Dostun Sayfasi

Dostun Sayfasi (http://www.dostunsayfasi.com/)
-   Saglik Kösesi (http://www.dostunsayfasi.com/saglik-kosesi/)
-   -   Kırmızı şarabın bir faydası daha ortaya çıktı (http://www.dostunsayfasi.com/saglik-kosesi/25176-kirmizi-sarabin-bir-faydasi-daha-ortaya-cikti.html)

Abudeniz 14-08-2009 07:56

Kırmızı şarabın bir faydası daha ortaya çıktı
 
Kırmızı şarabın, atrit (eklem iltihabı) hastalığına da iyi geldiği ortaya çıktı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/medya.php?mn=16326
Daha önce yapılan araştırmalarda çok sayıda faydası olduğu belirlenen kırmızı şarabın, artritten (eklem iltihabı) mustarip olanlara da iyi geldiği ortaya çıktı.

İtalyan La Stampa gazetesinin Daily Express gazetesine dayanarak verdiği habere göre, Glasgow Üniversitesi'nde görev yapan bilim adamları, kırmızı şarabın içinde bulunan ve sağlıktan güzelliğe birçok yararı olduğu bilenen resveratrol adlı maddenin, iltihaplanmaya karşı önemli rol oynayan iki protein üzerinde de etkili olduğunu tespit etti.

Sepsis (kan zehirlenmesi) gibi ciddi enfeksiyon hastalıklarının tedavisinin oldukça zor olduğunu belirten araştırmacılar, bu tür hastalıklardan kurtulanların birçoğunun yaşam kalitesinin de iç organlarında meydana gelen iltihaplanmaların verdiği tahribat nedeniyle oldukça düşük olduğunu vurguladı.

Daha önce yapılan araştırmalarda, resveratrolün akciğer kanseri riskini düşürebileceği, bağırsak ve prostat kanserlerine karşı koruyucu olabileceği ve yaşlanmaya karşı etkili olduğu ortaya konmuştu.


Daywalker 14-08-2009 10:46

Boşuna içmiyoruz demekki:rolleyes: Teşekkürler.

Daywalker 14-08-2009 23:59

bir şişeyi sahil kenarında içmek var...
böyle ucuz bi şarap içinden uhu kokusu gelcek şişeden içiceksin hava soğuk olacak. ateş yakacaksın bi ağlayacaksın bi içeceksin......

Corumlu 15-08-2009 00:23

Sizi gidi sarapcilar siziiiiii :D Zararlari anlatilsaydi gelip bakmazdiniz bile:hauen:


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:03 .

Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1