Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Serbest Bölge!
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Serbest Bölge! Kategorize edemediğiniz her telden konuyu bu başlık altında tartışabilirsiniz.

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 09-02-2008, 09:30   #1
Dost
HAWIN_ZEL - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Nov 2006
Bulunduğu Yer: kimse bilmez nereli oldugunu?
Mesajlar: 1,169
Tesekkür: 0
47 mesajina 86 kez tesekkür edildi
 HAWIN_ZEL isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı ODTÜ'nün inanılmaz geçmişi ve efsaneleri!

ODTÜ Matematik Bölümü'nün önünde kitaplarını eline almış, uzun boylu, soluk yüzlü bir kız heykeli vardır. ODTÜ'de anlatılana göre; bu kız gerçekten yaşamış. Normal şartlarda bitirmenin büyük başarı sayıldığı Matematik Bölümü'nü 3 senede kafayı sıyırmadan birincilikle bitirmiş. Ancak mezuniyet törenine gelirken trafik kazası geçirip ölmüş. Bunun üzerine Matematik Bölümü, kızın heykelini "örnek öğrenci" niyetine diktirmiş.
siteadi.com - ODTÜ'nün inanılmaz geçmişi ve efsaneleri!
ODTÜ kampüsünün altı dev tüneller ağıyla çevriliymiş. Neden ve nasıl yapıldığı bilinmeyen bu tüneller, ODTÜ'ye ait olan Eymir Gölü'ne kadar uzanıyormuş (ki bu yaklaşık 20 kilometre oluyor). Öğrenciler tünelleri, 70-80'li yıllarda polis ve jandarmadan saklanmak için kullanıyormuş. Son yıllarda ise ODTÜ'nün çimleriyle yetinmeyen çiftler, bu tünellerde bir takım ihtiyaçlarını (!) karşılıyormuş.

ODTÜ yurtlarında yeni gelen öğrencilere şaka yapmak adettenmiş. En sık yapılan şaka ise şöyleymiş: Yurdun eskileri, yeni gelen öğrenciye uyku hapı içiriyormuş. Deliksiz uyuyan kurban, sabah kendisini pijamalarıyla rektörlüğün önünde buluyormuş.

MAKATTAKİ AĞRI
TEBEŞİR KITLIĞI
BİZİM BİR HOCA VARDI... (KISA KISA)
BANU UYUYO MU ACABA?
İSTANBUL’UN DİBİ KIVRIM KIVRIM

Beton kayık
ODTÜ'de Orada okuyan bir arkadaşım beni kampüste dolaştırırken İnşaat Mühendisliği binasının önünde duran betondan bir kayık göstermişti. Arkadaşımın anlattığına göre kayığı yıllar önce İnşaat Bölümü öğrencileri yapmış ve yüzdüğünü iddia etmişler. Tabi beton kayık suya atılıp denenmediği için bu iddia çürütülememiş.

Tüneller Ankara Fen Lisesi'ne uzanıyor
Ben Ankara Fen lisesi mezunu bir ODTÜ öğrencisiyim. Efsanede bahsi geçen tüneller, zamanında Amerika tarafından yapılan ısıtma sisteminin bir parçası. ODTÜ ormanlarının ilerisinde yer alan ve yine Amerikalılar tarafından yapılmış olan Ankara Fen Lisesi de eskiden bu tünneller yoluyla ısınırmış. Yani tünellerin ucu bu liseye kadar gidiyor. Ancak şu anda her iki okul da kalorifer sistemine geçmiş durumda. Tüneller de kesinlikle girilmez hale gelmiş, içleri fare dolu.

ABD'ye doğrultulmuş füze
Benim duyduğuma göre ise okulun planını ilk önce Rus mimarlar çizmiş. İlk plan ABD'ye doğrultulmuş bir füze biçimindeymiş. Daha sonra ODTÜ planına yeni eklemeler yapılacakken; eklemelerin planını, bu sefer ABD'li mimarlar yapmış. Bu plan, halihazında ODTÜ'nün Rusya'ya doğrultulmuş bir tabanca şeklinde olan planıdır.

Arkadaşlar ben ODTÜ'nün eski bir mezunuyum. Mimarlık anfisinin önündeki 3 demir çubuktan oluşan soyut anıt gerçekten de 10 Kasımlarda ATA yazar. Fakat bunu daha iyi anlayabilmek için yerden biraz yüksekte olmanız gereklidir. Deniz Gezmiş okulda saklandığı ve tüneller yoluyla kaçtığı doğrudur. O yıllarda okulda çalışan, yurtlardaki danışma görevlisi abilerimiz anlatmıştı.

Halk mahkemesi
ODTÜ'deki en popüler şakalar çömezin dolabına esrar süsü verilmiş toz veya sol içerikli yasaklı yayınların konulması ve neticesinde sivil polisin odayı basması, ağa şakaları (anlayamadığım bu şaka % 90 tutardı) ve homoseksüel şakalarıdır. Ama gerçekten efsane gibi anlatılan (gerçekten yaşanmış) halk mahkemesi şakasıdır. Yeni gelen bir çömezi sağcı fikirlerinden dolayı yurdun 3. katında kurulan halk mahkemesinde yargılayıp ölüme mahkum ediyorlar. Zavallı çömez inanıyor ve can havliyle kendini 3. kattan aşağı atıyor. Buradan sonra hikaye iki farklı şekilde gelişir: Kimilerine göre çocuğun ayakları kırılır ve şakayı yapanlar DGM'lik olur. Kimilerine göre çocuğa bir şey olmaz ve çok yakındaki Jandarma karakoluna gider. Ama neticesinde şakayı yapanlar bu versiyonda da DGM'lik olmuştur.

Moskova'ya doğrultulan tabanca
ODTÜ'nün planı Amerikalı mimarlar tarafindan çizilmiş. Adamların yaptığı plan, şekil olarak 14'lü tabancaya benziyor. Silahın namlusu kuzeye yönelmiş. Anlatılanlara göre; Amerikalı'lar kendi kültürlerini ve ideolojilerini yaymak için kurdurttukları ODTÜ'yü, temsili olarak bir silah gibi Moskova'ya çevirmişler. Bu tabancanın tetik kısmı ise ODTÜ stadyumudur. Ama öğrenciler stadyumun merdivenlerine büyük harflerle Devrim yazmışlar. Bir de kapalı spor salonunun tavanı 6 tane gemi şeklindedir. Amerikalı mimarların bu şekli verirken Soğuk Savaş sırasında batan 6 Amerikan kruvazörünü temsil ettikleri söylenir.

Devrim yazısı silinmiyor
ODTÜ stadyumunun tribün merdivenlerinde boydan boya "Devrim" yazıyor. Okulda anlatılana göre; bu yazı, 80 öncesi kimya mühendisliğinde okuyan çocukların hazırladığı "özel" bir boyayla yazılmış. Yönetim tarafından defalarca üzeri boyanan, silinen, kazınan bu yazı bir türlü silinmiyor. Özellikle yağmur yağınca neredeyse yeni yazılmış kadar net okunuyor. Denilene göre; bu boyanın formülünü sadece bu boyayı hazırlayan öğrenciler biliyormuş.

Ateşle yakılan yazı
ODTÜ stadyumundaki Devrim yazısının nasıl yazıldığı konusunda bir sürü efsane var. Bir anlatıma göre; bu yazıyı yakanlar, yazıyı yazdıktan sonra boyayı ateşe vermişler. Boya sabaha kadar cayır cayır yanmış. Ve Devrim yazısı adeta taşlara nakşedilmiş. Bir de yazı çok düzgündür. Bunu da şöyle becermişler: stadyumun tam karşısındaki spor salonunun damına çıkan öğrenciler, dürbün ve inşaat bölümünde kullanılan ölçüm aletlerinin yardımıyla, yazıyı yazanlara rehberlik etmiş. Böylece o kadar büyük bir yazı stadyum merdivenlerine düzgün bir biçimde yazılabilmiş.

Pankart atölyesi
Bi de ODTÜ yurtları içinde Birinci Yurt'un yeri bir başkadır. En eski erkek yurdu olan bu bina da bir dönem Deniz Gezmiş'in kaldığı, hatta jandarma baskını sırasında, Birinci Yurt'un altındaki dehlizlerden kaçtığı söylenir. Güya 80 öncesi, öğrenciler, bu yurtta seri pankart üretim atölyesi kurmuşlar. Bir ekip tepegöze standart sloganlardan oluşan astatlar koyup duvara yansıtıyor, büyük kalıplar çıkarıyomuş. Bir diğer ekip, bunları yine duvarlara asılmış bezlerin üstüne yapıştırıyormuş. En son ekip de hızla boyuyormuş. Mesela bir telefon geliyormuş, "Falan pankartlardan 50 tane yollayın" deniyormuş. Birinci Yurt atölyesi cart bi saatte teslim ediyormuş pankartları.

Ata yazan anıt
Mimarlık anfisinin hizasında değişik açılarla, yataya yakın yerleştirilmiş üç büyük demir bloktan oluşan soyut bir anıt var. Güya bu üç blok öyle açılarla yerleştirilmiş ki; her 10 Kasım günü saat 9'u 10 geçe blokların gölgesi yere "ATA" yazıyormuş. 10 Kasım günleri çok kişi beklemiştir o anıtın altında, ben de dahil. Ama kimsenin bu yazıyı gördüğünü duymadım.

Plaketi tek eliyle sökmüş
Bunu bizim yurdun kantincisi anlatmıştı. Vakti zamanında 3. yurdun yataklarını, Sabancı bağış olarak vermiş. Yurt yönetimi de teşekkür babından yurdun dış duvarına kocaman bir şükran plaketi asmış. Deniz Gezmiş bi gün yurttaki odasına giderken bu plaketi görmüş. Çok sinirlenmiş tabii; tek eliyle tuttuğu gibi plaketi söküvermiş yerinden. Bu olayı gören binlerce öğrenci, yurt pencerelerine çıkıp çılgınlar gibi alkış tutmuş.

ODTÜ'den sonra Boğaziçi
ODTÜ hakikatten de Rusya'ya doğrultulmuş bir tabanca şeklindedir. Duyduğuma göre; Amerikalılar vakti zamanında Ortadoğudaki Amerikan Müttefiki ülkelerden birine şahane bir üniversite inşa etmek istemişler. Elemelerde Türkiye ve İsrail finale kalmış. Sonuçta Türkiye'de karar kılınmış. Amerikalılar, Türkiye'den 28 kilometrekarelik bir toprak istemişler. Türkiye de Ankara'da bugünkü ODTÜ arazisini vermiş. Amerikalılar da buraya gerçekten de örnek gösterilebilecek bir üniversite dikerler. Üstelik ilk yıllarda üniversiteye acaip derecede para akıtırlar. Fakat daha sonra burda komünistlerin türemesi ve bunlarında okula gelen Amerikan büyükelçisinin arabasını yakmaları üzerine, buraya yapılan yardımı iyice kısarlar. Sonra Boğaziçi'ni kurdurturlar.

bu yazılar alıntıdır...

Benzer Konular
    __________________
    SENI ANLAMAK YASMAKTIR
    SENI YASAMAK
    AMANSIZLIGA KAVGA VE POSTAL SESLERI ARASINDA
    DIRENGENLIGE DURMAKTIR
    SENI BILMEK YASAMI BILMEK
    SILAH OMZUNDA TOPRAGA DUSMEKTIR
    SENI ANLATMAK EYLULU GUNLERI GECMISE YOLAMAKTIR`



    BANA MAVI ETIKETLI BIR RAKI GETIR
    DIYARBAKIR’DAN BIR AVUC TOPRAK
    BİTLİS’TEN BIR TUTAM TÜTÜN
    AVUCLARINDAN İÇECEGİM
    BIR TAS SU GETIR MUNZUR’DAN
    BANA ISTANUL’DAN BIRAZ LODOS
    MALATYA’DAN SARI KAYISILAR GETIR
    BANA KENDINIDE GETIR MEMLEKETIMDEN
    SENINLE BIRLIKTE GETIR MEMLEKETIMI
    ..
      Alıntı ile Cevapla
    Eski 09-02-2008, 09:37   #2
    gz_antepli
    Guest
    Mesajlar: n/a
    Tesekkür:
    mesajina kez tesekkür edildi
     
    Tanımlı

    Üç yılda bitiren çocuğun sonu vahim olmuş

    İlginç bir yazıydı
    Yüreğine sağlık
    Eyvallah Hawin

      Alıntı ile Cevapla
    Eski 09-02-2008, 09:58   #3
    Dost
    ICEEE - ait Avatar
    Üyelik Tarihi: Feb 2007
    Bulunduğu Yer: ankara
    Yaş: 39
    Mesajlar: 678
    Tesekkür: 11
    31 mesajina 67 kez tesekkür edildi
     ICEEE isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    devrim yazısınıda sağlam yazmışlar biçok kez üzeri boyanmasına veya başka uygulamalar yapılmasına rağmen yazının üzerindeki hertürlü madde kendisini geri atıyormuş
    teşekürler havin

    __________________
    akşamın olduğu yerde bekliyorum
      Alıntı ile Cevapla
    Eski 09-02-2008, 10:02   #4
    Dost
    ekoo - ait Avatar
    Üyelik Tarihi: Apr 2007
    Mesajlar: 468
    Tesekkür: 1
    18 mesajina 35 kez tesekkür edildi
     ekoo isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    cok ılgınc ve guzel bır yazı ozellıkle ATA yazınımerak ettım nasıl bır acıymıs kı o???

    __________________
    UĞRUNA DERDE DÜŞTÜĞÜM SEVGİLİ,BİR BAŞKASINI SEVMİŞ O DA DERTLİ,DERDİMİN DERMANI KENDİ DERDİNDE,HEKİM HASTAYSA KİME GİTMELİ...........???
      Alıntı ile Cevapla
    Eski 09-02-2008, 10:05   #5
    Dost
    cilek_22 - ait Avatar
    Üyelik Tarihi: Feb 2007
    Bulunduğu Yer: ev.
    Mesajlar: 1,720
    Tesekkür: 113
    98 mesajina 198 kez tesekkür edildi
     cilek_22 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    Tsk,ler Havin emeginize saglIk..Devrim yazIsInInIn duymustum silinmedigini..

    __________________
    Sahiden de sürpriz olmaya başladı artık
    "Bana gelişlerin"
      Alıntı ile Cevapla
    Eski 09-02-2008, 13:12   #6
    Dost
    sadik19 - ait Avatar
    Üyelik Tarihi: Mar 2007
    Bulunduğu Yer: belçika
    Mesajlar: 813
    Tesekkür: 16
    12 mesajina 14 kez tesekkür edildi
     sadik19 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    Devrim yazısı silinmiyor
    ODTÜ stadyumunun tribün merdivenlerinde boydan boya "Devrim" yazıyor. Okulda anlatılana göre; bu yazı, 80 öncesi kimya mühendisliğinde okuyan çocukların hazırladığı "özel" bir boyayla yazılmış. Yönetim tarafından defalarca üzeri boyanan, silinen, kazınan bu yazı bir türlü silinmiyor. Özellikle yağmur yağınca neredeyse yeni yazılmış kadar net okunuyor. Denilene göre; bu boyanın formülünü sadece bu boyayı hazırlayan öğrenciler biliyormuş.

    Bu yazi ile bir konu acilmisti. Gercekten güzel olmus.

    __________________
    Yolu sevgiden gecen herkesle bir gün bir yerde bulusmak dilegiyle....
      Alıntı ile Cevapla
    Eski 09-02-2008, 15:08   #7
    Dost
    Üyelik Tarihi: Feb 2007
    Bulunduğu Yer: NEFES ALDIĞIM YER!!!!!
    Mesajlar: 879
    Tesekkür: 0
    17 mesajina 42 kez tesekkür edildi
     bulut isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    teşekkürler...bildiğklerim bilmediklerimle pekişti ...emeğine sağlık.....

      Alıntı ile Cevapla
    Cevapla

    Tags
    efsaneleri, geçmişi, inanılmaz, odtÜnün


    Yetkileriniz
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodları Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:44 .
    Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
    Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

    Modified by HAKANDOST

    eXTReMe Tracker




    Valid XHTML 1.0 Transitional


    Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1