Dostun Sayfasi

Dostun Sayfasi (http://www.dostunsayfasi.com/)
-   Sinema (http://www.dostunsayfasi.com/sinema/)
-   -   çağan ırmak ULAK (http://www.dostunsayfasi.com/sinema/13509-cagan-irmak-ulak.html)

Aydındost 16-08-2007 22:44

çağan ırmak ULAK
 
http://www.ekolay.net/sinema/images/..._495946ula.jpg
Gelecek sezonun olası gişe hiti, Çağan Irmak'ın son filmi "Ulak"...



Avrupa’nın devasa bütçeli yapımlarını aratmayan bir sette gerçekleştirildi “Ulak”. Çağan Irmak’ın Avşar Film için çektiği, gelecek sezonun gişe hitlerinden olacağı şimdiden tahmin edilen “Ulak”ın Kemerburgaz yakınlarındaki Gümüşdere Köyü merasında kurulan seti, Mustafa Ziya Ülkenciler’in yönetmeni olduğu sanat ekibinin yaratıcılığı ve ustalığının yanı sıra uygulayıcı yapımcı Baran Seyhan’ın sağladığı yapım olanaklarının çağdaşlığıyla da dikkat çekti. Kemerburgaz’da orman alanını geride bırakıp küçük bir kanyonun ilerisinde uzanan düzlükte Anadolu’nun çeşitli kadim uygarlıklarının bir karması diye tanımlanabilecek, gerçekte varolmayan bir kültüre ait köy şaşılası bir inandırıcılıkla kurulmuştu.

Sette orada oraya koşuşturan, her şeyle bizzat ilgilenen Çağan Irmak, “İlk kez bir filmden önce kendi önsözümü açıklamıyorum, izleyici kendi algılasın istiyorum” diyor. Zaman ve mekan üstü öyküsünde bir köydeki düzeni, çocukların bir arayış içindeki Zekeriye’nın bir tür mesih gibi tanımladığı ‘ulak’ın gelip onları kurtaracağına inanmasını anlatıyor. Filmde, Ümit Çırak’ın yetiştirdiği 25 çocuk oyuncu rol alıyor; aralarından Atakan Yağız, başrolü Çetin Tekindor, Hümeyra, Şerif Sezer, Yetkin Dikinciler gibi ünlü oyuncularla paylaşıyor.

78 milyon avroluk “Asteriks Olimpiyatlarında”nın setini aratmayan “Ulak” seti, Mirsad Heroviç’in titiz görüntü yönetimi gelecek sezonda, “Babam ve Oğlum” misali yeni bir Şükrü Avşar – Çağan Irmak gişe hiti ve eleştirel başarısını birlikte getirecek.

mnoocalan 16-08-2007 22:45

teşekkürler sivaslı abim izlemek gerek


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:27 .

Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1