Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Güzel Ve Anlamli Yazilar > Size Ait olan veya Beğendiğiniz Yazılar.
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 02-07-2012, 20:46   #1
Can Dost
Aydındost - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Bulunduğu Yer: LAMEKAN
Yaş: 52
Mesajlar: 1,442
Tesekkür: 970
389 mesajina 3748 kez tesekkür edildi
 Aydındost isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Bağırsam neye yarar ( sivas katliyamı)

BAĞIRSAM NEYE YARAR,
siteadi.com - Bağırsam neye yarar ( sivas katliyamı) NASILSA DUYMAZLAR
BEN BİR KÖMÜR OCAĞININ, ONULMAZ GÖÇÜYÜM
İÇİMDE CESETLER VE DAHA ÖLMEMİŞLER VAR.
METİN ALTIOK


pir sultan abdal kültür ve tanıtma derneği 1988 yılında kurulmuş olup dernekler yasası ve ilgili öteki yasalar çerçevesinde tüzüğü ve amaçları doğrultusunda faaliyet gösteren açık legal yasal bir dernektir.ankara istanbul izmir ve değişik illerde şubeleri vardır.
üyelerine semah saz bağlama koro halk oyunu ve tiyatro kursları vermektedir. amaçları doğrultusunda gezi piknik şenlik düzenleyip ve gösteriler sunmaktadır.
sanatçılar edebiyatçılar ve bilimadamlarıyla söyleşi düzenleyip alevi inancını ve pir sultan abdal ı geçmişten geleceğe taşımayı amaçlamıştır.
derneğin amaçları doğrultusunda yaptığı en önemli etkinlik sivas pir sultan abdal
kültür etkinliğidir. 1990 yılında başlıyan bu etkinlik kültür bakanlığı sivas valiliğinin katkılarıyla yapılmaktaydı. bu etkinlik 2 temmuz 1993 yılına kadar her hangi bir olay çıkmadan yurdun dört bir yanından gelen alevi sünnü türk kürt çerkez boşnak ve diğer kesimlerden insanların katılımıyla büyük bir şenlik olarak gerçekleştirilmiştir..
1993 yılındaki etkinliklerde kültür bakanlığı ve sivas valiliğinin katkılarıyla ve katılımıyla ve devletin resmi mülk ve mekanlarıyla kültür müdürlüğü spor salonu gibi yerler tahsis edilerek şenlik programı onaylanarak ve izin verilerek yapılaya başlanmıştır.
VE YAPILAMAMIŞTIR.
1 temmuz 1993 günkü şenlik programı eksiksiz ve planlandığı gibi gerçekleştirimiştir.halkın katılımı büyük olmuştur ve ve yapılan konuşma ve gösterilerde kardeşlikten barıştan ve halkların kardeşliğinden söz edilmiştir.
VE 2 TEMMUZ SABAHI

sanki neimini derisini yüzenler hallcı masurun boğazına kurşun akıtanlar pir sultanı asanlar kubilayı bağ bıçaklarıyla parçalayanlar mezarından çıkmış maraşta hamile kadınların karınlarına şiş sokanlarıda yanına almış sivasa gelmişler ve saldırıya geçmişler.
amaçları etkinliğin içeriyini ve katılımcıları beyenmemek değil ateist olduğnu söyleyen aziz nesin ide öldürmek değildir. şayet saldırganların amacı aziz nesin olsaydı kente varışından madımak yangını na kadar geçen 36 saat boyunca korumalı veya korumasız gezen aziz nesini çok kolay öldürebilirlerdi asıl amaçları
cuma namazından çıktıktan sonra atmış oldukları sloganlarda belliydi. CUMHURİYET BURADA KURULDU BURADA YIKILACAK--KAHROLSUN LAİKLİK--
ŞERİAT GELECEK ZULÜM BİTECEK----ŞEYTAN AZİZ---VALİ GİDECEK ŞERİAT GELECEK.
yaptıkları ise

1 - kültür bakanlığının bir gün önce diktiği 2 temmuz günü açılışını yapacağı pir sultan abdal aşık veysel ve sivaslı ozanlar anıtını parçalıyıp linç etmek ve onları put ian etmek.
2.. sivas kongresinin yapıldığı yani cumhuriyetin temelinin atıldığı binayı taşa tutarak önünda bulunan atatürk anıtını put ilan edip kırmak ve sürüklemek
3.- valilik binasına saldırmak yakıp yıkmak ve talan etmeye teşebüş etmek
4- kongre binasını yanında bulunan büyük boy tunçtan yapılmış atatürk heykeline saldırmak kırmaya teşebüs etmek beceremiyince tertip komitesinin bıraktığı çelenkleri parçalamak.
5.kültür merkezinde konser dinlemek amacıyla toplanmış kadın çocuklu 1000 kadar kişiye hucum etmek yakma teşebüsünde bulunmak talan ve tahrip etmek
6.ve nihayetinde madımak otelini yedi saat boyunca kuşatmak otele saatlerce tonlarca taş atmak ( belediye 2 gün önce asfalt çalışması için sokağa taş yığmış ) kundaklamak 33 etkinliğe katılan 2 otel görvlisi olarak ( 2 kişi de otele yakmak amaçlı girerek çıkamayan ) 37 kişi nin ölümüne sebebiyet vermek.

bu sonuçlardan anlaşılıyorki amaç cumhriyete karşı bir başkaldırıdır. amaç şeriatı getirmektir. bu ayaklanma sivasta toplam 10 saat civarı sürmüştür.

sonuçlardan anlaşılan bir başka gerçek
bu tür bir saldırıyı yapmak inanları buna bilinçlendirmek elbette önceden yapıması gereken hazırlıklarla mümkündür buda demektirki bu saldırı palanlı ve programlıdır.
peki yasa dışı her türlü örgütlenmeleri ve eylem hazırlıklarını büyük bir başarıyla izleyen devletin istihbarat ekipleri günlerce önce başlıyan bu saldırı planını nasıl fark edememiştir.kentte günler önce yayın yapan yerel gazeteler halkı kışkırma ayrılıkları körüklüyen provakosyan içerikli habeleri nasıl gözleyemedimi kente otobüs otobüs gelen sarıklı cübbeli insanları nasıl fark edemedi.cami çıkışlarında günler öncesinden bildiri dağıtan eylem çağrısı yapan kişileri nasıl sezinleyemedi.sivasta hiç bir yol çalışması yokken ptt binası önüne kaldırım çalışması başlıyacak diye tonlarca taş döküldüğünü nasıl sezinliyemedi.
ya emniyet güçlerinin güçleri
cuma namazından sonra sokaklara koşan her dakka çoğalan bu kara lekeli insanları copla havaya ateş açarak tazzikli suyla sis bombalarıyla dağıtmaya yetmedimi YETMEDİ

konuya en anlamlı ve manalı yaklaşım tansu çillerden geldi dediki
OTELİN ÖNÜNDE TOPLANAN HALKIMIZA BİR ŞEY OLMAMIŞTIR. HALKLA DEVLET KARŞI KARŞIYA GELMEMİŞTİR.

SEN İNSAN OLACAKSIN YEDİ SAAT BOYUNCA TAŞLANACAKSIN DEVLETİN HER KADEMESİNE HABER VERCEKSİN
GEREKEN YAPILIYOR AÇIKLAMASI ALACAKSIN VE YANACAKSIN ÖLECEKSİN

BU KARA LEKEDE KATKISI OLAN HERKEZLE AYNI HAVAYI SOLUMAKTAN UTANÇ DUYUYORUZ.
O KADAR ÇOK KÜL VARKİ ÖPÜLECEK.
saygılarımla


AYDINDOST
















.

__________________



ilk meyvasını veren bir fidandan ham zerdaliler toplayıp
uzun yollar boyunca esaret ve zafer üstüne marşlar söylemiştik
yaşadığın günlerin hesabını soranlara
bildiğin marşları söylemeyi unutma .
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Aydındost üyemize tesekkür ettiler
MDENİZ (02-07-2012), MEHMETDOST (02-07-2012), Mühür (03-02-2016), Sisi (14-09-2012)
Cevapla

Tags
bağırsam, katliyamı, neye, sivas, yarar


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:42 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1