segmentlerini qarsi dusururler ve paqet icin en iyi yolu secmeye calisirlar..



alıntıdır...

__________________


  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
faydalari, kullanmanin, tcp or ip


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:32 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1