Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Sinema
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 22-08-2007, 22:47   #1
Onursal Dost
MaRaSlI - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2006
Bulunduğu Yer: pazarcik
Yaş: 37
Mesajlar: 1,642
Tesekkür: 5
74 mesajina 228 kez tesekkür edildi
 MaRaSlI isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı ::.... Hostel: Part II. Otel II


siteadi.com - ::.... Hostel: Part II. Otel II ::.... Künye
Hostel: Part II

Vizyona Giriş Tarihi
24.08.2007

Türü
Korku

Ülke
ABD

Süresi ve Yapım Yılı
93 dakika - 2007

Yönetmeni
Eli Roth

Oyuncular
Lauren German
Roger Bart
Heather Matarazzo
Bijou Phillips

Senaryo
Eli Roth

Müzik
Nathan Barr

Görüntü Yönetmeni
Milan Chadima

::.... Konusu
Hastalıklı fantezilerin piyonu olmak

Eli Roth, geçtiğimiz Ocak ayında gösterime giren filmi “Otel”den bir yıl sonra izleyicileri her şeyin başladığı yere geri götürüyor...

Roma’da seyahat eden Amerikalı üç genç kız, haftasonu için farklı bir yere seyahat etmeye karar verince, yolda tanıştıkları güzel bir Avrupalı tarafından haftasonunu geçirmek üzere egzotik ve doğal bir ‘spa’ya davet edilir. Kadın orada gevşeyip yenilenecekleri ve arkadaşlıklarını pekiştireceklerine dair gençleri temin eder.

Genç kızlar oraya vardıklarında aradıkları vahayı mı bulacaklardır, yoksa bir açık arttırmanın kurbanları olmaya, dünyanın dört bir yanından iğrenç arzularını doyurmaya gelen hastalıklı ve ayrıcalıklı kişilerin fantezilerinde birer piyon mu olacaklardır?..

Eli Roth’un yazıp yönettiği “Otel 2”nin başrollerini Lauren German (Beth), Roger Bart (Stuart), Heather Matarazzo (Lorna), Bijou Phillips (Whitney), Richard Burgi (Todd), Vera Jordanova (Axelle), Milan Knazko (Sasha) ve Stanislav Ianevski (Miroslav) canlandırıyor. Yönetmen filmde sinemaseverleri, bastırılmış –ama bir kez serbest bırakılmış– arzuların tüyler ürpertici sonuçlar doğurduğu korkutucu bir yolculuğa daha çıkartıyor.

2006 yılında, yazar-yönetmen Eli Roth “Otel”le sinemaseverleri, değişik ülkelerden gelen zengin müşterilerin sadistçe arzularını tatmin ettiği oyun alanı görevi gören Slovak gençlik pansiyonuyla korkuya ve dehşete sürüklemişti. Kana susamış, sadece çarpık zevkleri için öldüren zengin kişilere istemleri dışında satılan Amerikalı sırt çantalı tatilcilerin içler acısı, kasvetli hikayesini anlatan film uluslararası bir başarıya imza atmış, gösterime girdiği haftasonunda 20 milyon dolarlık ciroyla ABD gişelerinde bir numaraya yükselmişti. Şimdi, Roth dehşet verici serüvenin bir sonraki bölümüyle tekrar sahneye dönüyor. “Tehlikede olan ya da korkunun pençesindeki kadınlar bu sinema türüne damgasını vurmuştur” diyen yönetmen, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bu özel senaryoda, Avrupa’da seyahat eden kızlar kendilerini ilk filmdeki erkeklerden daha zayıf hissediyorlar. Film, izleyici için çıtayı yükseltiyor”.

Kurbanları tanıtan ilk filmin aksine, “Otel 2” daha çok işkencecileri yakından tanıtıyor. Basamakları hızla tırmanan Amerikalı Stuart ve Todd, herhangi bir cezaya maruz kalmadan birilerine işkence ederek öldürme fırsatı için binlerce kilometre yol kat ediyorlar. Onlar insan doğasının aşırı yanlarını… ve Birinci Dünya materyalizminin karanlık gölgesini simgeliyorlar. Roth bu konuda şunları söylüyor: “Todd ve Stuart’ın umurunda olan tek şey bir üst düzeye çıkmak. Pek çok insan gibi onlar da sahip olduklarıyla mutlu değil. Stuart'ın hayatı perişan. Todd sürekli alışveriş yapıyor. İhtiyacından fazla paraya sahip ama mutsuz. Herkes bir üst heyecan düzeyinin peşinde”.

“İnsanın en derininde, hepimizde var olan şey bir başka insana zarar verme ihtiyacı” diyen Roth, sözlerini şöyle noktalıyor: “Çoğu insan bu ihtiyacı kontrol altında tutar, ama bazılar bunu başaramaz ve bu ihtiyacı doyurma dürtüsünün etkisi altına girerler. Herkesin içinde bunun var olduğunu düşünmek korkunç bir şey ama herkesin içinde bir yan vardır ki bir başka insanı ya kontrol altında tutmak ya da taciz etmek ister”.

Benzer Konular
    __________________


      Alıntı ile Cevapla
    Cevapla

    Tags
    hostel, otel, part


    Yetkileriniz
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodları Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:41 .
    Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
    Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

    Modified by HAKANDOST

    eXTReMe Tracker




    Valid XHTML 1.0 Transitional


    Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1