Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Serbest Bölge!
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Serbest Bölge! Kategorize edemediğiniz her telden konuyu bu başlık altında tartışabilirsiniz.

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 01-02-2008, 13:20   #1
gz_antepli
Guest
Mesajlar: n/a
Tesekkür:
mesajina kez tesekkür edildi
 
Tanımlı Karikatüriste teşekkür eden başbakan da var

Başbakan Erdoğan, kendi karikatürünü çizen sanatçılara dava açarken, İtalya'nın müstefi başbakanı Prodi, hükümetin güvenoyu alamamasının ardından kendisi hakkında ölüm ilanı ve taziye mesajı yayımlayan karikatüriste teşekkür etti.
siteadi.com - Karikatüriste teşekkür eden başbakan da var


İtalya'da Başbakan Romano Prodi'nin, hükümetin güvenoyu alamamasının ardından kendisi hakkında ölüm ilanı ve taziye mesajı yayımlayan karikatüristi telefonla ara****** kendisine teşekkür ettiği ortaya çıktı.



İtalyan basınında bugün çıkan haberlere göre, L'Unita gazetesinde çalışan ünlü karikatürist Laura Pellegrini, teşekkür için kendisini arayan kişinin başbakan olduğuna inanamadı.

'O BENİM İÇİN ÖLMÜŞ BİRİ'

Karikatürlerini "Ellekappa" diye imzalayan Pellegrini, L'Unita gazetesinin pazartesi günü çıkan "M" ekinde kendisine ayrılan sayfayı karikatür yerine Prodi hakkındaki ölüm ve taziye mesajlarıyla doldurmuştu. Ölüm ilanı ve taziye mesajlarını içeren 11 kutucukla doldurulmuş sayfadaki tek konuşma balonunda ise Prodi kastedilerek, "Benim için artık o ölmüş biri" cümlesi yer almaktaydı.

'MİZAH MORALİMİ DÜZELTİYOR'

Kendisi hakkındaki bu mizahı tebessümle karşılayan Prodi, daha sonra karikatürist Pellegrini'ni telefonla ara****** "Çok eğlendim biliyor musunuz? Zor günlerde mizah insanın moralini düzeltiyor. Bu nedenle size teşekkür ettiğimi belirtmek için arıyorum" dedi.

Prodi, gelen telefon nedeniyle şaşkınlık içerisindeki Pellegrini'ye, "Hükümetim güvenoyu alamadı, ama ben ölmüş değilim. Hayattayım ve sapasağlamım" diye konuştu.

Hükümeti güvenoyu alamayınca Prodi kısa bir süre önce istifa etmişti.

SANATÇI, 'İŞLETİLDİĞİNİ' SANMIŞ

Pellegrini, kendisini arayan kişinin gerçekten Prodi olduğunu ise ancak telefon görüşmesi bittikten sonra anlayabildi. O an kendisine bir şaka yapıldığını zannettiğini belirten Pellegrini, "Telefonda fazla bir şey söyleyemediğim için üzgünüm. O konuşurken ben, arkadaşların beni işlettiğini düşünmekle meşguldum" dedi.

Pellegrini, telefon konuşması sırasında, hattın diğer ucundaki kişinin Prodi olduğuna inanmadığından, "Hadi, bırak şu taklitçiliği" dediğini de kaydetti.

'TAKDİRE ŞAYAN BİR DAVRANIŞ'

İtalya'da sol demokratların yayın organı olan L'Unita gazetesinin karikatüristi Pellegrini, Prodi'nin bu jestini takdire şayan bir davranış olarak niteleyerek, "Başının böylesine dertte olduğu bir dönemde, kendisini konu alan karikatürlere göz atması gerçekten takdir edilesi bir durum. Üstelik bununla yetinmeyip, seni arayarak ne düşündüğünü de açıkça söylüyor" diye konuştu.
(AA)

Benzer Konular
      Alıntı ile Cevapla
    Cevapla

    Tags
    başbakan, eden, karikatüriste, teşekkür, var


    Yetkileriniz
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodları Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:48 .
    Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
    Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

    Modified by HAKANDOST

    eXTReMe Tracker




    Valid XHTML 1.0 Transitional


    Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1