Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Sinema
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 31-03-2007, 11:15   #1
Onursal Dost
Serhad - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2006
Yaş: 40
Mesajlar: 1,387
Tesekkür: 4294967295
63 mesajina 141 kez tesekkür edildi
 Serhad isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Wink 26. İstanbul Film Festivali başladı


siteadi.com - 26. İstanbul Film Festivali başladı




NTV-MSNBC
Güncelleme: 23:46 TSİ 30 Mart 2007 Cuma


ISTANBUL - Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayındaki tören, İtalya’da yaşayan genç Türk sanatçı Yasemin Sannino’nun film müziklerinden oluşan mini konseriyle başladı. Açılışta konuşan İKSV Başkanı Şakir Eczacıbaşı, Yeşilçam’da bir dönem yılda ortalama 300’e yakın film yapıldığını ifade ederek, bu yapımların Türk sinemasına büyük katkılar sağladığını söyledi.
İKSV’nin, bugüne kadar düzenlediği film festivalleriyle Türk sinemasını desteklemeyi amaçladığını belirten Eczacıbaşı, “Büyük çabalarla sunduğumuz yüzlerce filmin herkese yeni umutlar getirmesini diliyorum” dedi.

Eczacıbaşı, daha sonra festival sponsorları Akbank, Digiturk, Teknosa, Efes Pilsen, Nokia, NTV, Goldaş ve Sabah Gazetesi temsilcilerine teşekkür plaketi verdi.

Törende daha sonra, her yıl Türk sinemasının gelişmesine katkıda bulunan sanatçılara verilen Sinema Onur Ödülleri; Cüneyt Arkın, Güler Ökten ve Duygu Sağıroğlu’na verildi.

Ödülünü aldıktan sonra konuşan Arkın, geçtiğimiz günlerde eski bir filmini izlerken gördüğü Cüneyt Arkın’ı oğlu gibi hissettiğini ifade ederek, “Garibim, bir deri bir kemik bir şeyler yapmaya uğraşıyordu. O günlerden bugünlere geldik” dedi.

Bugüne kadar yüzlerce filmde başrol oynadığını kaydeden Arkın, “Bugüne kadar oynadığım filmleri toplayıp bir hesap yaptım. Yaklaşık 2 milyon metre film şeridinde oynamışım. Tabi bu arada 8-10 bin kere de ‘nayır, nolamaz’ demişimdir” şeklinde konuştu.

Törende, 26. Uluslararası İstanbul Film Festivalinin açılış konuğu olan senaryo yazarı ve yönetmen Paul Schrader’e, İstanbul Film Festivalinin Sinema Onur Ödülü verildi.

Ödülünü Şakir Eczacıbaşı’nın elinden alan, “Taxi Driver”, “Kızgın Boğa” ve “Günaha Son Çağı” filmlerinin senaristi Schrader, “Bu olağanüstü şehre, bu olağanüstü insanların şehrine beni getirdiğiniz için ve ödül için şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Gecede, festivalin açılış filmi olan “Saturno Contro”nun yönetmeni Ferzan Özpetek ve filmin başrol oyuncuları Stefano Accorsi, Ambra Angiolini, Milena Vukotic ve Serra Yılmaz da sahneye çıkarak izleyicileri selamladı.

Özpetek, Cüneyt Arkın’ın filmlerinden bölümlerin gösterilişi sırasında çok duygulandığını ifade ederek, “Kendimi çocukluğumda çok sık gittiğim Opera Sinemasında hissettim. Burada Türk filmlerini çok izlerdik. Türk sinemasından çok beslendim” şeklinde konuştu.

Tören, festivalin açılış filmi olan, Ferzan Özpetek’in Türkiye’de “Bir Ömür Yetmez” adıyla gösterime giren “Saturno Contro”nun izlenmesiyle sona erdi.

ÖZPETEK’İN BASIN TOPLANTISI
Öte yandan, açılış töreninden önce film oyuncularıyla basın toplantısı düzenleyen Ferzan Özpetek, gazetecilerin filmle ilgili sorularını yanıtladı. “Saturno Contro”nun, önceki filmi “Cahil Periler”in devamı niteliğinde olup olmadığı sorulan Özpetek, “Cahil Periler, 11 Eylül’den önce çekilmişti. 11 Eylül’den sonra çok şey değişti. Hayata bakış açımız değişti. Hayatın akışı değişti. Bu nedenle bu film de öncekinden bağımsız bir film” diye konuştu. Bir gazetecinin, filme başlarken bir astroloğa danıştığı yönünde haberler çıktığını ifade etmesi üzerine Özpetek, filme 12 Temmuz’da başlamayı düşündüklerini, ancak bir yakınının tavsiyesi üzerine konuştukları bir astroloğun, filme 10 Ağustos’tan sonra başlamalarının iyi olacağını söylediğini, filme 20 Ağustos’ta başlama kararı aldığını bildirdi.

Özpetek, ayrıca İstanbul Film Festivalinin ilk kez bir Türk yönetmenin filmiyle başlamasının kendisini gururlandırdığını ifade ederek, bu gururu başka yönetmenlerin de yaşaması dileğinde bulundu.

Yabancı bir gazetecinin, “Kendinizi Türk yönetmen olarak mı, yoksa İtalyan yönetmen olarak mı tanıtıyorsunuz?” şeklindeki sorusuna da Özpetek, “Ne zaman bana ‘Türk yönetmen mi, İtalyan yönetmen mi?’ sorusu yöneltilirse, benim her zaman cevabım ‘Yönetmenim’ olmuştur” yanıtını verdi.

FESTİVALDE ALTIN LALE HEYECANI
Festivalin Uluslararası Yarışma bölümünde “Sanatlar ve Sinema” teması altında 15 film “Altın Lale” için yarışacak.

Altın Lale jüri başkanlığını, festivalin ilk Altın Lale Ödülünün sahibi usta yönetmen Michael Redford üstlenecek.

Uluslararası jürinin karşısına çıkacak filmler arasında, başrollerinde Sienna Miller ve Guy Pearce’in bulunduğu “En Sıcak Eyalet” ve Tom Dicillo’nun San Sebastian’da en iyi yönetmen ve en iyi senaryo ödüllerine layık görülen “Delicesine” filmleri yer alıyor.

Uluslararası yarışma bölümünde, Türkiye’yi bu yıl ilk defa 2 film temsil edecek. Derviş Zaim’in “Cenneti Beklerken” ve Sırrı Süreyya Önder ile Muharrem Gülmez’in “Beynelmilel” adlı filmleri jürinin huzuruna çıkacak. Bu yıl 16 filmin yer aldığı Ulusal Yarışmanın jüri başkanlığını, ünlü yönetmen Ferzan Özpetek üstleniyor.

Ulusal yarışmada jürinin karşısına çıkacak filmler şunlar:

Barda, İklimler, Kader, Mavi Gözlü Dev, Zincirbozan, Takva, Mutluluk, Çinliler Geliyor, Beynelmilel, Ademin Trenleri, Küçük Kıyamet, Eve Dönüş, Polis, Sis ve Gece, Hokkabaz, Cenneti Beklerken.

FESTİVALDEN
Festival programı, geçen yıl belli başlı festivallere katılan, övgü ve ödül almış, başarısını kanıtlamış yeni yapıtların yanı sıra unutulmaz klasik filmler ve sinema tarihinin usta yönetmenlerinin başyapıtlarından seçmeler içeriyor.

Festivalde “Her Gece Bir Akbank” galasının yanı sıra “Nokia Nseries Kısa Film Yarışması”, “Yıllara Meydan Okuyanlar”, “Kafkaslar’dan Akdeniz’e” gibi yeni bölümler yer alıyor.

“Dünya Festivallerinden”, “Genç Ustalar”, “NTV Belgesel Kuşağı” da bu yıl festivalin vazgeçilmez bölümleri arasında bulunuyor. Bu yıl 235 filmin yer alacağı festivalin film gösterimleri Beyoğlu’nda Emek, Yeni Melek, Atlas, Sinepop, Beyoğlu ve Kadıköy’de Rexx sineması olmak üzere toplam 6 sinemada gerçekleştirilecek.

İstanbul Film Festivali bilet fiyatları bu yıl tam 12 YTL, Akbank Galaları hariç tüm seanslarda öğrenci ile 65 yaş ve üstü 8 YTL, gala filmlerinin biletleri ise 15 YTL olarak belirlendi.

Festival boyunca hafta içi gündüz seansları (11.00-13.30 ve 16.00) yalnızca 2.5 YTL olacak. Ayrıca Axess kart sahipleri yüzde 20 özel indirimden yararlanacak.
Beyoğlu Emek Sineması
İstiklal Cad. Yeşilcam Sok. No:5
Beyoğlu
0 212 293 84 39

__________________
bazı çocukların kalbinde yitirdiğim gibi
birçok kere yitirdim denizde kendimi
gidiyorum aramaya, suyu bilmeden
beni çürütecek, ışık yüklü ölümleri.

  Alıntı ile Cevapla
Eski 31-03-2007, 12:07   #2
Can Dost
boranjudge - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Sep 2006
Bulunduğu Yer: Yer yüzü
Mesajlar: 1,446
Tesekkür: 19
17 mesajina 21 kez tesekkür edildi
 boranjudge isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

oo harika sinema günleri yine başladı iyiki istanbuldayım gelmek isteyen varsa gideriz sağol serhad

  Alıntı ile Cevapla
Eski 02-04-2007, 09:05   #3
Dost
mnoocalan - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Bulunduğu Yer: ANKARA
Yaş: 48
Mesajlar: 4,240
Tesekkür: 87
113 mesajina 198 kez tesekkür edildi
 mnoocalan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

arada sıradada olsa gitmeye çalışıyoruz bilgilerin için teşekkürler

__________________
Kayıp kentin güzel insanı
Rüzgar esermi sizin oralarda?
Ve
Umut türküsü söylenirmi
Sevda misali?
Yada buradan sesimiz duyulurmu
Bir SELAM desek dosta...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
başladı, festivali, film, İstanbul


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:04 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1