Dostun Sayfasi

Dostun Sayfasi (http://www.dostunsayfasi.com/)
-   Serbest Bölge! (http://www.dostunsayfasi.com/serbest-bolge/)
-   -   17 Ölü,70 Yaralı-İstanbulda Havai Fişek Fabrikası Patladı (http://www.dostunsayfasi.com/serbest-bolge/19161-17-olu-70-yarali-istanbulda-havai-fisek-fabrikasi-patladi.html)

gz_antepli 31-01-2008 12:08

17 Ölü,70 Yaralı-İstanbulda Havai Fişek Fabrikası Patladı
 
İstanbul'da patlama

http://www12.gazetevatan.com/fotogal...31012008_2.jpg

İstanbul'un Davutpaşa semtinde bulunan bir iş merkezinde meydana gelen patlama nedeniyle 17 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 40'dan fazla yaralı var


http://www12.gazetevatan.com/fotogal...31012008_3.jpg

112 Acil Servis Başhakemi Metin Aslan yaptığı açıklamada patlamanın doğalgazdan meydana gelmiş olabileceğini söyledi. Olay yerindeki güvenlik önlemlerini almayı sürdürdüklerini anlatan Aslan, yaralılarıda Vakıf Guraba ve Haseki Hastaneleri olmak üzere çevredeki hastanelerde tedavi altına aldıklarını söyledi.


http://www12.gazetevatan.com/fotogal...31012008_4.jpg

PATLAMANIN OLDUĞU İŞ MERKEZİNDE 136 İŞ YERİ BULUNUYOR

İstanbul'da patlamanın yaşandığı Maltepe Mahallesi Site Sokak 44 numaradaki iş merkezinde toplam 136 işyerinin bulunduğu bildirildi.

Toplam 19 bin metre kare üzerine kurulu işmerkezinde başta teksil, dokuma atölyesi, ambalaj, kırtasiye olmak üzere çeşitli işyerlerinin bulunduğu iş merkezinde kaç kişinin çalıştığı tam olarak bilinmiyor. Tam bir kaosun ve can pazarının yaşandığı işmerkezinde ölü sayısının artmasından korkuluyor.

http://www12.gazetevatan.com/fotogal...1012008_10.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile çevre belediyeler enkaz kaldırma çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Vatandaşların da akın ettiği olay yerinde yaşanan karmaşa patlamaya müdahaleyi zaman zaman aksatıyor. Görgü tanıkları patlamanın çok şiddetli olduğunu belirtiyorlar. Binanın iki katının tamanen çöktüğü bildirilirken, profesyonel kurtarma ekipleri binanın büyük bölümüne henüz ulaşamadı. Emniyet de patlamanın olduğu yerde geniş güvenlik önlemi alıyor. Yeni patlamalar olabileceği yönünde bilgiler ışığında önlemler alınırken, patlama sonrası enkazın bulunduğu alanda yangın olayı yaşanmıyor.

Patlamanın etkisiyle iş merkezindeki iş makineleri cadde üzerine düşerken, çevredeki çok sayıda işyerinin de camları kırıldı.



Ölü sayısı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, 18 yaralının ilk etapta hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Bu arada İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan ilk bilgilere göre, şu anda binanın çökmesi sonucu oluşan enkaz altında çok sayıda kişi bulunuyor.

Bölgeye intikal eden 18 ambulans, onlarca yaralıyı çevre hastanelere taşımayı sürdürüyor. Vakıf Gureba Hastanesi’nde bulunan 5 ağır yaralının 3’ünün durumunun ağır olduğu bildiriliyor.

VALİ MUAMMER GÜLER OLAY YERİNDE

İstanbul Valisi Güler patlamada 17 kişinin öldüğünü 6 cesetin enkaz altında olduğunu açıkladı. Olayın terörle bağlantısı olamadığını söyleyen Güler, ilk önce otoparkta yangın çıktığını sonra bu yangının atölyelere sıçrayıp patlamanın gerçekleştiğini belirtti.

KADİR TOPBAŞ: BARUT KOKUSU VAR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, iş merkezinde çok sayıda ruhsatsız çalışan maytap atölyesi olduğunu belirtirken havada barut kokusu olduğunu söyledi.
Olayda iki patlamanın gerçekleştiğini ve ölenlerin çoğunun ilk patlamaki yangını izleyenler olduğunu açıkladı.

PATLAMANIN DOĞAL GAZLA ALAKASI YOK

İGDAŞ’tan yapılan yazılı açıklamada, Davutpaşa’da bir iş merkezindeki patlamanın ardından İGDAŞ ekiplerinin olay yerinde inceleme yaptıkları belirtilerek, "İlk incelemeler sonucunda patlamanın doğal gazla ilgili olmadığını tespit etmişlerdir. Patlamanın meydana geldiği binada ve binanın bulunduğu sokakta doğal gaz hattı bulunmamaktadır" denildi


Vatan

efla 31-01-2008 12:15

üzücü: (

allah rahmet eylesin,kalanlarada sabır diliyorum..

AYIŞIĞI 31-01-2008 12:39

Çok feci yaaa:(olayın nasıl geliştiğini,patlamayı hayal etme düşüncesi bile berbat:(herkese geçmiş olsun,ölenlerede rahmet diliyorum

melike1907 31-01-2008 13:16

ölenlere rahmet ailelerine sabır diliyorum inşallah ölü sayısında artış olmaz çok feci


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:51 .

Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1