Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Siyaset Kösesi
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 13-04-2012, 09:43   #11
Yeni Üye
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Mesajlar: 24
Tesekkür: 75
12 mesajina 44 kez tesekkür edildi
 kolheti isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Sayın Yol Dost

Diyelimki Laikliğin Elden Gitmesi Köy Enstitülerinin Kapatılmasıyla Başladı Peki Buzamana Kadar Kurucu Zihniyet Tarafından Bu Halk Neden Kandırıldı Türkiye Laikdir Diyerek? Bu Zamana Kadar 75-80 Yıldır Laiklik Adına Ne Yapıldıda Bugün Laiklik Elden Gidiyor Diye Veryansın Ediyorlar Bu Arada Köy Enstitülerinden Bahsederek Güzel Bir Hatırlatma Yaptın..Sosyalizmle Kemalizm'in Çatışması Asla Bağdaşmayacağı ve İbo Yoldaşın Fikirlerinin Önemide Olmayan Toprak Reformunun ve Bu Köy Enstitülerinin Neden Kapatıldığında Daha Berrak Ortaya Çıkmaktadır...Ancak Bu Konuya Girmiyecem Laiklik Konusunda Tam Anlaşamıyorken Birde Sosyalizm'in Kemalizm'imle Çatışmasını Aykırılığını İşin İçine Katmak İstemem Konumuzda O Değil Fakat Gerekirse Bahsederimde Sevdim Bu Saygı Çerçevesindeki Sohbeti

Yalnız Dost Şu Konuda Ciddi İtirazım Olacak

(Olayları Dönemine Göre Değerlendirmek)

Bu Çok Tehlikeli Bir Argümandır ve Bunu Sıklıkla Yapanlar (Üzerine Alınma) Yapılan Haksızlıklara Katliamlara İnceden Çaktırmadan Meşruriyet Kazandırmak İsteyenlerin Sıklıkla Kullandığı Bir Argümandır! Örneğin Chp Yada Kısaca Kemalist Zihniyeti Diyelim Önce Dersim Katliamına Şiddetle Karşı Çıktılar İsyan Vardı Bastırılması Gerekiyordu Dediler Sonra Bir İleri Gittiler Onur Öymen Çıktı Günümüzdeki Kürt Sorununa Dersim Formülünü Önerdi Tepki Olunca Bir Adım Geri Geldiler Sonra Katliam Değil Ama İstenmeyen Acı Olaylar Oldu Dediler Sonunda Dersimde Katliam Oldu Ama Olayları Dönemine Göre Değerlendirmek Gerek'e Bağladılar İşi Ama Ama Amalarla (Yüzbin Dereden Su Getirdiler) İster Dönemine Göre Değerlendir İster Bugüne Göre Değerlendir Hiçbir Katliamı Hiçbir İnsanlık Suçunu Dönemine Göre Değerlendirmek Demek Cümlelerin Sonuna Amalar Eklemek Haklı Gerekçe Olamaz ve Bu Katliamlara Meşruriyet Kazandırmaz !

Eğer Bunu Siz (Olayları Dönemine Göre Değerlendirmek Lazım Diyerek) Lehinize Olacağını Sanarak Yaparsanız Bu Sefer Birileride Bunu Alehinize Kullanır Maraş Katliamı Oldu Ama Sivas Katliamı Oldu Ama Ama Ama Amalarla Gider Bu İş Bu İşlerin İnsanlık Suçlarının Aması Dönemi Dünü Bugünü Olmaz! Katliam Herzaman 80 Yıl Öncede Bugünde İnsanlık Suçudur.... Saygılar

  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi kolheti üyemize tesekkür ettiler
Abudeniz (15-04-2012), duman (18-04-2012), YOL (13-04-2012)
Eski 13-04-2012, 22:04   #12
Can Dost
Aydındost - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Bulunduğu Yer: LAMEKAN
Yaş: 52
Mesajlar: 1,442
Tesekkür: 970
389 mesajina 3748 kez tesekkür edildi
 Aydındost isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

sevgili kolheti dostum.

Alevi olmadan aleviler hakkında yorum yapmak bence biraz yanılgılarla dolu bir hal alabilir..

ben hem aleviyim hemde kürdüm..
hangi yana dönsem tokat yerim desem inanırsın

baştan belirtteyim.
Alevilik bir inançtır.
Bu inancı siyasetin bir tarafına yapıştırmak ve o şekilde yol alamalarını beklemek bence yanlıştır.

Osmanlı zulmünden kurtulurken Atatürkle tanıştılar. ve cumhuriyeti benimsediler. BUnda sencede bir sakınca olacağını zannetmiyorum.
Fakat ilerliyen dönemlerde Aleviler tekrar horlanmaya başlandı. ve 1970 lerde Sosyalizm akımlarına Katılımları oldu. çünkü bu daha farklı bir bakış açısıydı.
ama sonuç olarak tekrar bir köşeye sıkışıp kalındı.

elbette hiç laik olamadık.
bir yorumunda İmam para alıyor alevi dedesi para almıyor demişsiniz.
benim bildiğim tam laiklik Devletin kimseye inancından dolaytı maaş vermediği bir ortamda oluşur.
Bazı alevileR niye vergi veriyoruz diyip D.işlerinden kendilerine statü talep eder. Bazı alevilerde Diyanet işleri laik bir ülkede olmaz ve kaldırılmalı der.


aleviliği bu kadar ele alıp yorum yapmaktan ziyade
sünni olupta kemalist geçinenlerden biraz bahsetseniz konu daha güzel hal alacak.

veyahut
Ayşenur Kolivar kendi dilinde halk Türküleri söylüyor diye karadenizde bölücü olarak eleştiren kemalistlerdende bahsetmenizi talep ederim.

Başta belirttiğim gibi alevilik bir inançtır. Siyasi bir akım değildir.

Üniversitede baş örtüsü serbestliğini savunuyorsunuz. Elbette serbest olmalı.
ama DAHA ÇOK SİVAS diye nara atan faşistler varken. ve iltica hakkımız bile yokken. den den den................

Kemalizm ve Atatürk bence farklı değerlendirilmelidir. Çünkü ikisi farklı kimlikler.
Dersimden bahsetmiyim demişsiniz. Daha dün gibi sivas duruken o kadar geriye gitmenin bir anlamaı olacağını düşünmüyorum.

kemalizme bakış açımız tamamen aynı yanlış anlaşılmasın.

__________________



ilk meyvasını veren bir fidandan ham zerdaliler toplayıp
uzun yollar boyunca esaret ve zafer üstüne marşlar söylemiştik
yaşadığın günlerin hesabını soranlara
bildiğin marşları söylemeyi unutma .

Konu Aydındost tarafından (13-04-2012 Saat 22:15 ) de değiştirilmiştir.
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Aydındost üyemize tesekkür ettiler
Abudeniz (15-04-2012), duman (18-04-2012), kolheti (13-04-2012), MDENİZ (13-04-2012), MEHMETDOST (14-04-2012), YOL (13-04-2012)
Eski 13-04-2012, 22:24   #13
YOL
Dost
YOL - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jul 2007
Bulunduğu Yer: Koordinat düzlemi dışında
Mesajlar: 227
Tesekkür: 189
115 mesajina 476 kez tesekkür edildi
 YOL isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Sayın kolheti, laiklik adına n yapıldı diye sitemkar bir soru sormuşsunuz. Bir çok yenilik yapıldı (saltanatın, hilafetin kaldırılması, Diyanet İşleri Başkanlığının kurulup doğrudan Başbakana bağlanması, Sivil Savunma Bakanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı'nın kurulması...) yapılmasına ama din istismarcılarınca uygulanması sürekli sekteye uğratıldı.
Toprak Reformu'na en son değinen siyasetçimiz Bülent Ecevit'ti. Ne zaman ki Köy Kent projesini en kısa sürede uygulamaya sokacağız dedi o günden sonra ilginç(?!) bir tesadüfle sağlığı bozulmaya başladı.
Şeriat yanlısı Şeyh Sait'in İngilizlerin maşası olup isyan çıkarması ve ardından yandaşlarıyla birlikte öldürülmesiyle, yine şeriat yanlılarının -yine din elden gidiyor söylemiyle- Sivas, Maraş, Çorum gibi katliamlada bir çok insanı öldürmesini aynı insanlık suçu olarak değerlendirmeniz sizin adınıza üzücü bir durum.
Cezayir'den ithal türbanın, inancın olmazsa olmazı olarak kabul ettirilmeye çalışılmasının, türbanlı kızlara bir takım eğitimler verilerek subaylarla evlendirilmesinin inanç özgürlüğüyle ilgisi olduğunu hiçbir aklı selim iddia edemez. Bu nedenledir ki türban sözümona din bayrağıdır. Ha bu arada samimi olarak "örtünenler" de olabilir ama bunu kimsenin bilmesi mümkün değildir. Kurunun yanında yaşın da yanıyor olması ülkemizde türbanın kullanılış(?!) amacını değiştirmez.
Bu arada "ama" bir bağlaçtır ve kimine göre bahane(ler) üretme, kimine göreyse salt parçayı değil, parçalarla bütünü toparlama çabasıdır.
Saygılar.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi YOL üyemize tesekkür ettiler
Abudeniz (08-06-2012), duman (18-04-2012), MEHMETDOST (14-04-2012)
Eski 14-04-2012, 00:38   #14
Yeni Üye
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Mesajlar: 24
Tesekkür: 75
12 mesajina 44 kez tesekkür edildi
 kolheti isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Aydın Dost Açıklamalarınız İçin Çok Teşekkür Ederim Bu Konuda Sizinle Çok Farklı Düşündüğümüzü Sanmıyorum

(Alevi olmadan aleviler hakkında yorum yapmak bence biraz yanılgılarla dolu bir hal alabilir)

Bu Konuda Daha Açıklayıcı Olmak İsterim Alevi Değilim Aleviliğin İçeriğini Çok Fazla Bilmem Zaten Benim Aleviler Hakkında Yaptığım Genel Yorum Alevilikle Aleviliğin İbadet Şekilleriyle İçeriğiyle İlgili Değil Sadece Konu Laiklik Olduğundan Alevilerinde Bu Sistemin Mağdurlarından Olduğundan Örnek Verdim Bu Örneği Alevilik Değilde Hristiyan Süryaniler Yada Yahudiler Olarakda Değiştirebilirim Onlarında Doğru Dürüst Özgürce İnancını Yaşayabilme Fırsatı Olmadı Onlarda Ayrımcılığa Tabi Tutuldu Hiçbir Yahudi Yada Süryaninin Bu Ülkede C.Başkanı Vali Savcı Hakim Olabilme Şansı Yoktur! Çünkü Sistem Sadece Türklük ve Sunni Müslümanlık Üzerine İnşa Edilmişdir

(bir yorumunda İmam para alıyor alevi dedesi para almıyor demişsiniz.
benim bildiğim tam laiklik Devletin kimseye inancından dolaytı maaş vermediği bir ortamda oluşur.
Bazı alevileR niye vergi veriyoruz diyip D.işlerinden kendilerine statü talep eder. Bazı alevilerde Diyanet işleri laik bir ülkede olmaz ve kaldırılmalı der)

Bunu Ben Zaten En Başında Söylemiştim Laiklik Olan Bir Ülkede D.İşleri Başkanlığı Olmaz Kaldırılmalıdır Diye Fakat Kaldırılmamış Alevi Dedelerin ve Hristiyan Papazların Neden Maaş Alması Gerektiğinide Şundan Söyledim
Madem Çakma Bir Laiklik Var Ve Bu Laiklik İmamları Maaşa Bağlamış Hiçdeğilse Bunu Yapıyorsanız Eşit Olun ve Papaz ve Dedelerede Maaş Bağlayın Yani Eşitlik İlkesini Kastederek Bunu Söyledim Yoksa Şahsi Fikrim Böyle Kurumlar ve Maaşlar Olmamalıdır Laiklikde Olamazda Zaten...

(aleviliği bu kadar ele alıp yorum yapmaktan ziyade
sünni olupta kemalist geçinenlerden biraz bahsetseniz konu daha güzel hal alacak.
veyahut
Ayşenur Kolivar kendi dilinde halk Türküleri söylüyor diye karadenizde bölücü olarak eleştiren kemalistlerdende bahsetmenizi talep ederim)

Kısa Ve Net Olarak Söyleyeyim Kemalizm Benim İçin =Faşizm'dir Sunniside Olsa Aleviside Olsa Hristiyanıda Olsa Değişmez Zaten Benim Başından Beri Bahsettiğim Kemalizm Tipi Sunni Kemalizm'dir Çünkü Kurucu Felsefe Bunlardır Eğer Tam Tersi Olup Alevi Kemalizm Kurucu Felsefe Olsaydı Heralde Diyanet İşleri Başkanlığını Kurup Kendi Alehlerine Bir Ayrımcılık Yapmazlardı..

Ayşenur Koliva Diyince Dertlendim Zaten Yokolmak Üzere Olan Bir Dilimiz Kültürümüz Var Bizde İnkar ve Asimilasyon Pastasından Laz Halkı Olarak Payımıza Düşeni Aldık Zaten Dilimizi Kültürümüzü Yaşatmak İçin Çabalayan Sınırlı Sayıda Aydın ve Sanatçılarımız Var Malesef Bunlarda Dediğiniz Gibi Bölücü Olarak Lanse Edilip Bastırılmaya Çalışılıyor Birtek Ayşenur Değil Bundan Yıllar Önce Mircan Kaya Bir Albümüne Lazika (Lazistan) Haritası Koyduğu İçin Yapılmayan Baskı Kalmamıştı Adamlar Yüzyıllar Önceki Artık Olmayan Bir Haritadan Korkuyorlar Birde Laz Diyince Toplumda Büyük Bir Bilgi Kirliliği Var Her Karadenizliyi Laz Zannediyorlar İşin Daha İlginç Yanı Bazı Karadenizlilerde Kendini Laz Zannediyor Görmüşünüzdür Tv'ye Çıkıpda Elinde Kemenceyle Türkü Söyleyip Sonrada Laz'um Ama Turk Oğlu Turkum Diyen Tipleri Lazlar Sadece Rize'nin 3 İlçesinde Fındıklı Ardeşen Pazar Artvinde İse Hopa Arhavi Borçka Şavşat Sarp Taraflarında Ağırlıktadır Buraların Dışında Doğu Karadenizde Laz Yoktur! Yani Sanıldığı Gibi Trabzonlular Samsunlular Ordulular Laz Değildir! O Yüzden Karadeniz Diyince Hep Lazlar Kastedilir Buda Yanlıştır.Sizin Dediğiniz Olayda Galiba Bunla Alakalı Karadenizde Gerçek Lazlar Tanındıkça Bölücü Damgaları Çoğalmakda Çünkü Sistem Bazı Halkları Tektipleştirmiş Halkların Farklı Kültürel Kimlik Görmeye Tahamülleri Yok Bir Türk Dünyaya Bedel Türkün Türkden Başka Dostu Yoktur Fıkralarıyla Öyle Alıştırılmışlar...Kemalizm ve Atatürk Farklı Değerlendirilmelidir Sözünüze Katılıyorum Bunu Bende Söylemiştim Bir Atatürk Var Birde Onu Kutsayan Tabu Olarak Dogma Olarak Kabul Eden Kemalist Zihniyet Var Eleştiremezsin Onun Hakkında Konuşamazsın O Ne Yapmışsa Doğru Yapmıştır Mantığı Neyse Ben İkisinide Benimesmiyorum Yani Kemalistte Değilim Atatürkçüde Değilim..

Yol Dost

(Şeyh Sait'in İngilizlerin maşası olup isyan çıkarması ve ardından yandaşlarıyla birlikte öldürülmesiyle, yine şeriat yanlılarının -yine din elden gidiyor söylemiyle- Sivas, Maraş, Çorum gibi katliamlada bir çok insanı öldürmesini aynı insanlık suçu olarak değerlendirmeniz sizin adınıza üzücü bir durum)

Ben Şeyh Sait'ten Hiç Bahsetmedim Ve Sandığınız Gibi Sivas Maraş Olaylarıyla Aynı Değerlendirmedim Ben Dersim Katliamı Dedim Buda Şeyh Sait Değil Seyid Rıza'dır Madem Konu Şeyh Sait'ede Geldi Sadece Şunu Söyleyeyim Şeyh Said'in Sizin Dediğiniz Gibi İngilizlerle Olan İlişkisi Hiçbir Suretle Belgelenip Ispatlanamamış Sadece Bir İddia Olarak Kalmıştır! Bunun Belgelenemediğini Ellerinde Belge Ispat Olmadığınıda İtiraf Eden Dikkatinizi Çekerim Kemalist Tarifedir.. Buda Benim Daha Önce Söylediğim Şeyi Bir Nevi Ispatlıyor Oda Yapılan Her Olumsuzlukları Yanlışları Sadece Dış Güçlere Fatura Etme Çabası Paranoyasıdır...

(Cezayir'den ithal türbanın, inancın olmazsa olmazı olarak kabul ettirilmeye çalışılmasının, türbanlı kızlara bir takım eğitimler verilerek subaylarla evlendirilmesinin inanç özgürlüğüyle ilgisi olduğunu hiçbir aklı selim iddia edemez. Bu nedenledir ki türban sözümona din bayrağıdır. Ha bu arada samimi olarak "örtünenler" de olabilir ama bunu kimsenin bilmesi mümkün değildir. Kurunun yanında yaşın da yanıyor olması ülkemizde türbanın kullanılış(?!) amacını değiştirmez)

Sevgili Dost Eğerki Sen Laikliği Savunuyorsanki Öyle Olduğunuda Düşünüyorum Laiklik Olan Bir Ülkede Bırakalım Türbanı Adam Ben Patatese Soğana Tapıyorum Dese Bile (Devletin O Adama Patates Soğan'a Tapmak Din Değildir Deme Hakkı Olamaz Din Kişinin Vicdanıyla Alakalıdır Oyüzden Bunu Resmi Kurumlar Belirleyemez Yani Türban'ın Dinle Alakası Vardır Yada Yoktur Diyemez! İnanç Özgürlüğünü Akli Selim Olmakla İlişkilendirmişsiniz İnancın Akli Selim Olmakla Bir İlgisi Yoktur (Bu Sadece Akıl Değil Vicdan Özgürlüğüdür)

(Bu nedenledir ki türban sözümona din bayrağıdır)

Öncelikle Şeriat Yanlısı Olmadığımı Daha Öncede Sosyalist Olduğumu Söylediğimi Birkere Daha Altını Çizerek Şunu Söyleyeyim...

Bu Meclis Halkın Meclisimi Olmalıdır? Sistemin Meclisimi Olmalıdır) Yani Meclis Geliştirip Tüm Halkın Taleplerine Cevap Verecek Bir Halemi Getirilmelidir? Yoksa Halkın Taleplerine Değilde Kemalizm'in İlkelerine 75 Milyon Vatandaş Fedamı Edilmelidir Ve Edilmesimi Gerekir Eğer Edilmesi Gerekirse Bu Cumhuriyet Kim İçin ve Ne İçin Var? Bu 75 Milyon Hayatını Kemalizmi Kutsamaylamı Geçirmelidir Yoksa Özgürce Düşündüğü Gibi İnandığı Gibimi Yaşamalıdır? Sevgili Dost Bir İnsan İnancını Bayrak Etmişse Bırakalım Girsin Meclise Savunsun Olması Gerekende Budur Olamaz Diyerek Bunları İnkar Ederek Sorunlar Çözülmüyor Siz Diyorsunuz Türban İnanç Olamaz Ama Siz Bunu Desenizde Bu İnsanlar Buharlaşmıyor Yani Yine Türban Yine İnanç Diyip Olduğu Yerde Duruyor Birileri Alevilik Din Değildir Diyince Alevilik Din Olmakdan Çıkmıyor Birileri Yine Aleviliğin Din Olduğunu Savunuyor Birileri Kürt Yoktur Diyince Kürt Yoklmuyor Yine Kürt Ben Kürdüm Diyor Laz Laz'ım Diyor Süryani Bende Burdayım Varım Diyor Çerkes'de Dilimi İstiyorum Diyor..Bu Coğrafyanın Özelliğidir Bu Çeşitlilikler Bunların Birtanesine Yok Diyince Yokedilmiyor Son 10 Yıldır Sözüm Ona Sosyal Demokratlar Kemalistler ve Hatta Bazı Sosyalistler Neden Oy Kaybı Yaşadı Sanıyorsunuz! Çünkü Türkiyedeki Halkların Değişimi ve Dönüşümünü Doğru Analiz Edemediler! Türkiyede Artık Eski Halklar Yok Ne Anayasa Nede Sistem Bugünki Halkların İhtiyacına Cevap Vermiyor Cuntacı Kemalizm Hala 80 Yıl Önceki Kafada Dogmalarıyla Baş Başa Bazı Kendine Sosyalist Diyen Ulusalcılığa Bulaşmış Kimselerinde Bakış Açısı Sadece Ekonomik Sınıfsal Yani Hiç Kültürel ve İnançsal Sorunlar Yok Yani Nasyonal Sosyalist Kafadalar Milliyetçi Kesimse Herzaman Olduğu Gibi Kendinden Başka Dostu Yok Akp Dikdatöryası Uyanık Davrandı Seçim Vaatlerinde Kültürel Ve İnançsal Sorunları Kabul Ederek Propagandasını Yaptı Kürt Sorununu Türban Sorununu Çözeceğini Söyleyerek Askeri Vesayeti Kaldıracağını Söylerek Yani Tam Türkiye Halklarının Değişimini Doğru Analiz Ederek İktidara Geldi Ama Tabiki, Bunlar Söylemde Kaldı Askeri Vesayeti Kaldırıp Fetullahı Arkasına Alıp Sivil Diktasını Kurup Devletleşti Bugün Akp Rövanşist Bir Siyaset İzlemekde Artık Bundan Sonra Yapılacak Seçimlerde Siyaset Tüm Kesimi Tüm Halkları Kapsamak Durumunda Çünkü Artık Halklar Türban Din Değildir Alevilik Din Değildir Kürt Laz Yoktur Söylemlerinden Bıktı Usandı...Saygılar



  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi kolheti üyemize tesekkür ettiler
Abudeniz (15-04-2012), Aydındost (14-04-2012), duman (18-04-2012), MEHMETDOST (14-04-2012), YOL (16-04-2012)
Eski 16-04-2012, 08:40   #15
YOL
Dost
YOL - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jul 2007
Bulunduğu Yer: Koordinat düzlemi dışında
Mesajlar: 227
Tesekkür: 189
115 mesajina 476 kez tesekkür edildi
 YOL isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Sayın kolheti, bahsi geçen ve sizin "bahane" olarak değerlendirdiğiniz -çok geçmişe geçmeye gerek yok- "dış güçler"in Irak, Afganistan, Filistin'de neler yaptığı/yaptırdığı gün gibi ortada. Parçala,böl ve yönet. Eminim bu yöntemin ne olduğunu ve nasıl işlediğini biliyorsunuzdur. Bu anlamda doğruluğu nedir ne değildir bilmem ama aşağıdaki şu anı yeterli bir açıklamadır diye düşünüyorum.

**********

Başbakan İnönü saat 18.00 sularında Florya Köşkü'nde Atatürk'ü ziyaret etmiş:
- Hayırdır İsmet... Habersiz geldin.
- Paşam, azınlıklar meselesi... Konuyu Meclis'e getireceğiz... Ne diyorsunuz?
- İsmet bugün geç oldu... Yarın sabah erkenden gel, konuşalım.
İnönü çıkınca Atatürk "bütün görevlileri" toplamış:
- Sadece laleler kalsın... Bahçedeki diğer bütün çiçekleri sökün, atın... Derhal.
İsmet Paşa sabah gelmiş, bahçenin "halini" görmüş ve "görevlilere" sormuş:
- Ne oldu böyle?
- Gazi Paşa Hazretleri emrettiler, söktük.
Başbakan İnönü, Cumhurbaşkanı Atatürk'ün odasına girmiş:
- Paşam, bahçenin durumu nedir?
- Azınlıkları söküp attım İsmet.
İnönü "anladım" dercesine başını öne eğmiş:
Atatürk:
- İsmet, ben "Ne Mutlu Türküm Diyene"
sözünü boş yere söylemedim... Kendini Türk hisseden herkes bu vatanın öz evladı... Ben hayatta olduğum sürece bu böyle bilinsin... Ve sakın azınlıklar ile ilgili bir kanun çıkarılmasın.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi YOL üyemize tesekkür ettiler
Abudeniz (08-06-2012), duman (18-04-2012), kolheti (16-04-2012), MEHMETDOST (18-04-2012)
Eski 16-04-2012, 14:50   #16
Yeni Üye
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Mesajlar: 24
Tesekkür: 75
12 mesajina 44 kez tesekkür edildi
 kolheti isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Yol Dost: Sen Bu Yazdıklarını Savunuyormusun! Çok Merak Ediyorum !

Eğer Savunuyorsan Sana Şunları Söylemek İsterim! Bunun Adı Resmen Irkçılıktır! Önce Şu Dış Güçler Hikayesiyle Başlayayım!

Daha Öncede Yazdığım Gibi Ben Laz'ım ( Ma Lazi Vore! ) Bundan Yıllar Önce Almanyada Bir Laz Dili ve Kültür Derneği Doğu Karadenizde Ölmek Üzere Olan Lazca İle İlgili Bir Araştırma Yaptı Yokolmak Üzere Olan Dil Diye İlerleyen Günlerde Bir Baktım Takip Ettim Aynen Şunlar Yazıyor Almanların Dış Güçlerin Lazlar Üzerindeki Oyunları Daha Öncesinde Bilmem Haberiniz Varmı 90lı Yılların Ortasında Lazlar Lazca Tv İçin Başvuru Yaptı Afedersiniz Mitteki İtin Biri Demişki Aman Lazca Kanala İzin Vermeyin Dış Güçlerin Pontus Kurma Hayali Var Yörede Bunun Heyecanı Olmasın Oysa Lazların Rumlarla Ne Dil Olarak Nede Tarih Olarak Zerre Alakası Yoktur Rumca Hint Avrupa Dilidir Lazca Kafkas Dil Ailesine Bağlı Bağımsız Bir Dildir! Yani Biri İngilizceyse Diğeri Almanca Böyle Cahil İnsanların Dış Güçler Paranoyası Görüldüğü Gibi Bitmek Bilmiyor Bunu Daha Öncede Yaptılar Dediğiniz Gibi Çok Uzağa Gitmeye Gerek Yok Kürtçe Kanal Açılırsa Ülke Bölünür Bunlar Dış Güçlerin Dayatması Dediler Sorarım Bunu Diyenlere Bugün Diyarbakıra Pasaportlamı Gidiyor Diye?

Bir Diğer Konuysa Din Olgusu Şimdi Biraz Empati Zamanı Zannedersem Alevisiniz Bende Size Sizin Mantığınızla Cevap Veriyorum! Alevilik Diye Bir Sorun Yoktur Kardeşim Bunlar Dış Güçlerin Oyunu Dış Güçler Irak'ı Önce Sunni Şii Diye Böldüler Türkiyede'de Sunni Alevi Diye Bölmeye Çalışıyorlar Alevilerin Hiçbir Sorunu Yoktur Oturun Oturduğunuz Yerde Bu Ülkenin Dini Müslüman Sunnilik Bu Sunni Alevi Ayrımcılığının Hepsi Dış Güçlerin Oyunu Bu Oyuna Gelmeyin..

Sence Senin Mantalitenle Sana Cevap Verince Oldumu Şimdi ?

Senin İnancını Özgürce Yaşayamaman Laiklik Endişen Dış Güçlerin Oyunu Olmuyorda Benim Kültürel Haklarımı İstememmi Dış Güçlerin Oyunu Oluyor Sen Özgürlüğünü İnançsal Olarak Bende Kültürel Olarak İstiyorum Senin Yaşadığın Sorunlar Sivas Maraş Dersim (Gerçi Bilmiyorum Dersim İçin Düşünceni) Senin İçin Bir Yaradır Bu Acınızıda Yürekden Paylaşıyorum Paylaşmayanda İnsan Değildir Ama Benimde Acım Kültürel Kimlik Olarak Yok Olmaktır! Sende Bana Kardeşiz Diyorsan Benim Acımı Kültürel Kimlik Sorunumu Paylaşmak Durumundasın Hani Sözde Kardeşiz Diyoruzya İşte O Kardeşlik Tek Taraflı Olmaz!

Senin İnanç Özgürlüğünü Yaşayamanın Dış Güçlerle Ne Alakası Var? Benim Kültürel Haklarımın Gaspedilmesinin Dış Güçlerle Ne Alakası Var?
Halklarımızı Bu Dış Güçler Hikayeleriyle Asimile Ettiler Tek Tipleştirdiler..Senin İnancını Tanımadılar Benim Kimliğimi Tanımadılar! Bunlar Dış Güçlerin Değil (İç Güçlerin ) Kurucu Felsefenin İşi..

Birde İnönü İle A.Türk'ün Diyaloğundan Örnek Vermişsin Bu Örneğin İnsani Vicdani Olarak Savunulacak Bir Yanı Varmı? Lale'ler Hariç Tüm Çiçekler Sökülmüş Sökülen Çiçeklerde Azınlıklarmış! Bilmem Haberin Varmı Bu Azınlıklar Anayasada Ne Olarak Geçer Biliyormusun??? Kürt Laz Çerkes Gibi Etnik Kimler Olduğu Kadar Dini Farklılıklarda Azınlıklar Statüsündedir (Araştırmanı Tavsiye Ederim) Yani Beni Olduğu Kadar Senide O Bahçeden Söküp Attıklarını Şiddetle Hatırlatmak İsterim! Sende Onların Bu Diyaloğunu Savunuyorsun İlginç Bir Diğer Mevzuatsa Türklük Bu Türklüğü Vatandaşlık Kılıfıyla Aslında Bir Irki Dayatma Olduğunu Çok Rahat Anlarsınız Dünyanın Hiçbir Yerinde Böyle Tanımlamalar Yok! Bugün Almanyada Yaşayan 5 Milyon Türk Halkı Sen Sanıyormusun Almanya Vatandaşı Olduğu İçin Ben Almanım Dediğini Hayır Hepsi Almanyada Almanya Vatandaşıyım Türkiyedede Almanyalıyım Der! Birde Bu Dayatmayı Yaparlarken Türk Demek Bir Irk Değil Derler Ozaman Neden Bunu Diyenler Azeriler İçin 2 Devlet Bir Milletiz Derler? İşlerine Geldimi Irk Olmazlar İşlerine Geldimi Özbekleri Avar'ları Kırgızları Azerileri Hatta Tatarları Türk Boyundan Yaparlar Son Diyeceğimse Ben Türk Değil Türkiye Vatandaşıyım Sanada Naçizhane Tavsiyem Türkiyede Yaşanan Sorunları Kendi Yaşadığın Sorunlarla Empati Yaparak Değerlendirmen.....Yani Nasıl Senin İnanç Özgürlüğünün Kısıtlanması Dış Güçlerin Oyunu Değilse Benimde Kültürümü Kimliğimi Özgürce Yaşamak İstemem Dış Güçlerin Oyunu Değil...Saygılar


Konu kolheti tarafından (16-04-2012 Saat 14:59 ) de değiştirilmiştir.
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi kolheti üyemize tesekkür ettiler
Abudeniz (08-06-2012), duman (18-04-2012), MEHMETDOST (18-04-2012), YOL (17-04-2012)
Eski 16-04-2012, 22:36   #17
Dost
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Mesajlar: 257
Tesekkür: 337
107 mesajina 296 kez tesekkür edildi
 duman isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Saygı değer arkadaşlar. Konuyla ilgili kısa ve öz etmek istedim. Yöneticilerin hiç bir zaman suçu olmaz her daim bireylerin suçudur. Bireyler teşvik verir yöneticilerde uygular onun için fazla tarihi bilmek hiç o kadar önemli değil şimdiki tarih nasılsa eski tarihlerde aynıdır sadece ve sadace model değişikleri olmuştur. Bende bir okuyucu olarak fikrimi paylaştım. Dip not: insanların Kan hattında hiç bir şey yazmaz sadece can verir.

  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi duman üyemize tesekkür ettiler
Abudeniz (08-06-2012), MEHMETDOST (18-04-2012), YOL (17-04-2012)
Eski 17-04-2012, 00:06   #18
Yeni Üye
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Mesajlar: 24
Tesekkür: 75
12 mesajina 44 kez tesekkür edildi
 kolheti isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Duman Dost Tarihi Bilmeden Geçmişte Yapılan Yanlışlıkları Bilmeden Bunlardan Ders Çıkarmadan Bugünü ve Geleceği İnşaa Edemezsin! Bugün Dünyada 80 Yıl Önceki Halklar Yaşamıyor Toplumlarda Sürekli Değişim ve Dönüşümler Olur..

(Yöneticilerin hiç bir zaman suçu olmaz her daim bireylerin suçudur. Bireyler teşvik verir yöneticilerde uygular)

Peki Yöneticileri Kimler Seçer? ve Niye Seçer ? Eğer Yöneticiler Halkın Taleplerine Cevap Vermeyecekse Ne İşe Yarar Ne İş Yapar Bunun Adı Halkları Koyun Yerine Koymak Değersiz Kılmak Değilmidir? Keşke Biraz Daha Açıklayıcı Yazsaydınız Mesela O Teşvik Veren Bireyler Kimlerdir?

  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi kolheti üyemize tesekkür ettiler
Abudeniz (08-06-2012), duman (18-04-2012), MEHMETDOST (18-04-2012), YOL (17-04-2012)
Eski 17-04-2012, 12:26   #19
YOL
Dost
YOL - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jul 2007
Bulunduğu Yer: Koordinat düzlemi dışında
Mesajlar: 227
Tesekkür: 189
115 mesajina 476 kez tesekkür edildi
 YOL isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Sayın kolheti, savunmuyor olsaydım savunmadığıma dair belirtimde bulunurdum. Kaldı ki dikkatli okumuş ya da okuduğunuzu anlamış olsaydınız sadece lalelerden ibaret bahçenin halinin güzel görünmediğini, buna karşın bahçenin güzelliğini çiçeklerin çeşitliliğinden aldığını anlardınız. İsterseniz kusra bakın ama o kadar bariz bir anlatımı o kadar ters anlamışsınız ki bu şekilde ifade etmek zorunda kaldım.
Ayrıca evet Tükiyeliyim. Bu topraklarda doğdum, yerine göre bu topraklarda doydum ya da aç kalıp yine bu topraklarda doymaya çalıştım. Bunun adı Türk olmaksa da evet Türk'üm. İnanç, düşünce özgürlüklerinin yaşanması taraftarıyım; bu özgürlükler bir diğerinin özgürlüğüne gasp edip bölünme yaratmadığ; rejime karşı saldırı olarak ve dış güçlerce iç işlerimize karışılmasına neden olmadığı sürece.
Son yorumunuzda "Tarihi Bilmeden Geçmişte Yapılan Yanlışlıkları Bilmeden Bunlardan Ders Çıkarmadan Bugünü ve Geleceği İnşaa Edemezsin!" demişsiniz. Çok da güzel söylemişsiniz. Bu söylediğinize sonuna kadar katılıyor ve son olarak da bana tarih ödevi vermek yerine tarih kitaplarını şöyle bir karıştırıp Islahat Fermanı'nın hangi koşullarda, kimlerin baskısıyla ve neden çıkarıldığını araştırmanızı öneririm.

Son yazdıklarıma yaptığınız yorumdan da anlaşılıyor ki bir iletişim sıkıntısı yaşıyoruz. Bundan sonrasında -özellikle kendi adıma- kırıcı olmamak ve sizin gibi birisiyle herhangibir başka konuda tartışma şansını kaçırmamak adına bu başlıkta yazdığım son yorumun bu olduğunu belirtmek isterim.
Saygılar.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi YOL üyemize tesekkür ettiler
Abudeniz (08-06-2012), duman (18-04-2012), kolheti (17-04-2012), MEHMETDOST (18-04-2012)
Eski 17-04-2012, 23:52   #20
Yeni Üye
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Mesajlar: 24
Tesekkür: 75
12 mesajina 44 kez tesekkür edildi
 kolheti isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Yol Dost
Siz Ne Yazdığınızın Farkında Değilsiniz Demek İstemiyorum Ancak Yazınızı Birdaha Gözden Geçirip Muhakeme Yapmanız Dileğiyle

(İnönü çıkınca Atatürk "bütün görevlileri" toplamış:
Sadece laleler kalsın... Bahçedeki diğer bütün çiçekleri sökün, atın... Derhal.

İsmet Paşa sabah gelmiş, bahçenin "halini" görmüş ve "görevlilere" sormuş:
- Ne oldu böyle?
- Gazi Paşa Hazretleri emrettiler, söktük.
Başbakan İnönü, Cumhurbaşkanı Atatürk'ün odasına girmiş:
- Paşam, bahçenin durumu nedir?
- Azınlıkları söküp attım İsmet.
İnönü "anladım" dercesine başını öne eğmiş:
Atatürk:
- İsmet, ben "Ne Mutlu Türküm Diyene"
sözünü boş yere söylemedim..

Tüm Bu Yazılardan Sonra Bunumu Çıkarıyorsunuz?

(dikkatli okumuş ya da okuduğunuzu anlamış olsaydınız sadece lalelerden ibaret bahçenin halinin güzel görünmediğini, buna karşın bahçenin güzelliğini çiçeklerin çeşitliliğinden aldığını anlardınız)

Laleler Hariç Bütün Çiçekleri Söküp Attım Azınlıklarla İlgili Hiçbir Kanun Çıkarılmayacak Ben Boşuna Ne Mutlu Türküm Diyene Demedim

Peki Bu Laleler Neyi Temsil Eder? Bu Laleler Ülkeyi Değil Türk Irkını Temsil Eder Çünkü Ülkeyi Felesefede Çiçekler Değil Bahçe Temsil Eder! Bu Bahçeden Bütün Renkdeki Çiçekleri Söküp Laleleri Bırakmak Bir Mesajdır!! O Mesajda'da Bu Ülkede Birtek Türk Var ve Türk Kalacak Türk Olmayanlarda Ne Mutlu Türküm Dediği Zaman Bizden Olup Türk Sayılacak Mantalitesi Var..

Sizde Diyorsunuzki:Buna karşın bahçenin güzelliğini çiçeklerin çeşitliliğinden aldığını anlardınız..

Yahu O Çiçekler Sökülmüş Ve Azınlıklar İle İlgili Hiçbir Kanun Çıkarılmayacak Denmiş (Teşbihde Hata Olmaz) Siz Halen Daha Burdaki Bahçeden Değilde Alice Harikalar Diyarındaki Bahçenin Çiçeklerinden Bahsediyorsunuz Çiçekmi Kalmış Ortada! Bu Çiçeklerin Kalmaması İçinde Hiçbir Kanun Çıkarılmayacak Sadece Türklük Olacak Denmiş Lale'den Başka Neyin Çiçeğinden Güzelliğinden Bahsediyorsunuz?

Yine Sizden Alıntı..
Ayrıca evet Tükiyeliyim. Bu topraklarda doğdum, yerine göre bu topraklarda doydum ya da aç kalıp yine bu topraklarda doymaya çalıştım. Bunun adı Türk olmaksa da evet Türk'üm...

Böyle Bir Ülke Yokken Hatta Bu Coğrafyada Türk Yokken Bizim Dedelerimiz Uça Zuğas'da Kapça (Karadenizde Hamsi) Avlıyordu Bu Ülkenin Kurulmasına Yardım Ederkende Laz'dık Açkende Tokkende Laz'dık Bunu Birilerinin Demesiyle Etiketlemesiyle Yada Öyle Hissetmesiyle Değil Bunu Dilimiz Kültürümüz Bilimsel Tarihsel Kimliğimiz Söyler!

Yine Sizden Alıntı:
İnanç, düşünce özgürlüklerinin yaşanması taraftarıyım; bu özgürlükler bir diğerinin özgürlüğüne gasp edip bölünme yaratmadığ; rejime karşı saldırı olarak ve dış güçlerce iç işlerimize karışılmasına neden olmadığı sürece.

Bu Özgürlükler Bir Diğerinin Özgürlüğüne Gasp Etmediği Sürece Demişsiniz
Yıllardır Egemenler Devlet Ototitesi Kemalist Dikta Türklüğü Türk Olmayı Garanti Altına Alınmak İçin Bu Coğrafyadaki Kadim Halklarımızı Kültürümüzü Kimliğimizi Yok Sayıp Asimile Etmeye Kalktılar Türklük Dayatmaları Yaptılar Ozaman Nerdeydiniz Bu Ülkede Birileri Başının Açıklığını Mini Etek Giyme Özgürlüğünü Garanti Altına Almak İçin Türbanlılar Okula Girmesin Girerse (Olmayan) Laiklik Elden Gider Derken İnsanın En Temel Hakkı Olan Eğitimi Gasp Ederlerken Neredeydiniz? Eğitim İnsanın En Doğal Hakkıdır Hiçbir İdeolojiye Feda Edilemez!

Yine Sizden Alıntı:
rejime karşı saldırı olarak ve dış güçlerce iç işlerimize karışılmasına neden olmadığı sürece.

Bu Nasıl Olacak Zaten Sorun Rejimle Düzenle Sistemle Sistem Yok Saymış İnkar Etmiş Asimile Etmiş Beni İnkar Edeni Yok Sayanı Kültürümü Yasaklayanı Ne Yapmamı Kutsamamımı Bekliyorsunuz?

Yine Dış Güçler Hikayesi Sevgili Dostum Sen Halkları Özgür Kılmazsan Dilini Kültürünü İnancını Yasaklarsan İnkar Edersen Bu Farklı Kültürlere Bir Statü Tanımazsan Dış Güçlere Özgürlüğünü İsteyen Halklar Değil! Rejim Olarak Sistemi Kutsayan Olarak Sen Hizmet Edersin? Daha Öncede Örnek Verdim..Beni Ben Yapan Kültürümdür Dilimdir Dilim Varsa Varımdır Dilim Yoksa Ben Yokumdur..

Bizim Lazcada Bir Atasözü Vardır
(Nako Nena Giçkin Heko Koçire Mara Nananena Va Giçkinna Çkar Mutu Vare)
Kaç Dil Biliyorsan Okadar İnsansın Ama Anadilini Bilmiyorsan Hiçbirşey Değilsin!

Eğer Bu Coğrafyadaki Farklı Kültürlerin Özgürlüğü Bir Statüsü Olursa Halklarımız Devlete Okadar Bağlı Olur Derler Bu Devlet Bana Bir Statü Vermiş Dilimi Kültürümü Tarihimi Kabul Etmiş Saygı Duymuş Ben Bu Ülkede Özgürce (Ben) Olarak Yaşayabiliyorum Bana Değer Vermiş Der Dış Güçler Dediğin Kesime Hadi Ordan Uzaa Der..Ama Sen Yok Sayarsan İnkar Edersen Alt Kimlik Üst Kimlik Diye İnsan Onurunu Zedeleyecek Türklük Türklük Diye Tutturursan Ozaman Kusura Bakma Kimse Kimliğinden Kültüründen Tarihinden Özünden Vaazgeeçmez! İşte Ozaman Birtakım Gruplar Özgürlüğü İçin Mücadele Ederken Yine o Grupdan Bazı Kesimler Farklı Noktalara Kayabilir Sence Benim Kültürümü Tarihimi Dilimi Yaşatmamı Yok Sayılmış İnkar Edilmiş Asimilasyon Politikalarından Geçmiş Zulüm Görmüş Bir İnsan Olarak Benmi İsterim? Yoksa Dış Güçler Dediğin Odaklarmı İstiyor Bunu Alevilerin Yaşadığı Sorunlarıda Göz Önünde Bulundurarak Vicdanı Olarak Muhakemesini Yapmanı İsterim...

Yine Sizden Alıntı:
Tarihi Bilmeden Geçmişte Yapılan Yanlışlıkları Bilmeden Bunlardan Ders Çıkarmadan Bugünü ve Geleceği İnşaa Edemezsin!" demişsiniz. Çok da güzel söylemişsiniz. Bu söylediğinize sonuna kadar katılıyor ve son olarak da bana tarih ödevi vermek yerine tarih kitaplarını şöyle bir karıştırıp Islahat Fermanı'nın hangi koşullarda, kimlerin baskısıyla ve neden çıkarıldığını araştırmanızı öneririm..

Burda Yaptığımızın Sohbet Olduğunu İdrak Edemeyip Tarih Ödevi Verdiğimi Algılamışsanız Bu Konuda Size Yardımcı Olamam Çünkü Ben Öğretim Görevlisi Değilim Ödev Vermem Sadece Saygı Çerçevesinde Naçizhane Tavsiyede Bulunurum...Islahat Fermanı'na Gelince Biz Burda Başından Beri Genel Olarak Cumhuriyetten Kemalizm'den Laiklikden Hak ve Özgürlüklerden Bahsettiğimiz İçin Dış Güçler Meselesinide Tarihi Cumhuriyet Olarak Hak ve Özgürlükler Ekseninde Değerlendirdiğimizden 1850-1860'lardan Bahsetme Gereği Dumadım...Kısacası Konu Cumhuriyet ve Kemalist Zihniyet

Son Satırınız:
Son yazdıklarıma yaptığınız yorumdan da anlaşılıyor ki bir iletişim sıkıntısı yaşıyoruz. Bundan sonrasında -özellikle kendi adıma- kırıcı olmamak ve sizin gibi birisiyle herhangibir başka konuda tartışma şansını kaçırmamak adına bu başlıkta yazdığım son yorumun bu olduğunu belirtmek isterim.
Saygılar.

Yazılar Burada Baştan Sona Duruyor İletişim Sıkıntısından Bahsederken Hangi Konularda Neyi Yanlış Anlayıp İletişim Sıkıntısı Olduğunu Yine Naçizhane Fikrim Keşke Birdaha Okuyup Yazsaydınız Çünkü Burda Nerdeyse Yaptığım Bütün Yorumları Yanlış Anlamaya Meyil Olmasın Diye Alıntılarla Cevapladım!
Kanımca İletişim Sorunu Değilde Bir Muhakeme Sıkıntısı Yaşıyoruz Yazdıklarınızda Birçok Şeyi Yanlış Bulsamda İdeolojik Olarak Çoook Farklı Yerlerdede Dursakda Kırılmadım Kırılacak Birşeyde Görmedim Benim Son Yorumum Değil Bilgim Dahilinde Her Konuda Sohbete Varım Belki Bilmediğim Birşey Varsa (Ego Yapmam) Faydalanıp Öğrenirim Yada Sohbet Ettiğim Kişinin Eksiği Varsa Karşımdaki Faydalanıp Öğrenir Ama Bunu Ders Vermek Yada Ödev Olarak Değilde Sohbet Olarak Değerlendiririm..

Son Yorumum Dediğin İçin Umarım Kırılıp Rahatsız Olmamışsındır Genelde Uslup Tarzım Budur Bazı Arkadaşlar Sohbet Sırasında Karşımdakini Rencide Etme Yada Küçümseme Gibi Bir Çabam Niyetim Olduğunu Söylerler Ancak Zerreyi Miskal Böyle Bir Amacım Niyetim Yoktur! Böyle Bir Algı Oluşmuşsa Eğer Özürde Dilerim Ne Derler Aleviler 70 Millete Aynı Gözle Bakmayan Bizden Değildir mi? (Umarım Yanlış Söylemedim) Alevi Değilim Ancak Benim İçinde Felsefe Budur...Sevgiler Saygılar...


Konu kolheti tarafından (17-04-2012 Saat 23:58 ) de değiştirilmiştir.
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi kolheti üyemize tesekkür ettiler
Abudeniz (08-06-2012), duman (18-04-2012), MEHMETDOST (18-04-2012), YOL (18-04-2012)
Cevapla

Tags
fatiha, laikliğin, ruhuna


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:48 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1