Dostun Sayfasi

Dostun Sayfasi (http://www.dostunsayfasi.com/)
-   Saglik Kösesi (http://www.dostunsayfasi.com/saglik-kosesi/)
-   -   İki aşı arasındaki fark (http://www.dostunsayfasi.com/saglik-kosesi/27056-iki-asi-arasindaki-fark.html)

Lavinia 09-11-2009 17:38

İki aşı arasındaki fark
 
İki aşı arasındaki fark


Domuz gribi aşısı hakkındaki tartışmalar ABD ve Avrupa'da üretilen iki aşı arasındaki farkın ne olduğu sorusunu akla getiriyor.

ABD'de ve Avrupa'da üretilen iki tür aşı bulunuyor. Bu iki tip aşının etken maddeleri birbirinden farklı. Birinde zayıflatılmış canlı virüs bulunurken diğerinde ölü virüs bulunuyor. Aşıların içinde üç önemli madde var. Bunlardan biri antijen denilen ve vücutta esas bağışıklığı sağlayacak olan virüsün parçasını içeren kısım. İkincisi ise ABD'deki aşıda olmayan ve Avrupa'da üretilen aşılarda olan adjuvan denilen madde. Adjuvanların yan etkisi ise çok nadir olarak alerjik reaksiyonlara neden olması. Bu nedenle Amerika'da bu maddelerin aşıya konulmasına izin verilmiyor. Avrupa Birliği'nde ise adjuvanlı aşılar kullanılıyor ve şu ana kadar bir yan etkisi bildirilmemiş.

YAN ETKİLER

Bugüne kadar Domuz gribi aşısının bir yan etkisi saptanmış değil. Ancak aşı yapıla yerde diğer aşılarda olduğu gibi kızarıklık, aşı yerinin ağrıması gibi etkiler görülebiliyor.

Abudeniz 09-11-2009 18:50

Alıntı:

Lavinia´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 140906)
İki aşı arasındaki fark

Adjuvanların yan etkisi ise çok nadir olarak alerjik reaksiyonlara neden olması. Bu nedenle Amerika'da bu maddelerin aşıya konulmasına izin verilmiyor. Avrupa Birliği'nde ise adjuvanlı aşılar kullanılıyor ve şu ana kadar bir yan etkisi bildirilmemiş.


Neden acaba hic bir yan etkisi bildirilmemiş
yan etkisi yokmu yoksa bilinmiyormu cozemedim dogrusu

Lavinia 09-11-2009 19:01

Bu adjuvan lafini pazar günü ruhat mengiye telefonla baglanan doktordan ögrendiler..
Tipta adjuvanlar ana tedavi yaninda destekleyici tedaviye denir.. yani aslinda hangi destekleyici maddeyi kullandiklerini belirtmis degiller.
Daha bagimsiz arastirmalara göz atiyorum ben bizim (yani türk) medyamiz disindakilere mesela..
Cok ilginc iddialar ortaya atiliyor.. beni en cok afallatan iddia ise asinin icinde bulunan nano parcaciklarinin genetik hücrelerimizin enerji kaynagi olarak bilinen mitokondriler'de ciddi degisime/ zarara yol actigindan söz edilmesiydi.. yani daha basit bir dille genetik yapimizi degistirdigi/ zarar verdigi..


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:37 .

Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1