Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Serbest Bölge!
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Serbest Bölge! Kategorize edemediğiniz her telden konuyu bu başlık altında tartışabilirsiniz.

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 03-08-2011, 10:30   #1
Dost
Sisi - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Mesajlar: 940
Tesekkür: 1356
683 mesajina 12236 kez tesekkür edildi
 Sisi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Thumbs up Siz hiç ...?

Siz hiç Kürt oldunuz mu? Bahçelerde tüm gün çim yolup sonra bir bardak su beklerken üzerinize küfür boca edildi mi mesela? Ana yurdunuzda başka oldunuz mu? Çocukken sağır, ihtiyarlayınca dilsiz oldunuz mu? Evsiz oldunuz mu, sürgün oldunuz mu? Yaşarken ölü, ölüyken mezarsız oldunuz mu misal?
siteadi.com - Siz hiç ...?


Siz hiç delikanlı oldunuz mu? 10 kişi olmadan sokağa çıktınız mı hiç? Birinin karşına dikilebildiniz mi? Büyü...
k patrondan para almadan “şekil” yapabildiniz mi? Arkadan vurmak dışında “karizma”nız oldu mu? Değerleriniz oldu mu mesela? Mazlumu korudunuz mu? Rüzgar yönünde değil de tersine yürüyebildiniz mi siz?



Siz hiç kadın oldunuz mu? Güvercin gibi yürüdünüz mü geceleri? Sağınıza solunuza bakarak sürekli… Laflarınızın, küfürlerinizin muhatabı oldunuz mu? Kaldırımda oturan değil de kaldırımda oturanların içinden geçen oldunuz mu? Tek kalabildiniz mi, az olabildiniz mi hiç?



Siz hiç Türk oldunuz mu? Ana vatanda değil de acı vatanda mesela? Yandınız mı Solingen’de misal? Babanız tuvalette, ananız ‘madam’ların evinde, siz ayakta sabahın köründe… Kalabildiniz mi? Aşağılandınız mı hiç, sadece öyle doğduğunuz için? Kendi memleketinizde gurbetçi oldunuz mu peki? Buraların tarihsel gurbetçilerini anlayabildiniz mi?



Siz hiç vatanınızı sevdiniz mi? Uğruna şiirler yazabildiniz mi? Savaşabildiniz mi onun için? Teksaslının suratına tükürebildiniz mi mesela? Umumhaneleri mi boyadınız yoksa sürsün diye bir sefa… Uşak değil de efendi olabildiniz mi kendi yurdunuzda? Herkesi efendi yapabildiniz mi? Güldünüz mü yoksa hem de ağız dolusu, üzerinde varken ağlayan birileri?



Siz hiç Müslüman oldunuz mu? “Mazlumun bedduasından sakın”dınız mı mesela? “Hiç kimsenin başkaları üzerinde soy sop üstünlüğü yoktur. Allah katında üstünlük, ancak takvâ iledir” sözüyle yürüdünüz mü? “Komşunuz aç” diyenlere kulak verdiniz mi? Filistin’e düştü mü yolunuz hiç? Ya da düşer mi bundan sonra? “Oku”dunuz mu peki?



Sizin hiç babanız yandı mı? Etrafı sarıldı mı zalimlerce, bu dünyada cehennemi tattı mı? Civarındaki iblisler Allah’ın adıyla saldırdı mı ona? Deyyus-u Ekber’ler korunurken yüreğiniz lal oldu mu? İbadetinize küfür edildi mi? Dedeleriniz vuruldu mu sokak ortasında misal? Siz hiç Can oldunuz mu?



Siz hiç işçi oldunuz mu? Mecburen değil ama farkına vararak… Masmavi tulumlardan gökyüzünü görebildiniz mi? Aynı yemeği yediniz mi? Arkadaşınız için işsiz kalabildiniz mi, kapıyı çarpıp çıkabildiniz mi? Teriniz toprağa karışırken güneşin kızıl olduğunu fark edebildiniz mi?



Sizin hiç vicdanınız oldu mu? Vurduğunuz her günahsızın öfkesinin yerden fışkırır gibi yayıldığını görebildiniz mi? Patenti başkasına ait nefret tohumlarını ekerken kendi genetiğinizi de bozduğunuzu fark ettiniz mi? Söyledi mi kimse ne hale geldiğini yüzünüzün şeklinin? Aklınızın, dilinizin, sesinizin? Kullanılmamaktan mesela? Paraya taparken aslında bu düzen için bile beş para etmediğinizin? Farkına vardınız mı?



Sahi siz?



Siz hiç adam oldunuz mu?





BARIŞ İNCE

__________________
*********************************
Yaşamak, kendi kendini adam etmektir. Zeka ve bilgiyi kullanarak etinden kemiğinden kendi heykelini yapmaktır.

Goethe
*********************************
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Sisi üyemize tesekkür ettiler
Abudeniz (05-08-2011), gunbatimi (06-08-2011), HAKANDOST (03-08-2011)
Cevapla

Tags
hiç, siz


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:22 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1