Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > PC ve İşletim Sistemleri

PC ve İşletim Sistemleri PC ve İşletim Sistemleri hakkında bilgi ve sorunların paylaşım ve çözüm yeri!

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 24-10-2007, 00:40   #1
Onursal Dost
Memoli - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Oct 2006
Bulunduğu Yer: KKTC
Mesajlar: 2,222
Tesekkür: 15
108 mesajina 493 kez tesekkür edildi
 Memoli isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Thumbs up Hangi Vista logosu, ne anlama geliyor?


siteadi.com - Hangi Vista logosu, ne anlama geliyor?
Hangi Vista sürümünün sizin için uygun olduğuna karar verme karmaşası bir yana dursun, artık ürünlerin üzerindeki etiketlere baktığımızda da kafa karıştırıcı bir durumla karşılaşıyoruz.
Klavyeden tutun, USB belleklere kadar pek çok donanım veya bileşenin üzerindeki yapışkan logolarda (sticker) farklı isim ve tasarımlarla Vista Ready, Vista Capable tarzında ibareler görmek mümkün. Peki tüm bunlar ne anlama geliyor?

Microsoft açıkladı
İster bir yazılım isterse de donanım olsun, ürünlerin üzerinde yer alacak logoların her biri belirli anlamlar taşıyor. Microsoft resmi olarak hangi logoların kullanılacağını ve her bir logonun ne anlama geldiğini de açıkladı. Herhangi bir ürün almadan önce bu logolar ve anlamlarına göz atmanızda fayda var.

Windows Vista Capable




Bu yapışkan, üzerinde Windows XP yüklü olarak satılan ancak istenildiği takdirde kullanıcı tarafından Vista’ya terfi ettirilebilecek PC’lerde yer alıyor. Microsoft’un "Express Upgrade" adı altında tasarladığı satış programı çerçevesinde, bilgisayar satışlarının artması için 2006’nın yaz aylarından itibaren satışta olan ürünlerde bu logoyu görmeniz mümkün.

Terfi programı 26 Ekim 2006 ile 15 Mart 2007 aralığında üretilmiş ürünleri kapsıyor. Logo herhangi bir Vista sürümünü temsil etmiyor. Ancak kesinlik gösteren anlamı ise ürünün Vista’nın temel özelliklerini içeren sürümünü desteklediğini, Premium özellikleri ise (alacağınız ürüne göre) belki destekleyeceğini ifade ediyor.



Windows Vista Basic


Microsoft’un "Bilgi arayıp bulma, güvenlik ve güvenilirlik konularında getirilen yenilikler gibi Vista’nın temel becerileri" diye adlandırdığı özelliklere yatkın PC’leri temsil ediyor.

Yani incelediğiniz ürünün Windows Vista Home Basic sürümüne sahip olan bir PC veya bu sürümde çalışacak olan bir donanım olduğu ifade ediliyor.

Windows Vista


Bu yapışkana sahip ürünler, Microsoft’un dediğine göre "Kullanım kolaylığı ve müzik, fotoğraf, videolar ya da arkadaşlarınızla iletişim gibi özellikler için mükemmel performans sunan bir ürün" tanımına giriyor.

Türkçesi ise Windows Vista Home Basic, Windows Vista Business veya Windows Vista Ultimate sürümlerinden birine sahip veya bu sürümlerle çalışabilen fakat TV alıcısı gibi bazı özellikler için donanım terfisi gerektirebilecek bir üründen bahsedildiği anlamını taşıyor.

Certified for Windows Vista


Temel olarak, bu logoyu gördüğünüzde ürünün Microsoft tarafından test edilmiş ve onaylanmış bir yazılım veya donanım olduğunu anlayabilirsiniz. Diğer bir deyişle Microsoft, ürünün tamamen Vista ile uyumlu olduğu konusunda size güvence veriyor.

Logonun anlamını ifade eden değerlendirme kriteri, ürünün çeşidine göre farklılık gösterebilir. Örneğin bir yazılımın bu logoyu kullanabilmesi için kurulum dosyasının MSI (Microsoft’un kurulum dosyası) uzantısına sahip olması gerekiyor. Ürünün kullandığı sürücüler ise Microsoft’un test prosedürlerinden geçmiş ve onaylanmış olmalıdır.

Works with Windows Vista

Çevre birimlerinin üzerinde görebileceğiniz bu logo, ürünün Vista yüklü sistemlerde çalışabildiğini ifade ediyor. Buradan, ürün Vista için üretilmemiş olsa da sahip olduğu standartlar sayesinde Vista ile de çalışabildiğini anlayabilirsiniz.

Logo muhtemelen herhangi bir sürücü kullanımı gerektirmeyen klavye, fare, kulaklık veya USB gibi cihazlar üzerinde yer alır.

__________________
Yenilikci bir tarzımız için PAYLAŞIMLAR KENDİ uploandmuz olacaktır .... RAR olarak paylaşılan bütün dosyalarda Sitemizin Reklamları Olacaktır.. Aynı zamanda bütün Paylaşmış olcagım Paylaşımlar Anti Virüs Eset Smart sucrity programı ile Taranmış ve Anti virüs ve sapam Hiç bir şekilde olmayacaktır... Ama Hersey Rahmen Bütün Paylaşımları indirdikten sonra Kullanmış oldugunuz Anti virüs Programı ile tarama Yapın... Sorumluluk Kabul edilmez...

İletişim Msn - E - posta

[email protected]
  Alıntı ile Cevapla
Eski 24-10-2007, 22:53   #2
Onursal Dost
MaRaSlI - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2006
Bulunduğu Yer: pazarcik
Yaş: 37
Mesajlar: 1,642
Tesekkür: 5
74 mesajina 228 kez tesekkür edildi
 MaRaSlI isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

bilmeyenler icin guzel bir aciklama sagol memoli

__________________


  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
anlama, geliyor, hangi, logosu, vista

Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş arama yap
Modları Göster

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:36 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1