Dostun Sayfasi

Dostun Sayfasi (http://www.dostunsayfasi.com/)
-   Sinema (http://www.dostunsayfasi.com/sinema/)
-   -   Goya's Ghosts (Goya's Ghosts) (http://www.dostunsayfasi.com/sinema/13754-goya-s-ghosts-goya-s-ghosts.html)

MaRaSlI 22-08-2007 22:41

Goya's Ghosts (Goya's Ghosts)
 
http://www.roulive.com/images/movie/goyasghosts.jpg
Goya's Ghosts (Goya's Ghosts)


Gösterim tarihi: 24.Ağustos.2007
Yönetmen: Milos Forman
Oyuncular: Natalie Portman, Javier Bardem, Stellan Skarsgård, Randy Quaid

Dil: İngilizce
Tür: Drama
Fragman: İzlemek için tıklayınız


Amadeus, Guguk Kuşu, Hair gibi her biri birer başyapıt olan filmlere imzasını atan usta sinemacı Milos Forman bu kez ünlü ressam Francisco de Goya'nın yaşamından kesitleri taşıyor beyazperdeye. Yarattığı etkileyici atmosfer ve usta işi oyunculuklarla.



Konusu
1792 İspanya... Goya, ülkenin en ünlü ressamıdır. İspanya kralı IV. Carlos’un himayesinde resim yapmaya başlamıştır. Goya’nın genç ve güzel ilham perisinin, Engizisyon Mahkemesi’nin arkasındaki güçlerden bir rahip tarafından toplumsal değerlere aykırı davranış ile suçlanması ciddi bir skandal yaratır.

Fransız ihtilalinin yarattığı karmaşalar sırasında, ünlü ressam Francisco Goya güzel ilham perisi Ines’in topluma aykırı davranışndan dolayı suçlanması ve yargılanması sonucu İspanyol Engizisyon’unu karşısına alır. Eski dostu rahip Lorenzo’dan Ines’in yaşamını bağışlamaları için yalvarır. Fakat Lorenzo gücün peşinde ve Engizisyon’un arkasındaki asıl güçlerin başındaki kişidir. Ines hapse atılır, işkence görür ve ölüme terk edilir.

20 yıla yakın bir süre geçer. Goya, yaratıcılığının doruğundadır. Artık sağırdır ve bir anlamda da akıl sağlığı yerinde değildir.

Fransızlar’ın Engizisyon’u yasaklamasından sonra mahkum edilenler serbest kalır. Goya, Ines ve Lorenzo tekrar bir araya gelirler.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:58 .

Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1