Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Siyaset Kösesi
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 11-04-2012, 12:36   #1
YOL
Dost
YOL - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jul 2007
Bulunduğu Yer: Koordinat düzlemi dışında
Mesajlar: 227
Tesekkür: 189
115 mesajina 476 kez tesekkür edildi
 YOL isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Suriye İçin "Wag The Dog!" Hayaldi Gerçek Oldu!

SURİYE İÇİN "WAG THE DOG!" HAYALDİ GERÇEK OLDU!
siteadi.com - Suriye İçin "Wag The Dog!" Hayaldi Gerçek Oldu!


"Esed'in askerleri"

"KİLİS (CİHAN) - Türkiye-Suriye sınırının dibine kadar gelen Beşşar Esed'in askerleri, Kilis'te Türkiye tarafına ateş açtı.Kilis'teki konteyner kentte bulunan Suriyeli sığınmacılar, konteyner kentin duvarlarını aşarak Suriye tarafına geçiş yaptı. Sınırın hemen dibinde yaralanan Suriyelileri Türkiye tarafına taşıyan sığınmacılar ve Türk yetkililer Suriye tarafından açılan ateş altında kaldı. Çatışmalar devam ediyor. Çatışma Kilis'te endişe sebep oldu. Suriye tarafından açılan ateş ile bir Türk memurun yaralandığı iddia ediliyor."

Yukarıdaki haber Cihan Haber Ajansı'nın FLASH koduyla geçtiği bir haber. 9 Nisan Pazartesi tarihli. Esed'in askerleri diye tanımlamış resmi Suriye ordusu'nu. Bu arada haberin doğruluğu, geçmiş haberlere bakıldığında epey kuşkulu. Geçenlerde, El Cezire Televizyonu'ndan istifa eden haberciler, pek çok yalan haber yapmaya zorlandıkları ve Suriye'deki muhaliflere cep telefonları, bilgisayarlar dağıttıklarını açıklamışlardı. CNN muhabirinin mizansenleri, öldü denilen Suriyeli kadın ve çocukların aslında yaşadıkları, Suriyeli pilot Türkiye'ye sığındı, Urfa'da Suriye helikopteri düştü yalanları ve daha pek çoğu...

Ama bunlardan en çarpıcısı, El Cezire'nin, Libya'da yaptığıydı.

Trablus'daki meşhur "Hürriyet Kapısı"nın bulunduğu Yeşil Meydan'ın bir benzerini Katar'ın başkenti Doha'da inşa etmişti El Cezire. Bu meydanda toplanan figüranlara "kutlama" yaptırmıştı Katar Şeyhi'nin kanalı, geçen sene ağustos ayında.

link: Al Jazeera’s fake Green Square « Stop War Crimes!

WAG THE DOG !

Bu Hollywood denilen sihir merkezi, bazen gerçekleri olmalarından çok önce söylüyor. 1997 yapımı "Wag the Dog" (Türkiye'de "Başkanın Adamları" ismiyle gösterilmişti) filminde gösterilenler aynıyla gerçek oluyor çakma Arap Baharı'nda. O filmde seks skandalıyla başı derde giren Clinton yönetimini kurtarmak için tezgahlanan bir sahte savaş anlatılıyordu. Robert De Niro'nun oynadığı sahtekar danışman bu skandalı temizlemek için yine üçkağıtçı bir Hollywood yapımcısı olan Dustin Hoffman'ı buluyor.

Bir manken (Kirsten Dunst) bulup ona kucağındaki bebeğiyle kaçan bir kadını oynatırlar Daha sonra montajla ona savaştan kaçan kadın süsü verirler. Savaş için akıllarına ABD ile pek bir işi olmayan Arnavutluk gelir. İkilinin hikâyesine göre, Arnavutluk ABDye saldıracaktır ve başkan kahraman olacaktır. Uzun bir süre işler böyle yürür. İnsanlar gittikçe savaşa inanmakta ve skandalı unutmaktadırlar. Sonra işler sarpa sarar, falan filan...

Bu film, bugün gerçek oluyor. Bunun öncülü aslında 1. Irak İşgali'nde yine sanırım Beyaz Saray Danışmanları'nın cin fikri olan ve CNN'e yaptırdıkları "petrole bulanmış ördek" görüntüleridir. Sonradan o görüntülerin Kanada Halifax'taki petrol tankeri faciasında çekilmiş görüntüler olduğu ortaya çıkmıştı. Ama emperyalizm için mevzu kar ve menfaat ise gerisi teferruattır. Suriye'de yeniden çekilen hollywood filmleri bunun somut kanıtı.

Bu kez işin içinde birtek CNN de yok. El Cezire var, BBC var, Fransız kanalları var. Bir de Bizim kanallar var. Sabah akşam, "Esed'in askerleri"nin halka yaptığı zulüm haberleri izliyoruz. Türkiye'yi avuta çıkaran planıyla yeniden diplomasi sahnesine dönen eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan yarın (10 Nisan'da) Suriye sınırındaki mülteci kamplarını ziyarete gelirken, bir bakıyoruz TRT'de ve diğer kanallarda mülteci kamplarındaki dramlar ve Kilis'te ise Suriye ordusunun (Pardon "Esed"in askerlerinin) açtığı ateşte bir "Türk memur"un yaralandığı haberleri...

50 BİN SINIRI

Şimdi bir de mülteci denklemine bağlı bir savaş formülüyle karşı karşıyayız. Neymiş efendim; eğer Suriye'den gelen mültecilerin sayısı 50 bini geçerse müdahale edecekmişiz. Kofi Annan gelmeden bir şeyler yapmak lazım ki 25 binden 50 bine çıkartalım bu sayıyı. Hemen ardından "muhalifler" Kilis sınırında askerlere saldırıp 6 askeri öldürüyor. Yine akınlar başlıyor vs. Hollywood yapımcıları olsa daha inandırıcı senaryolar yazardı. Ama bizim yerli dizi sektörü de son zamanlarda epey yol aldı. (Meral Okay'a Allah'tan rahmet dilerim bu vesileyle)

Yabancı ajanslar ise Esad'ın ateşkese uymadığı propagandasını yapıyorlar. Böyle bir mantık olabilir mi? 10 nisan'a kadar ateşkes sağlanamazsa Suriye yeniden hedef tahtasına konacak. E o zaman Beşar Esad'ın kanlı bir diktatör olarak kendi halkını yok ettiği haberlerine gaz vermek lazım. Bu arada Esad bu senaryoda "aptalı" oynamış oluyor.

"AĞIR TOPLAR"

Tam da tesadüf eseri Annan ile aynı gün Türkiye'ye ABD'den iki "ağır top" (Aslı Aydıntaşbaş - 09.04.2012 - Milliyet) Senatörler John Mc Cain ile Joe Lieberman geliyor. Bu ikili aynı zamanda Kongre'ye, "Suriye'nin işgali ihalesini ABD ordusu yerine Türkiye'ye veren" önerinin ve ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından da resmen uygulanan planın mimarları.

Başbakan da zaten ziyaret takviminin farkında, bu tarihi milat bellemiş. "Eğer ateşkes olmazsa 10 nisandan sonra adım atacağız" dedi Çin'e gitmeden. Çin ise Annan Planı'na, hem hükümet, hem de silahlı muhalefet kanadı nezdinde uyma ve ateşkes çağrısı yaptı. Belli ki Erdoğan, İran'dan sonra Çin'e de belirli bir misyonla gidiyor.

Yarın ve yarından sonraki günler ülkemiz için çok kritik...

Hüseyin Vodinalı

Odatv.com

SURİYE İÇİN "WAG THE DOG!" HAYALDİ GERÇEK OLDU!




__________________
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi YOL üyemize tesekkür ettiler
MEHMETDOST (16-04-2012)
Cevapla

Tags
gerçek, hayaldi, için, oldu, suriye, wag the dog, İçin


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:53 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1