Dostun Sayfasi

Dostun Sayfasi (http://www.dostunsayfasi.com/)
-   Saglik Kösesi (http://www.dostunsayfasi.com/saglik-kosesi/)
-   -   Kök hücreden minyatür kalp (http://www.dostunsayfasi.com/saglik-kosesi/5778-kok-hucreden-minyatur-kalp.html)

HAWIN_ZEL 11-03-2007 19:05

Kök hücreden minyatür kalp
 
Kök hücreden minyatür kalp
Kök hücrelerin çoğaltılarak kalp gibi atması ve kan pompalaması sağlanan minyatür kalbin milyonlarca hastaya umut ışığı olacağı belirtildi.


İsrail’in Hayfa kentindeki Teknoloji Enstitüsü bilim adamları kök hücrelerden elde ettikleri üç çeşit kalp hücresini laboratuvar ortamında tek bir çatı altında toplayarak çoğaltmayı başardılar. Laboratuvarda çoğaltılan hücreler bir araya getirilerek "kalp gibi atan ve kan pompalama özelliği olan" bir santimetrekareden daha küçük dokular oluşturuldu. Kalpteki hasarlı bölgeye enjekte edilen dokular, hasarlı dokuların yerini alarak mevcut sorunun giderilmesini sağlıyorlar. Araştırmacılardan Prof. Lior Gepstein "minyatür kalp" adını verdikleri dokunun kalpteki hasarlı bölgede onarıcı bir etki yaptığını ve kalp nakli ihtiyacını minumum seviyeye indirdiğini ifade etti. Hayat kurtaran kalp nakli ameliyatlarının minyatür kalp sayesinde artık tarihe karışacağını ifade eden Prof. Lior, "Bu, bir çeşit kalp onarımı. Ama çok etkili bir onarım yöntemi" diye konuştu. İnsanlar üzerinde denemeler de yapan ekibin olumlu sonuçlar elde ettikleri belirtildi.

dostakcam 11-03-2007 19:16

teşekürler dozt emeğine sağlık

ZiLAN 11-03-2007 20:24

O kadar kalp hastası olan varki umarım çaresizlerin derdine deva olur.Bilgiler için teşekkürler can...

nirvana 11-03-2007 21:51

saol dostum paylasimin cok güzel

Aydındost 16-03-2007 14:15

ben doğuştan kalp hastasıyım wpw sendromu kalbin istek dışı anide 200 ve 240 civarı atıyor kendiliğinden veya iğneyle çarpıntı duryor eğer devam ediyorsa elektro şok uyguluyorlarr her yolu denedik olmadı ama alıştım stres asla yapmıyorum bu bilginin bana yaraması belki bir olasıdır fakat maddi olanaklar engel teşkil diyor malum hayat şartlarıı )))


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:05 .

Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1