Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Siyaset Kösesi

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 30-01-2008, 09:18   #1
gz_antepli
Guest
Mesajlar: n/a
Tesekkür:
mesajina kez tesekkür edildi
 
Tanımlı Cumhuriyet devrimlerini geriye çekmek isteyen mutabakat

"AKP ve MHP'nin, Cumhuriyet devrimlerini geriye çekmek isteyen mutabakatı, halkın mutabakatı olamaz"
siteadi.com - Cumhuriyet devrimlerini geriye çekmek isteyen mutabakat

TBMM Başkanvekili Gürdal Mumcu, "Türban çağdışı, ortaçağ karanlığına doğru Türkiye'yi götüren bir simgedir" dedi.

Kadın kuruluşları temsilcilerinin de aralarında bulunduğu bazı dernek, kitle örgütü ve sendikaların yöneticileri, AKP ve MHP'nin üniversitelerde türbanın serbest bırakılması için üzerinde anlaştıkları Anayasa değişikliğinin, TBMM Başkanlığınca işleme konulmaması için dilekçe verdi.



CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu da, "Cumhuriyet'ten intikam almak isteyenler, bugün bayram yapıyorlar" diye konuştu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Türk Kadın Konseyi'nin de aralarında bulunduğu 35 örgütün temsilcileri, bugün TBMM'ye gelerek temaslarda bulundu. İlk olarak CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden örgüt temsilcileri adına açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, Cumhuriyetin temel değerlerini savunmada kararlı oldukları söyledi. "Türban üzerinden, Cumhuriyet rejiminin değiştirilmek istendiğinin farkındayız" diyen Sarıhan, bu farkındalığı, hukuki ve demokratik yöntemlerle ifade etmeye çaba göstereceklerini belirtti.



"HANGİ ULEMANIN GÖRÜŞLERİNİ ALDILAR?"

Kemal Kılıçdaroğlu da AKP ve MHP'nin Türkiye'nin siyasal rejimine yönelik bir çaba içinde olduklarını ileri sürdü. "Kadının özgürlüğünün kısıtlanarak, toplumun ikinci sınıf yurttaşı kılınmak istendiği" bir düzenlemeyle karşı karşıya olunduğunu savunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"AKP, ilk kez üniversitelerde kadın ve erkek ayrımı yapmaya başladı. AKP ve MHP, üniversitelere gidecek kadın ve erkeği ayrı konuma indirgeyen, onları üniversitede öğrenci değil, kadın ve erkek olarak görmek isteyen bir zihniyeti Parlamentoda sergiliyor. AKP ve MHP, devletin başına türbanı örtmek istiyorlar. Sizin aracılığınızla AKP ve MHP'nin kurmaylarına sormak istiyorum: Anlaştıkları metnin oluşmasında acaba hangi ulemanın görüşlerini aldılar? Bu ulemanın görüşleri, onları ne ölçüde bağlıyor?"

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, AKP Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin'in, "Önce üniversitelerden başlayacağız. Aşama aşama gideceğiz" şeklinde bir gazete beyanının olduğunu ileri sürerek, AKP Konya Milletvekili Hüsnü Tuna ile AKP'li bir belediye başkanının da benzer açıklamalar yaptığını savundu. Kılıçdaroğlu, "Görülüyor ki yapılan düzenleme, AKP ve MHP'yi de aşarak, toplumun gündemine oturacaktır. Cumhuriyet'ten intikam almak isteyenler, bugün bayram yapıyorlar. Kimin sayesinde? AKP ve MHP'nin sayesinde" diye konuştu.

"Başörtüsü" diye bir sorunun, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bulunmadığı ileri süren Kılıçdaroğlu, oy avcılığı peşinde koşan AKP ve MHP'nin, düzenlemeyi Parlamentonun gündemine getirdiğini söyledi.

"Cumhuriyet'in bütün kazanımları, bu düzenlemeyle ayaklar altına alınmış olacaktır" diyen Kılıçdaroğlu, CHP'nin, kadın-erkek ayrımı yapmaksızın, aklın ve bilimin özgürleşmesinde, bu düşünceleri savunan insanların yanında olacağını söyledi. CHP'li Kılıçdaroğlu, "Çağdaş uygarlığın gerisine düşüren örümcek kafalı politikacılardan da hesap sormak CHP'nin görevidir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, "AK Parti ve MHP'nin türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasıyla ilgili anlaştıkları metnin, ilköğretim okullarına da türbanla girilmesinin yolunu açıp açmayacağına" ilişkin soruya, "Özellikle bu düzenlemeler yapılırken, "Hangi ulemanın görüşü alındı" diye sormamın temel nedeni de o. Çünkü aklın alacağı bir düzenleme değil. Akıllı insanın yapacağı bir düzenleme değil" yanıtını verdi.

Sendika, dernek ve kitle örgütü temsilcileri, daha sonra TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'yu ziyaret etti. Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Sarıhan, "Üniversitelerde türbanın serbest bırakılmayla ilgili Anayasa değişikliğinin, TBMM Başkanlığınca işleme konulmaması" talebini içeren dilekçeyi, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın Mısır'da olması nedeniyle Mumcu'ya verdi. "Sorun, türban sorunu değildir. Esas olarak Cumhuriyet rejiminin değiştirilmesi sorunudur" diyen Sarıhan, "Herkesi 2 Şubat'ta saat 14.00'de Cumhuriyet rejimi için Anıtkabir'de olmaya" çağırdı.




ORTAÇAĞ KARANLIĞA KAPILDI

TBMM Başkanvekili Mumcu ise dilekçeyi, TBMM Başkanlığına takdim edeceğini ifade ederek, "Sizin öneriniz doğrultusunda davranacağını biliyor ve umuyorum" dedi. "Türbanın, özgürlük olmadığını" ifade eden Mumcu, "Türban çağdışı, Ortaçağ karanlığına doğru Türkiye'yi götüren bir simgedir" diye konuştu. Laikliğin, din ve dünya işlerinin birbirinden ayrılması olduğunu belirten Gürdal Mumcu, "Dini, vicdan ve tanrıyla olan bölümü, dinsel simgelerle baskıcı bir unsur haline getirmek çağdışılıktır. Türkiye Cumhuriyetini geriye götürmektir. Buna hiçbir şekilde şahsım ve partimiz izin vermeyecektir" dedi.

TBMM Başkanlığına sunulan ve 35 örgütün imzasını taşıyan dilekçede ise AKP ve MHP'nin türbanı Anayasa ile meşrulaştırma girişiminin, laikliği yok edeceği kaydedilerek, Anayasa'ya karşı suç oluşturduğu savunuldu.

Dilekçede, şu görüşlere yer verildi:

"AKP ve MHP'nin, Cumhuriyet devrimlerini geriye çekmek isteyen mutabakatı, halkın mutabakatı olamaz. Yapılmak istenen, salt kadınlarımızı değil, tüm rejimi türban altına almaktır. Bu girişim, laiklik ilkesinin çiğnenmesi, Anayasanın ihlal edilmesi ve rejimin iki partinin siyasi emellerine kurban edilmesidir."


Gazeteport

Benzer Konular
      Alıntı ile Cevapla
    Eski 01-02-2008, 15:57   #2
    Dost
    ekinyorum - ait Avatar
    Üyelik Tarihi: Nov 2007
    Yaş: 49
    Mesajlar: 158
    Tesekkür: 2
    2 mesajina 2 kez tesekkür edildi
     ekinyorum isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    teşekkürler abi ellerine sağlık

    __________________
    Yaşamak Bir Ağaç Gibi Tek ve Hür
    Ve Bir Orman gibi Kardeşcesine
    N.Hikmet Ran
      Alıntı ile Cevapla
    Eski 02-02-2008, 06:16   #3
    Dost
    Tuncelili - ait Avatar
    Üyelik Tarihi: Aug 2007
    Mesajlar: 323
    Tesekkür: 58
    10 mesajina 15 kez tesekkür edildi
     Tuncelili isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    abim emeğine sağlık

      Alıntı ile Cevapla
    Eski 02-02-2008, 13:50   #4
    Banlanmış Üye
    Üyelik Tarihi: Oct 2007
    Bulunduğu Yer: deokrat yasam:)
    Yaş: 35
    Mesajlar: 266
    Tesekkür: 0
    11 mesajina 12 kez tesekkür edildi
     İsmail isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Post

    evet abi su sıralar toplmumuzun calkantılı gunlerı...
    laık toplumu bolme yolunda hızlı ve basarılı adımlar atılıyo...
    ben dıyorum hepte soyleyecegım tek yol devrım...


      Alıntı ile Cevapla
    Eski 03-02-2008, 18:00   #5
    Yeni Üye
    Üyelik Tarihi: Mar 2007
    Mesajlar: 11
    Tesekkür: 8
    1 mesajina 1 kez tesekkür edildi
     hasavci isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Tanımlı

    Demokrasiden anladığımız bu kadar,seçilmişlik adına her türlü akılsızlığı yapmak haktır.1960 yılında aynı kafalar bu tür davranışlarla ülkenin temeline dinamit koymaya kalkınca ülkemizin koruyucusu ve kollayıcısı konumundaki ordumuz tarafından kafaları koparılarak hak ettikleri cezayı görmüşlerdir.
    Bu millet size inanıp oy veriyor bizi adam gibi yönetin siz adam değilseniz sizin hakkınızdanda böyle gelirler.Bu yazıyı yazdığım anda eski meclis başkanı Bülent Arınç denen kökü bozuk katil tohumu afkurmakla meşgul.Cumhuriyetin nimetlerinden istifade edipte cumhuriyetin altını oyan LAĞIM FARELERİ günü geldiğinde cezanızı çekeceksiniz pis yobazlar.Defolup gidin bu ülkeden siz bu topraklara layık insanlar değilsiniz.

      Alıntı ile Cevapla
    Cevapla

    Tags
    çekmek, cumhuriyet, devrimlerini, geriye, isteyen, mutabakat

    Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara
    Bu Konuda Ara:

    Gelişmiş arama yap
    Modları Göster

    Yetkileriniz
    You may not post new threads
    You may not post replies
    You may not post attachments
    You may not edit your posts

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodları Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:48 .
    Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
    Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

    Modified by HAKANDOST

    eXTReMe Tracker




    Valid XHTML 1.0 Transitional


    Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1