Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Serbest Bölge!
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Serbest Bölge! Kategorize edemediğiniz her telden konuyu bu başlık altında tartışabilirsiniz.

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 14-02-2008, 14:34   #1
Banlanmış Üye
Üyelik Tarihi: Feb 2008
Yaş: 39
Mesajlar: 11
Tesekkür: 0
0 mesajina 0 kez tesekkür edildi
 KEMALIST19 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Post Turban__iran__turkiye :((

Örtünmedeki Amaç
siteadi.com - Turban__iran__turkiye :((




Sevgili canlar bildiginiz üzere buaralar gündemi mesgul eden bir konu var ortada..Oda Türban
Türban günümüzde örtünmeden cok moda haline gelmiştir,Her şekilde bağlanmaktadır,hatta bazıları baskıdan öte kendilerine yeni imajlar ararken türbanla tanışıveriyor..
Ortada biir tartışma var ve ilahiyatcılar acıklama yapıyor kuran,da örtünme diye birşey yoktur...Karşı tafarta diyorki hayır efendim Hz Allah bize kapanmamızı buyuruyor.
Ve Biz Okullarda buna karşı cıktığımızda bunun adı Özgürlük oluyor..
Okadar arastırdım baktım yok türban ismi gecmiyor,bu inancım için yapıyorum diyenler hangi kitab-ı kendilerine öncü olarak seciyorlar daha bulamadım.
Harbiden kafamı kurcaladı bu olay,günlerdir bununla ilgili kaynaklar aradım durdum,Nur suresin,den TAKİP,te ETTİM olmadı..
Buyrulan birşey var örtünmeyle ilgili onu buldum mesela,gelelim buldugum örtünme konusuna..
Evde isteyen istedigi şeyle dolaşır degilmi?,Babam yada erkek kardesim bana namahrem olabilirmi?Bence hayır cünkü biri aynı anneden olma kardesim digeri ise öz babam..
Buyrulan tek birşey var sizinle paylaşayım bunu

Kuran Ve Türban.
Efendim coğu buyruklar bir tek seyi emrediyor.
Nur Suresinden; Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. örtülerini yakalarının üzerine (kadar) örtsünler.Burda hedef gösterilen yer bayanların boyunlarındaki zinnet eşyaları vede gögüs dekolteleridir(Hani bazılarının tabiri ile degajeleri)

Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Burda anlatılan şeyde zinnet eşyanız takılı iken dikkat cekmeyin,(Tabiri caiz ise ben burdayım dedirtmeyin..)

Cenâb-ı Allah; özenerek en güzel biçimde var ettiği kadın ve erkek kullarının, yaratılışa yakışır şekilde güzel ve süslü giysiler içinde olmasını istemektedir. İlkel, bayağı bir giyimle kendilerini çirkinleştirmemelidir. Temiz ve güzel giyinmek inananlara helâldir ve Allah'ın emridir.

Kur'ân'da sadece iki ayette açıklanan örtünme, en önemli hüküm gibi gösterilmeye çalışılmış, toplumumuzda sorun haline getirilmiştir. Oysa İslâmiyetin esası TAKVA'dır ve yüzlerce ayetle belirtilmiştir. İnsanları Cenâb-ı Allah'a ulaştıracak ve rahmetine, sevgisine kavuşturacak örtünme, ancak TAKVA ELBİSESİ ile olur. Ey Ademoğulları (kadınlar ve erkekler)! Size ayıp yerlerinizi örtecek örtü ve bir de süs elbisesi indirdik. Fakat TAKVA ELBİSESİ hepsinden hayırlıdır.»

Ayette belirtildiği gibi; gözlerdeki cinsel istek ile dolu bakışları kontrol etmek ve iffetin korunulması icabı olan örtünme emri kadınlardan önce erkeklere verilmiştir. Dinen, vücudun örtünmesi gerekli mahrem yerlerine avret denir. İslâm bilginleri bu yerin, erkeklerde diz kapağı ile göbek arasındaki kısım olduğunda birleşmişlerdir. Kadında ise örtünme, zinet (süs) yerlerinin ilavesi ile biraz daha fazladır.

Tekrar Nur Suresine,de Bayanlar İçin Ele Alınan Bir Bölüm Daha
Nûr 24/31 : İnanan kadınlara da söyle : Bakışlarını kontrol altına alsınlar, ırzlarını korusunlar. Süslerini (zinetlerini) açıkta kalanlar dışında göstermesinler. Örtülerini (hımar) göğüs yırtmaçlarının üstüne kapatsınlar
Burda gene aynı kapanmadan bahsediyor,yani bayanın dikkat cekici noktaları kapansın isteniliyor...Sac vs şeyler ele alınmamıs

Gelelim başka bir bölüme.

Kadınlarda örtünme; ırzların korunması ile ilgili üreme organlarının kapatılması mecburiyetinden başka, zinet (süs) yerlerinin de ilâvesi ile erkeklerden biraz daha fazladır. Tekrardan aynı örtünme ele alınmış,yani zinnet eşyasının görünmemesi konusuna.

Zinetlerini (süslerini) açıkta kalanlar dışında göstermesinler. Burada zinet kelimesinin anlamı önem kazanmaktadır. Zinet mana olarak süs demektir. Kadında süs ise, hem zinet takılarını ve hem de vücudunun çekici yerlerini ifade etmektedir. Şu halde, kadının takıları ile vücudunun çekici yerlerinin gösterilmesi yasaklanmıştır. Ancak ayette (Ma zahara minhâ) açıkta kalan zinetlerin sınırlarının neler olduğunda kesin bir ifade bulunmamaktadır. Birçok İslâm bilgini, Kur'ân'ın verileri ve Sünnet'e göre vücudun abdest yerleri olan bileklere kadar ayaklar, dirseklere kadar eller, yüz ve mesh edilen başın örtünmeye dahil edilmediğinde birleşmişlerdir. Örtünmede kadına; Süslerini açıkta kalanlar dışında göstermesinler. ifadesi ile iklim şartları, örf ve adetlere göre bir esneklik tanındığı da anlaşılmaktadır.
Burdada okudugumuz gibi islamda örtünme ile ilgili konular sadece mahrem olan yerleri kapsıyor.

Ayette, saçların örtünmesine ait açık bir ifade bulunmamaktadır. Eğer saç mutlaka örtülmesi gerekse idi, kesin bir hüküm ile belirtilirdi. Ayrıca saç, vücudun çekici bir yeri de değildir.Hımar kelimesini kadının baş örtüsü olarak kabul edip, dolayısiyle saça da örtünme yükümlülüğü getirmek, ayetin amaçladığı hüküm ile ne kadar bağdaşır? Ayetten çıkan mutlak emir, kadın vücudunun çekici yeri olan göğüs bölgesinin kapatılmasıdır. Böylece o bölgeye gerdanlık gibi bir zinet de takılmış ise, bu da örtülmüş olacaktır. .

SÜNNET'E GÖRE ÖRTÜNME

Buharî, Ebu Dâvud, Nesaî'den gelen bazı hadislere göre Peygamber Efendimizin zamanında, kadın ve erkek müslümanlar ayni su kapından abdest almaktaydılar. Ebu Dâvud'un eserinde : Kadın ve erkek, ellerimizi aynı kaba sarkıtıp daldırarak toplu halde abdest alırdık. denmektedir. Bu da gösteriyor ki Asrısaadet'te kadınlar erkekler yanında abdest uzuvlarını açabiliyorlardı. O halde dirseklere kadar kollar, ayaklar, yüz ve başın abdeste, meshe esas olacak kısmı serbesttir. Bu yerleri de abdest dışındaki zamanlarda kapatmak hassasiyetini gösterenlere saygı duyulur, ancak bunu yapmayanlar hor görülmez...

Sonuc Olarak
Kadında abdest uzuvları olan; bileğe kadar ayaklar, dirseğe kadar eller, yüz ve baş örtünme dışıdır. İslâm'ın kadını; abdest yerlerinin dışında kalan bölgelerini de, Nûr 31 ayetinin belirlediği çerçeve içinde; coğrafya, iklim şartları, örf ve adetlere göre kapatmalıdır. Hımar kelimesini baş örtüsü olarak algılanmamalıdır..

Saygılar

  Alıntı ile Cevapla
Eski 14-02-2008, 14:42   #2
gz_antepli
Guest
Mesajlar: n/a
Tesekkür:
mesajina kez tesekkür edildi
 
Tanımlı

Eyvallah benim iki gözüm
Yüreğine sağlık

  Alıntı ile Cevapla
Eski 14-02-2008, 15:12   #3
Dost
yaban - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jul 2007
Mesajlar: 353
Tesekkür: 20
12 mesajina 36 kez tesekkür edildi
 yaban isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

dostum mükemmel bir yazı ama sen mi yazdın alıntımı lütfen belirtir misin alıntıysa kişinin adını da yaz diğer yazılarını da okumak isterim (eğer seninse diğer yazılarını da paylaşırsın artık )

__________________

hayal

iyi bir kahvaltıdır

ama

asla

akşam yemeğinin yerini tutmaz
  Alıntı ile Cevapla
Eski 14-02-2008, 18:23   #4
Dost
Tuncelili - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Aug 2007
Mesajlar: 323
Tesekkür: 58
10 mesajina 15 kez tesekkür edildi
 Tuncelili isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

dostum emeğine sağlık

  Alıntı ile Cevapla
Eski 14-02-2008, 19:59   #5
Dost
sadik19 - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Mar 2007
Bulunduğu Yer: belçika
Mesajlar: 813
Tesekkür: 16
12 mesajina 14 kez tesekkür edildi
 sadik19 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Güzel bir paylasim.
Sen veya bunu yazan kisi arastirp bulmusta, bazi parti baskanlari bunlari nasil arastiripta, Parlemento kürsüsünde söylemiyor?

__________________
Yolu sevgiden gecen herkesle bir gün bir yerde bulusmak dilegiyle....
  Alıntı ile Cevapla
Eski 14-02-2008, 20:02   #6
Dost
ICEEE - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Bulunduğu Yer: ankara
Yaş: 39
Mesajlar: 678
Tesekkür: 11
31 mesajina 67 kez tesekkür edildi
 ICEEE isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

aman tanrım bizdemi böyle olacağız yoksa

__________________
akşamın olduğu yerde bekliyorum
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
turbaniranturkiye


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:44 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1