Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Saglik Kösesi
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 11-06-2009, 13:54   #1
Dost
Üyelik Tarihi: Mar 2007
Yaş: 50
Mesajlar: 1,485
Tesekkür: 1366
808 mesajina 26412 kez tesekkür edildi
 Abudeniz isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Karın ağrısı deyip geçmeyin

Karın ağrılarının nedenleri arasında ciddi hastalık belirtileri olabileceği açıklandı. 6 saati geçen karın ağrılarında kesinlikle hekime müracaat edilmesi gerektiği bildirildi.
siteadi.com - Karın ağrısı deyip geçmeyin
AA

Ankara- Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, toplumda sıkça karşılaşılan bulgulardan biri olan karın ağrılarının mutlaka önemsenmesi gerektiğini belirtti.

Karın ağrılarının yüzeysel nedenler yanında, ciddi hastalıklardan da kaynaklanabileceğine dikkati çeken Dilek, şöyle konuştu:
''Karın ağrısı genellikle hastalarımızda sıkça karşılaştığımız bir bulgudur. Mutlaka önemsenmesi gerekir ve ciddiye alınmalıdır. Niye? Karın ağrısının pek çoğu çeşitli yaş gruplarında farklı sıklıklarda olmak üzere çok basit sebeplerle de olabilir. Üşütme ve ishal kaynaklı olabilir. Çok farklı yüzeysel sebeplerden olabilir ama karın ağrılarının 1/3'ü ameliyatlıktır. Bu, çok ciddi bir rakamdır. Özellikle 6 saat içinde kendiliğinden iyileşmeyen karın ağrısı çekenlerin mutlaka hekimlere başvurmaları gerekiyor. Karın ağrısının nedenleri arasında ciddi hastalık belirtileri olabilir. Kalp hastalarının yüzde 10'u karın ağrısı şikayetiyle hekimlere müracaat eder. Yani karnınız ağrıyorsa nadir de olsa kalbinize bağlı enfarktüs geçiriyor olabilirsiniz. Karın ağrısı geçirdiğiniz enfarktüsün habercisi bile olabilir. 'Karnım ağrıyor' diyerek ağrı kesici içebilirler ama aslında sorun kalptedir. Bu durumda ölüm riski de artar.''

Karın ağrılarının çok çeşitli nedenleri olabileceğini belirten Dilek, karın ağrılarının büyük çoğunluğunun karın içinde bulunan organlara ait hastalıklardan kaynaklandığını belirterek, ''Karın ağrıları ülser, ishal ve su kaybı gibi basit nedenlerden kaynaklanabileceği gibi, organ delinmeleri, barsak tıkanmaları, bağırsakların karın içindeki boşluklara girerek fıtık oluşturarak boğulmaları, bağırsakların yapışması, bağırsakların kendi etrafında dönmesi, ürolojik hastalıklar, kadın hastalıklarına ait patolojiler, tümörler ve safra kesesi taşları nedeniyle de olabilir. 60 yaşını aşan her iki kadından birinde safra kesesi taşı olduğunu düşünürsek, bu ciddi bir rakamdır'' diye konuştu.


''Hekime danışılmadan kesinlikle ilaç kullanılmalı"

Bazı insanların karın ağrısını önemsemediklerini ifade eden Dilek, karın ağrılarının da en az kalp ağrıları kadar ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

Sanılanın aksine insanların kalp ağrısından daha çok, karın ağrısına bağlı hastalıklardan kaybedildiğine dikkati çeken Dilek, şöyle konuştu:
''Karın ağrısı olan hastaların ağrıyı mutlaka ciddiye almaları gerekir. Kalp ağrısı ne kadar ciddiyse, karın ağrısı da en az o kadar ciddidir. İnsanlar kalp ağrısından çok karın ağrısı nedeniyle kaybedilir. Bu, medyatik olmaz. Kalp hep medyatiktir. Kalp hassas bir konu, insanlar duygusal yaklaşıyor. Karın ağrıları da ciddiye alınmalı, hekime danışılmadan kesinlikle ilaç kullanılmamalı. Koca karı ilacı kullanılmamalı. Kalbi ağrıyan insanlar hemen doktora gider ama karnı ağrıyanlar gitmez.


Bazen kronik biçimde tekrarlayan karın ağrıları da olur. Karında tümör vardır, yavaş yavaş büyür. Dolayısıyla hasta onu önemsemez. Uzun süre devam eden ama kişileri rahatsız etmeyen karın ağrılarında da mutlaka hekime gitmek gerekiyor. Bu tür bir karın ağrısı tümörün habercisi olabilir. Hastaneye başvurulması durumunda tümörü erken yakalama şansına sahip olabilirsiniz. Karın ağrısı şikayeti çok önemli. Kesinlikle rastgele ilaç alınmamalı.''

__________________
,,,BiLmeyen Ne BiLsin Bizi, BiLenLere SeLam oLsun,,,
  Alıntı ile Cevapla
Eski 11-06-2009, 18:17   #2
Dost
pınar09 - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jan 2007
Yaş: 37
Mesajlar: 3,610
Tesekkür: 201
173 mesajina 805 kez tesekkür edildi
 pınar09 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Evet dikkat edilmesi gerekiyor gerçekten. Bizim geçen hafta komşumuzun oğlunun karnı ağrıyor diye doktora gittiler, ameliyat oldu. Safra kesesindeymiş sorun, aldılar. teşekkürler bilgiler için dostum.

  Alıntı ile Cevapla
Eski 11-06-2009, 18:46   #3
Dost
süleyman58 - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2009
Bulunduğu Yer: İSTANBUL
Yaş: 39
Mesajlar: 577
Tesekkür: 69
171 mesajina 535 kez tesekkür edildi
 süleyman58 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

ewet bende karın agrısıyla gıttım hastaneye meger apantıstım patlamış doktor umursamasaydın gememiş olsaydın 1 saat kadar daha gemeseydin dedı zehırlenmiştın şimdi dedı
belkıdee kutaramazdık (

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ağrısı, deyip, geçmeyin, karın


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:10 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1