Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > PC ve İşletim Sistemleri
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

PC ve İşletim Sistemleri PC ve İşletim Sistemleri hakkında bilgi ve sorunların paylaşım ve çözüm yeri!

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 19-06-2009, 23:02   #1
Dost
Üyelik Tarihi: Mar 2007
Yaş: 50
Mesajlar: 1,485
Tesekkür: 1366
808 mesajina 26425 kez tesekkür edildi
 Abudeniz isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Windows Püfleri ve İpuçları

Öğreneceğiniz birkaç ipucu ile Windows'unuzu daha verimli kullanabilirsiniz. İşte size faydalı Windoes püf noktaları.
siteadi.com - Windows Püfleri ve İpuçları
Masaüstünde Görünmeyen Klasör

Masaüstünde sadece varlığını sizin bildiğiniz bir klasörün olmasını istermisiniz çok kolay önce yeni bir klasör açıyoruz. İsim olarak alt tuşuna basılı tutup numaratik klavyeden 0160 tuşlarına basıp
alttan elimizi çekiyoruz. Gördüğünüz gibi isim kayboldu.

Sonra klasöre sağ tıklayıp ÖZELLİKLER sonra ÖZELLEŞTİR sekmesi ve SİMGE DEĞİŞTİR butonu
son olarak boş simgeyi seçip OK'liyoruz ve klasör yok oluyor. Bu klasörü masaüstünün sağ üst tarafına koyuyoruz artık kimse bu klasörü farketmeyecek.


SORU: Bilgisayarım açılırken, eksik DLL dosyası olduğunu belirten bir hata ile karşılaşıyorum. Sorunumu nasıl çözebilirim?

DLL dosyaları Windows ve yüklediğiniz yazılımlarla ortak olarak kullanılan dinamik kütüphane dosyalarıdır. Sistemden bir yazılım kaldırıldığında, DLL dosyalarından bir ya da birkaçı silinebilir. Bu durumda, hata mesajında belirtilen DLL dosyasını internette arama motorlarında aratarak bulup indirin. Bu dosyayı Windows altındaki System klasörüne kopyalamanız sorunu çözecektir.


SORU: Belgelerim klasörü içerisinde bulunan bir başka klasörü farenin sağ tuşu ile tıklayıp özellikler bölümünden gizli kutusunu aktif hale getirmiştim. Bu klasör ve içindeki belgelere şu anda ulaşamıyorum. Ne yapmayalım?

Bunun için Windows'un gizli klasörleri gösterme seçeneğini aktif hale getirmeniz gerekli. Bu işlemi yapmak için de herhangi bir klasör penceresini açın. TOOLS menüsünden FOLDER OPTIONS komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun VIEW bölümüne gelin. Bu bölümdeki listeden aşağı doğru kayın ve SHOW HIDDEN FILES AND FOLDERS seçeneğini aktif hale getirin. OK düğmesine basın ve diyalog kutusunu kapatın. Artık gizli dosyalarınız görünür hale gelecektir.


SORU: Bilgisayarımda bir sorun var. START düğmesinin yanındaki araç çubuğundaki "Show desktop" simgesi kayboldu. Bu simgeye bastığımda ekrandaki bütün pencereler küçültülüyordu. Çok pencere açtığımı için bu seçenek oldukça yararlıydı. Bu seçeneği nasıl getirebilirim?

Masaüstünü göster iconunuz kaybolduysa geri getirmek çok basit. İlk olarak;

C:\Documents and Settings\*(kullanıcıadınız)*\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch

dosyasında Masaüstünü Göster iconunu başlat çubuğuna sürükleyerek masaüstünü göster iconunuza kavuşabilirsiniz. Eğer bu lokasyonda Masaüstünü Göster iconu yoksa;
sırasıyla;

Başlat=>Çalıştır=>notepad yazıp enter'larız.

ardından açılan notepade;

[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop

yazıp Farklı Kaydet ile Masaustu.scf olarak kaydederiz. Burda önemli olan kayıt türü kısmında “Tüm Dosyalar” şıkkının seçili olmasıdır. Bu kaydettiğimiz Masaustu.scf yi C:\Documents and Settings\*(kullanıcıadınız)*\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch dosyasının içine atıp yine başlat çubuğunuza yahut istediğiniz yere sürükleyebilirsiniz.

Eğer hızlı başlattan bir kısayolu masaüstüne sürüklemek isterseniz. Ctrl+Taşımak istediğiniz icon şeklinde sürükleyiniz. Yanlış işlem yaparsanız Ctrl+Z kısayolu ile geri alabilirsiniz.

Kısa bir süre sonra araç çubuğunda masaüstünü gösterme simgesi tekrar bitecektir.


SORU: Ekranında sağ alt köşede ses ayarları için olan hoparlör simgesi vardı. Ancak geçenlerde bilgisayarı açtığımda yok olmuştu. Şimdi o simgeyi nasıl geri getirebilirim?

Eğer ses kartınızın sürücülerinde bir problem yoksa mikser ayarlarından ses kapatılmış olabilir. Minik hoparlör simgesini tekrar ortaya çıkartmak için BAŞLAT menüsünden AYARLAR, DENETİM MASASI komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan Denetim Masası penceresi içerisinde ÇOKLU ORTAM (MULTIMEDIA) simgesine çift tıklayın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusu içerisinde SES (SOUND) bölümüne gelin. Burada SES DENETİMİNİ GÖREV ÇUBUĞUNDA GÖSTER (ENABLE INDICATOR ON TASKBAR) seçeneğini aktif hale getirin ve TAMAM düğmesine basarak diyalog kutusunu kapatın.

Bundan sonra ses simgesini göreceksiniz. Üzerine çift tıklayın ve mikser ayarlarından sesin kapalı olup olmadığını kontrol edin. Eğer kapalıysa sesi açın veya seviyesini yükseltip kontrol edin. Eğer bu çözüm probleminizi çözmezse ses kartı sürücülerinizi tekrar kaldırıp yüklemeniz gerekecek.


SORU: START menüsünün sağ tarafındaki araç çubuğunu küçük simgelerle doldurdum, malum bir sürü programa buradan erişmek çok kolay oluyor. Ancak merak ettiğim bir şey var. Bu simgelerin üzerine fare ile geldiğimde bazıları için küçük sarı bir kutucuk çıkıyor ve simgenin ne işe yaradığını yazıyor. Örneğin Outlook Express simgesine geldiğimde "Launch Outlook Express" çıkıyor ekrana. Ben kendi simgelerim için de böyle şeyler yazdırabilir miyim? Varolan yazıları değiştirebilir miyim?

Evet. Hem kendi tanımlarınızı kendiniz yazabilirsiniz, hem de varolan tanımları istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Hem de çok kolay bir şekilde. Bütün yapacağınız önce ilgili simgenin üzerine fare imleci ile gelip sağ fare düğmesine basmak.

Ekrana gelecek olan menüden PROPERTIES komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusu içerisinde SHORTCUT bölümüne gelin. Burada, diyalog kutusunun alt tarafından COMMENT alanını göreceksiniz. Bu alana yazdığınız yazılar, ekranda o sarı kutucuk içerisinde görüntüleneceklerdir. Buraya istediğiniz yazıyı yazın ve OK düğmesine basın. Artık sizin simgenizin de bir sarı kutucuğu var.


SORU: Bazı bilgisayarlarda Dosyaların tek tıklama ile açılabildiğini görüyorum. Bunu kendi bilgisayarımda nasıl başarabilirim. Tek tıklamayla dosyaları nasıl açabilirim?

Bunun için önce MY COMPUTER simgesine çift tıklayın. Ekrana gelecek olan klasör penceresinde VIEW menüsünden FOLDER OPTIONS komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun GENERAL bölümüne gelin. Burada sağ alt taraftaki SETTINGS düğmesine basın.
Ekrana yeni bir diyalog kutusu gelecek. Burada alt tarafta SINGLE CLICK TO OPEN AN ITEM seçeneğini ve hemen altındaki UNDERLINE ICON TITLES ONLY WHEN I POINT AT THEM seçeneğini aktif hale getirin. OK düğmesine basın ve diyalog kutusunu kapatın. Bundan böyle siz de dosyaları tek tıklama ile açabileceksiniz.


SORU: TMP uzantılı dosyaları NOTEPAD de açacak hale getirdim. Ancak problem yaşıyorum. Tekrar nasıl eski haline getiririm?

İlişkilendirdiğiniz dosyaların programla olan ilişkisini kesmek için herhangi bir klasör penceresi açın. VIEW (GÖRÜNÜM) menüsünden FOLDER OPTIONS (KLASÖR SEÇENEKLERİ) komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusu içerisinde FILE TYPES (DOSYA TÜRLERİ) bölümüne gelin. Buradaki listede aşağı doğru kayın ve TMP FILE seçeneğini bulun. Seçili duruma getirin. REMOVE (KALDIR) düğmesine basın. Ekrana gelecek olan uyarı diyalog kutusunda YES (EVET) düğmesine basın. Artık dosya ilişkisi kalmayacaktır.


SORU: Messenger'ı sisteminizden tamamen kaldırmak mümkün mü?

Microsoft ısrarla MSN Messenger'ı evlerimize ve iş yerlerimize soktu ve ICQ kullanıcılarının bir kısmını kazanmayı başardı. Bu uygulamadan hoşlanmıyorsanız, Outlook Express her açıldığında Messenger'ın yüklenmesini istemiyorsanız, uygulamayı sisteminizden sonsuza dek kaldırabilirsiniz.

Bunun için Başlat menüsündeki Çalıştır komutunu kullanıp karşınıza çıkan mesaj kutusuna şu basit komutu girmeniz yeterli:

RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove


İPUCU: Dosya kopyalama veya silme pencerelerinde No (Hayır) tuşuna defalarca basmak yerine SHIFT tuşuna basılı tutarak Hayır seçeneğini seçebilirsiniz.


İPUCU: Bir dosyayı çöp kutusuna göndermeden sisteminizden tamamen kaldırmak için SHIFT + DELETE tuşlarını kullanabilirsiniz.


SORU: Bir Explorer hatasında tüm Explorer’ları kaybetmemek için ne yapmalıyım?

Windows XP ile beraber azalsa da, Explorer hataları mutlaka sizin de başınıza gelmiştir veya geliyordur.Diyelim ki birkaç adet Bilgisayarım penceresi açtınız, birinde Başlat menüsünü düzenliyorsunuz, diğerinde CD-ROM’dan resimlere bakıyorsunuz, bir diğerinde ise Denetim Masası açık, kısacası bir çalışma düzeniniz var ve diğer açık programlarla beraber masaüstünüz bayağı dolu bir görüntüde.

Herhangi bir programdan, sistemin zorlanmasından ya da bir sebepten dolayı Explorer hata verip kapandığı zaman Explorer’la ilgili tüm pencereler de aynı anda kapanır, masaüstü yok olur, görev çubuğundaki simgeler açılış pozisyonuna gelir ve güncel durumu yansıtmazlar.

Eğer Windows XP kullandığınız bilgisayarda 128 MB gibi nispeten yeterli sayılabilecek miktarda belleğiniz varsa, sadece deyim yerindeyse “göçen” Explorer penceresinin kapanmasını ve diğerlerini etkilememesini sağlayabilirsiniz. Eğer hafıza miktarı düşükse buna kalkışmayın, zaten zayıf olan bilgisayarınız daha da zorlanacaktır.

Bilgisayarım’a girin, Araçlar menüsünden Klasör Seçenekleri’ne tıklayın, Görünüm sekmesine tıkladığınıza aşağı tarafta çıkan Gelişmiş Ayarlar’ın içinden Klasör pencerelerini ayrı bir işlemde başlat seçeneğini aktif hale getirin. Böylece bilgisayarınız daha stabil bir hale gelecek, Explorer kapanacaksa bile pencerelerden sadece biri gidecektir. Bunun sonucunda az da olsa hafızadan ödün vermeniz gerekebilir ama bilgisayarınızın hızına ve hafıza miktarına göre bunu kendiniz test edebilir, kullanıp kullanmamaya karar verebilirsiniz.


İPUCU: XP internet hızınızı %20 arttırın. Nasıl mı?

Windows Xp Professional %80 internet hızını kullanıyor. Geri kalan %20 lik kısmı güncellemeler vs için kendine ayırıyor. Zaten WGA (Windows Genuine Advantage) yüzünden bi süre çoğu insan güncelleme derdi olmayacağı için bu potansiyeli niye kendi bağlantımıza kullanmayalım.Bu sayede internetinizin hızını %20 çoğaltabilirsiniz.

Bunun için :
Başlat > çalıştır > gpedit.msc > bilgisayar yapılandırıcısı > yönetim şablonları > ağ > QoS paket zamanlayıcısı > ayarlanabilen bant genişliğini sınırla > etkin > bant genişlik sınırı = 0 > uygula > tamam yapmanız yeterli.


Kaynak

__________________
,,,BiLmeyen Ne BiLsin Bizi, BiLenLere SeLam oLsun,,,

Konu Abudeniz tarafından (19-06-2009 Saat 23:05 ) de değiştirilmiştir.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
püfleri, windows, İpuçları


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:57 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1