Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güzel Ve Anlamli Yazilar > Size Ait olan veya Beğendiğiniz Yazılar.

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 03-11-2018, 22:30   #1
Can Dost
gillmore - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jan 2011
Mesajlar: 2,935
Tesekkür: 334
245 mesajina 1559 kez tesekkür edildi
 gillmore isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı çay yararlı mıdır ? Zararlı mıdır ?

ÇAY YARARLI MIDIR ? ZARARLI MIDIR ? TARTIŞMASI NİHAYET SONLANDI BUYRUN SONUÇLARI
siteadi.com - çay yararlı mıdır ? Zararlı mıdır ?


Yüksek kolesterole neden olduğu gerekçesiyle yıllardır doktorların yemeyin dediği yumurtadan sonra şimdi de çay aklandı. Yıllardır dikkat edilerek tüketilen çayın kalbi koruduğu, inme riskini azalttığı ve kolesterolü düşürdüğü ortaya çıktı.

Hollanda National Institute of Public Healt and the Environment tarafından yapılan bir araştırmada düzenli siyah çay tüketimi ile inme riskini düşürdüğü belirlendi. Yapılan bir başka çalışmada ise, 552 erkek 15 yıl boyunca gözlem altına alındı ve siyah çaydaki flavonoidlerin inme ve kalp krizine sebep olabilecek kötü kolesterol düşmesine yardımcı olduğu sonucuna varıldı.

Çayın sağlık açısından faydalarının içeriğindeki fenolık bileşkeler ya da polifenoller olarak bilinen bitki bazlı büyük bir koruyucu kimyasal grubundan dolayı olduğunu belirten Uzm. Dyt. Banu Salman, "Güçlü bir antioksidan olma özelliği ile kansere karşı koruma sağlar, kan şekerini düşürür, iltihap önleyici etkisi vardır, kolesterolü düşürür, kalp rahatsızlığı ve kansere karşı korur, metabolizmayı harekete geçirir" dedi.

Siyah çayın damarların görevini yerine getirmesine yardımcı olduğunu, inme ve kalp rahatsızlığını önlediğini kaydeden Salman, şunları söyledi: Cancer Dergisinde yayımlanan bir araştırma, 109 Polonyalı kadın arasında yüksek miktarda siyah çay tüketiminin, salyada en güçlü östrojen hormonu olan ve hormonla ilintili kanserlerde kanserojenlerin seviyesinin azalmasına sebep olduğunu ortaya çıkardı.

Çay kalbe yararlı, kahve zararsız
Uzun yıllardır çay ve kahve tüketiminin kalp ve damar sağlığına yararının tartışıldığını hatırlatan Prof. Dr. Adnan Abacı, Kahve ve çay dünyada en çok tüketilen iki içecektir. Kahve ve çay tüketiminin kalp ve damar sağlığına yararı tartışmalıdır.

Çalışmaların çoğu kahve ile yapılmıştır. Kahve bazı çalışmalarda kalp damar sağlığı için yararlı bulunurken, bazılarında yararsız bulundu. Ancak çay ile ilgili çalışma sayısı az. American Journal of Medicine adlı dergide, çay ve kahve ile ilgili yeni yayınlanan bir çalışmada yaklaşık 6 bin 500 kişi 5 yıl takip edildi. Düzenli olarak günde en az bir bardak çay içenlerde kalp ve damar hastalığının daha az görüldüğü tespit edildi.

Düzenli olarak günde en az bir bardak kahve içmenin ise kalp damar sağlığına bir yararı tespit edilmedi. Ancak kahvenin zararlı olduğu da söylenmedi. Çalışma sonuçlarına göre çay içmek yararlı, kahve içmek güvenli ancak yararlı değil. Çayın yararının içerdiği flavonoidlere bağlı olduğu düşünülüyor; dedi.

__________________
Umrumda değilsin, bee hayat !
Kafana göre dön ; rahat ,rahat...

gillmore
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi gillmore üyemize tesekkür ettiler
Orhandost (06-12-2018)
Cevapla

Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş arama yap
Modları Göster

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:19 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1