Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Sanatçilarimiz, Ozanlarimiz , Sairlerimiz
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 10-10-2010, 21:05   #1
Dost
Sisi - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Mesajlar: 940
Tesekkür: 1356
683 mesajina 12240 kez tesekkür edildi
 Sisi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Berrin SULARİ


siteadi.com - Berrin SULARİ




1971 yılında Erzincan ili Çayırlı ilçesinde doğdu.
Ortaokul, Lise yıllarında TRT İzmir Radyosu Keman sanatçılarından Nursal Ünsal Birtek önderliğinde Türk Sanat Musiki'si eğitimi almış olmasına rağmen çocukluğundan beri dedesi ÂŞIK DAVUT SULARİ' yi dinleyerek büyüdüğü için türkülere olan aşinalığı onun bu yönde profesyonel çalışmalar yapmasına sebep oldu.

Lise 2. sınıfta TRT İzmir Radyosu'nun açtığı amatör ses yarışmasına katıldı ve türküler dalında 7. oldu. Eğitimli ve bu işe zaman harcamış insanlar arasından 7. olmak vede o zaman jüri üyesi Hale Gür'ün kendisine ses renginin çok güzel olduğunu ve Sulari gırtlağı taşıdığımı söylemesi kendisini daha da heyecanlandırdı. Bu heyecan özel dersler almasına neden oldu ve İzmirde bulunan çeşitle derneklerde verilen bağlama kurslarına katıldı.

Tabii babasından gizli. Çünkü " babam yıllarca babasından uzak büyüdüğü için biz dört kardeşin müzikten uzak kalmasını çok istedi ama ben gizli dersler almaya devam ediyordum ve en son İzmir Pirsultan Abdal Derneğinin düzenlemiş olduğu ses yarışmasına katıldığımı söylediğim 23 Mayıs 1992 tarihine kadar saklayabildim." O yarışmada 3. olunca İzmir ve yöresindeki bütün derneklerin konserlerine çağrılan yöresel bir solist haline gelmişti. Çok mutluydum. ama bu bana yetmiyordu" diyen Berrin Sulari . 1992 yılın sonlarına doğru Kervan dergisinin düzenlediği ARİF SAĞ, MUSA EROĞLU, YAVUZ TOP üçlüsünün yer aldığı ve yaklaşık 4 bin kişinin izlediği bir konserde sahneye çıktı.

Bu herşeyin başlangıcı oldu ve kendisine Avrupa konserlerinin kapılarını açtı. O konserde 4 avrupa konseri teklifi almıştı, ilk konser Londra içindi." O dönemde rahmetli halam Edibe Sulari sahnelere çıktığı için ben geride olmak istiyordum çünkü o benim halam ve büyüğümdü o varken benim olmam doğru olmazdı."Saygısızlık olarak değerlendiriyordum ve konser için arayan herkese halamın adını ve telefonlarını veriyordum halam gidiyordu. olması gereken buydu."

Davet edildiği Londra'ya ***ürmek isteyen Londra İşçi Birliği derneği yöneticileri bu davranışına şaşırmışlardı halasının adını verince. Çünkü herkes SULARİ soyadını biliyor ama kimse devam eden birisinin olduğunu bilmiyordu. Ama Edibe Sulari ile Londra'ya gittikten sonra Londra İşçi Birliği yöneticileri Berrin Sulari'yi arayıp teşekkür etmişlerdi hem davranışından hemde halasıyla tanışmalarına vesile olduğu için.

2 Temmuz 1993 ten sonra yine ilk Londra’ ya giden ve o insanlarla tanışan Berrrin Sulari halasının ve dünyaca ünlü birçok sanatçının konser verdiği Hacney Empire salonunda üstadımız Arif Sağ la beraber onun kadrosunda sahneye çıktı.

Bu Berrin Sulari için bir başlangıçtı. Profesyonelliğe ilk adımdı o yıldan sonrası yoğun bir şekilde devam etti.

1996 yılında "GÖZNURUM" adlı albümünü çıkardı ve konserlerine devam etti. Berrin Sulari 10 yıl sonra "NERDESİN" adlı klibini çekti ve dinleyicileriyle paylaştı.

Şimdi Dedesiyle ilgili çalışmalar yapmakta, kendi deyimiyle" yıllardır dedemin arşivini toparlamaktayım, bunu ilk halam başlattı ama ben arkasını getirdim şimdi muhteşem bir arşive sahibim ve o arşivi zamanı gelince herkesle paylaşacağım ve herkes dedemin bütün türkülerini dinleme zevkine erecek"


"BİR OZANIN ADININ NESİLDEN NESİLE ULAŞTIRILABİLMESİ, YAŞATILABİLMESİ İÇİN TÜRKÜLERİNİN HERKES TARAFINDAN BİLİNMESİ VE SÖYLENMESİ GEREKİR. ESERLERİ YASTIK ALTI ETMEDEN İNSANLARDAN KAÇIRMADAN HERKESE SUNMALIYIZ. ÇÜNKÜ OZANLARIMIZ YAŞARKEN ESERLERİNİ KENDİLERİNİ VAR EDEN HALKI İÇİN ÜRETTİLER."

__________________
*********************************
Yaşamak, kendi kendini adam etmektir. Zeka ve bilgiyi kullanarak etinden kemiğinden kendi heykelini yapmaktır.

Goethe
*********************************
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Sisi üyemize tesekkür ettiler
abraham (09-05-2016), chaos7 (29-12-2014), Corumlu (10-10-2010), kartal677 (01-02-2014), Kayven (08-03-2018)
Eski 21-09-2019, 03:50   #2
Dost
Üyelik Tarihi: Sep 2018
Bulunduğu Yer: Irak
Mesajlar: 465
Tesekkür: 4
6 mesajina 7 kez tesekkür edildi
 hhssaa isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Berrin Sulari

  Alıntı ile Cevapla
Eski 23-09-2019, 01:14   #3
Dost
Üyelik Tarihi: Sep 2018
Bulunduğu Yer: Irak
Mesajlar: 465
Tesekkür: 4
6 mesajina 7 kez tesekkür edildi
 hhssaa isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Berrin Sulari

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
berrin, sularİ


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:07 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1