Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Sohbet Kösesi
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 28-04-2007, 14:32   #1
Banlanmış Üye
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 473
Tesekkür: 0
9 mesajina 10 kez tesekkür edildi
 kenan_412 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı hz alinin ırak ve gecekte neler olacağını açıklaması

sevgili canlar yorumunu sizlere bırakıyorum
siteadi.com - hz alinin ırak ve gecekte neler olacağını açıklaması

Hutbet'ül Beyan Li Emir'il Müminine Ali Bin Ebi Talib

Tarikat uleması ve hakikat şeyhlerince, sahih nakledilen ve keşfi sarih ile tespit olmuştur ki, Emir’ül Müminin Ali aleyhisselam Küfe’de mimbere çıktı ve Hutbet’ül Beyan ismiyle bilinen şu hutbeyi beyan etti:


“Gökleri ve yeri yaratan, yeryüzünü yayıp döşeyip, semayı ona tavan yapan, dağları yüceltip arza direk yapan, pınarları var edip fışkırtan, rüzgarları estiren, felaketleri emreden ve istediği zaman kaldıran, gökleri yıldızlarla süsleyen, felekleri tedbir ve teshir eden, onları paylaştırıp menziller takdir eden, bulutları yaratıp yerden yere sevk eden, yıldızlara ışık veren, cisimleri ölçüsü ile evsafiyle halkeden, dehri dürüp dertop edip bulandıran, hadiseleri getiren ve götüren, rızıkları tekeffül eden ve tedbir eden ve ölüleri dirilten Allaha hamd ederim. Nimetlerine ve nimetlerinin bolluğuna ve o nimetlerin devamlılığına hamd ederim. Ortağı olmayan Allah’ın birliğine tanıklık ederim, öyle bir tanıklık ki tanıklık edeni selamete götürür ve azabtan emin kılar. Ve yine tanıklık ederim ki Muhammed (saa) onun resulü ve resullerin sonuncusu, keremlisi, en faziletlisi ve kainatın efendisidir. Hak olan davetinin fatihi ve yayıcısıdır. Allah o yüce zatı öyle bir ümmete gönderdi ki, onların şairleri putlara övgü yazarlardı. İşte o ümmete öyle nasihat etti ve hidayet kapıların açtı ki sancakları yükseldi ve mimberleri aydınlandı. Kuran mucizesi ile Şeytan’ı ve saltanatını perişan etti. Arabın en azgınlarının ve kafirlerinin burnunu yere sürttü. Onun davası ilk ziyaretçisi ile hak oldu. Onun temiz şeriatı ile şereflenen ebediyen şereflenir. Allah’ın salat ve selamı Resulüne ve onun mübarek ağacına (soyuna) olsun.

Ey insanlar, olan oldu ve olacak olan olmaktadır. Önümüzde öyle bir zaman var ki; iş başına namertler geçecek, idareyi kadınlar ele alacak, arzu ve istekler artacak, reyler çoğalacak, müşküller büyüyecek, şikayetler artacak, davaların ve sorunların ardı ve arkası kesilmeyecek, yer depremlerle sarsılacak, farzlar yerine getirilmeyecek, emanet gizlenecek, hiyanet ortaya çıkacak, iddialar çoğalacak, eşkıya galip gelecek, sefihler öne çıkacak, salihler geride kalacak, Kuran sınırlanmaya ve saptırılmaya çalışılacak, Ay’ın menzilleri kızaracak, fetret zirveye çıkacak, Hicret altılanınca çökük burunlular ortaya çıkacak, önüne geleni yakıp yıkacaklar, silip süpürecekler. Keysan’a gelecekler, Horasan’ı tahrik edecekler, kaleleri yıkacaklar, kan dökerek Irak’ı fethedecekler... Âh...âh, tekrar âh, âh onlara, her bulduğunu yiyip bitiren geniş ağızlara...”
İmam Ali bundan sonra, bir sağına ve bir soluna baktı ve derin bir nefes aldı. “Hayır... hiç çare yok, bunlar mutlaka olacak” buyurdu ve bir müddet huşu ve sakinlik içinde kaldı.
Bu esnada Süveyd bin Nevfel el-Hilali yanına gitti ve “Ey Emir’ül Müminin, sen bunlar olurken orada mıydın, gözünle mi gördün, nereden biliyorsun?” deyince Emir’ül Müminin ona döndü, baktı ve gazapla şunları söyledi: “Keşki anan seni doğurmamış olsaydı, ey korkak, ey habis ve ey yalancı! Kahrolası ve yok olası seni” ve tekrar söze başladı:

“Ben sırların sırrıyım, ben nurların ağacıyım, ben göklerin deliliyim, ben tesbih edenlerin enisiyim, ben Cebrail'in dostuyum, ben Mikail'in arkadaşıyım, ben meliklerin kumandanıyım, ben feleklerin semendeliyim, ben safilerin kabıyım, ben elvahın muhafızıyım, ben karanlığın kutbuyum, ben Beyt-i Mamur’um, ben bulutların yağmuruyum, ben Gaypların nuruyum, ben hüccetlerin feleğiyim, ben hüccetlerin hüccetiyim, ben yaratılmışların doğru yola sevk edicisiyim, ben hakikatların muhakkıkıyım, ben tevilin açıklayanıyım, ben İncil’in müfessiriyim, ben Âli Abâ’nın beşincisiyim, ben yol göstericilerin rehberiyim, ben koruyucuların koruyucusuyum, ben Araf’ın ricaliyim, ben İbrahim’in sırrıyım, ben Kelim’in (Musa’nın) yılanıyım (asasıyım), ben evliyaların velisiyim, ben peygamberlerin varisiyim, ben Gafur’un hicabıyım, ben celilin en seçkiniyim, ben İncil’in ilya'sıyım, ben şedidül kuvayım. Ben Hamd Bayrağı’nın taşıyıcısıyım, ben Mahşer’in imamıyım, ben Kevser'in sakisiyim, ben Cennetlerin taksim edicisiyim, ben ateşten uzaklaştıranım, ben dinin aribeyiyim, ben çekinenlerin imamıyım, ben Muhtar (Muhammed)’ın varisiyim, ben yardımcıların yardımcısıyım, ben kafirlerin yok edicisiyim, ben imamların babasıyım, ben (Hayber) kapıyı sökenim, ben Ahzab'ı dağıtanım, ben kıymetli cevherim, ben ilim kentinin kapısıyım, ben beyyinatın müfessiriyim, ben müşküllerin halledicisiyim, ben Nun vel kalemim, ben karanlıkların kandiliyim. Meta Suali benim. ben Hel Eta süresinde övülenim, ben en-Nebeil Azim (Büyük olan Haber)’im, ben Sırat’ıl Müstakim (Doğru olan yol)’im, ben sedeflerin incisiyim, ben Kaf dağıyım, ben harflerin sırrıyım, ben zamanı kısaltanım, ben sarsılmayan dağım, ben ilmin zirvesiyim, ben Gaypların anahtarıyım, ben kalplerin kandiliyim, ben ruhların nuruyum, ben eşbahın nuruyum, ben önüne geçilmeyen süvariyim, ben kınından sıyrılan kılıcım, ben katledilen şehidim, ben Kuran’ı toplayanım, ben Beyanın binasıyım, ben Resülüllah'ın kardeşiyim, ben Betül Fatıma'nın kocasıyım. ben İslam'ın direğiyim, ben putları kıranım, ben en iyi işiten kulak sahibiyim, ben Cinnin katiliyim. ben müminlerin salihiyim, ben felaha erenlerin imamıyım, ben kerem ve seha sahiplerinin imamıyım, ben nübüvvet esrarının hazinesiyim, ben öncekilerin haberlerini bilenim, ben sonrakilerin haberlerini verenim, ben kutupların kutbuyum, ben sevgililerin sevgilisiyim, ben zamanın beşiğiyim, ben zamanın İsa'sıyım, vallahi ben Allah'ın yüzüyüm, vallahi ben Allah'ın arslanıyım, ben Arapların seyyidiyim, ben hüzünleri giderenim, ben hakkında Le feta illa Ali denilenim, Resülullah'ın senin benim yanımdaki misalin Musanın Harun'u gibidir, dediği kimse benim. ben Allah'ın galip aslanıyım, ben Ebu Talib’in oğlu Ali’yim”

Bu esnada soruyu soran şahıs bir feryat ile bağırdı ve düşerek yerinde öldü.
İmam Ali devamla şöyle buyurdu: “Rüzgarları yaratan, ümmetleri tasarruf eden Allah’a hamd eder, İsm-i Azam ve Nur-u Akdem olan Muhammed ve âline salatu ve selam ederim.” Sonra şöyle buyurdu: “Bana göklerin yollarını sorunuz, ben onları yeryüzü yollarından daha iyi bilirim. Beni kaybetmeden önce sorunuz. Göğsüm ilahi ilimle denizler gibi coşup taştı, bana istediğinizi sorunuz”

İlimde derinleşenler, hakimler, evliyalar ve asfiya yanına yaklaştılar, bastığı yerleri öptüler ve İsm-i Azam bahşı için söze devam etmesini istediler. Yüce zat sözüne şöyle devam etti:

“Sancak-ı Muhammedinin ve Devlet-i Ahmedinin kılıcı ile ve hali ile Mehdi kaim zuhur edecek, yeryüzünü yaşanacak hale getirecek, farzı ve sünneti diriltecek” dedikten sonra şöyle devam etti: “Ey şanımdan mahcup ve halimden gafil olan! Acaibat havatırımın asarıdır, garaib zamairimin esrarıdı. Zira ben hicabı yırttım, acaibatı izhar ettim. Kapıyı getirdim, doğruyu söyledim. Gaypların hazinelerini açtım, kalplerin esrarını çözdüm, maarifin letaifini derledim. Letaifin irfan rumuzlarını vazettim. Söylediğim bu sözlerin kulpuna ve yapışanlara ne mutlu! Zuhurunu haber verdiğim o imamın arkasında namaz kılanlara müjdeler olsun. Çünkü o Kitab-ı Mastur’un ve Rakkı Menşur’un manalarına vakıftır. Beyt-i Mamur’a ve Bahr-i Mescur’a girer çıkar” dedikten sonra şu şiiri okudu:

“İşte ben öncekilerin ilmine haiz oldum,
Ve ben sonrakilerin ilmini gizledim.
Bütün Gayp sırlarının kaşifiyim.
Geçmiş ve gelecek hepsi bende,
Ben her küçük ve büyüğün emiriyim.
İlmim bütün alemlere ihata etmiştir”

Sonra buyurdu ki: “Şayet isteseydim, Fatiha’nın tefsirinden yetmiş deve yükü kitap yazardım.” (el-Kunduzi el-Hanefi "Yenabi'ül Mevedde" Sayfa: 404-405-406 İstanbul bas.Yunus Ramadan "Buğyet'üt Talib" / Tefsir-i Fatihat'ül Kitab S.39-57 (Geniş olarak) Mısır el-Ezher bas.)

alıntı
alevinin sesi velayeti

  Alıntı ile Cevapla
Eski 28-04-2007, 14:47   #2
Dost
maral - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Mar 2007
Mesajlar: 1,670
Tesekkür: 3
6 mesajina 8 kez tesekkür edildi
 maral isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

teşekkürler dost,ellerine sağlık

__________________
Bazen SUSMAK haksıza verilecek en güzel cevaptır...
  Alıntı ile Cevapla
Eski 28-04-2007, 19:22   #3
Dost
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Bulunduğu Yer: NEFES ALDIĞIM YER!!!!!
Mesajlar: 879
Tesekkür: 0
17 mesajina 42 kez tesekkür edildi
 bulut isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

emeğine sağlık teşekkür ederim dostum...

  Alıntı ile Cevapla
Eski 21-06-2007, 10:02   #4
Banlanmış Üye
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 2
Tesekkür: 0
0 mesajina 0 kez tesekkür edildi
 aras1984 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Hz.Ali (r.a) efendimiz yüce tevazusu ile meşhur bir zaattır. Peygamber efendimiz Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi vesellem) O'na bu özelliğini vurgulyan Ebu Turab yani toprağın babası lakabını takmıştır.Hz. Ali efendimizin yukarıdaki yazının ikinci paragrafında yer alan ifadeleri beyan etmiş olması mümkün değildir.Ayrıca Cebrail alleyhisselam Peygamberler haricindeki kimselere görünmemişlerdir. Yukarıda yer alan yazıda Hz. Ali'nin haşa Peygamber efendimizden daha üstün bir konumda olduğu gibi bir izlenim oluşturulmaya çalışılmıştır ki bu başta Hz. Ali efendimize atılmış bir iftira teşkil etmektedir.Bu anlayış İslam ile bağdaşmamaktadır.

  Alıntı ile Cevapla
Eski 21-06-2007, 10:08   #5
Can Dost
boranjudge - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Sep 2006
Bulunduğu Yer: Yer yüzü
Mesajlar: 1,446
Tesekkür: 19
17 mesajina 21 kez tesekkür edildi
 boranjudge isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Alıntı: aras1984´isimli üyeden Alıntı | Mesajı Göster
Hz.Ali (r.a) efendimiz yüce tevazusu ile meşhur bir zaattır. Peygamber efendimiz Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi vesellem) O'na bu özelliğini vurgulyan Ebu Turab yani toprağın babası lakabını takmıştır.Hz. Ali efendimizin yukarıdaki yazının ikinci paragrafında yer alan ifadeleri beyan etmiş olması mümkün değildir.Ayrıca Cebrail alleyhisselam Peygamberler haricindeki kimselere görünmemişlerdir. Yukarıda yer alan yazıda Hz. Ali'nin haşa Peygamber efendimizden daha üstün bir konumda olduğu gibi bir izlenim oluşturulmaya çalışılmıştır ki bu başta Hz. Ali efendimize atılmış bir iftira teşkil etmektedir.Bu anlayış İslam ile bağdaşmamaktadır.

ilginç bakalım fikirler sunuldukça ne kadar farklı verimli sonuçlar çıkacak teşekkürler

  Alıntı ile Cevapla
Eski 21-06-2007, 19:40   #6
Dost
mıçolee - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Apr 2007
Mesajlar: 68
Tesekkür: 8
1 mesajina 1 kez tesekkür edildi
 mıçolee isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

konuya hakim arkadaşlar fikirlerini söylerlerse bizde aydınlanırız.

  Alıntı ile Cevapla
Eski 21-07-2007, 10:31   #7
Yeni Üye
Üyelik Tarihi: Jul 2007
Mesajlar: 19
Tesekkür: 0
1 mesajina 1 kez tesekkür edildi
 derindere isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Arkadaşlar Yazilan Yazdia Bir çok şeyin Gerçekligi Olabilir Mesela Bize Hep Anlatirlar Hz Alini Kerametlerini Hayber Kalesinin Kapisini Ketbaşina Yerinden Söykmesi Ve Onu Kendine Kalkan Olarak Kullanmasi şimdi Bütün Bunlarsözlü Kaynaklar Dogrulugu Tarişilir Mesela Yine Bu Sözlerden Birtanesi şu Hz Muhemmet Haz Ali Ye Demişki( Hz Alinin Yapmiş Oldugu şeylerden Kaynakli Olarak )ya Ali Ben Sesinin Dogumunu Görmesem Bilmesen Senin Allah Olduguna Bile Inanacam Tabi Bütün Bunlar Büyük Iddalar Bügün Bile Suriyede Irakta Irana Yani Birço Arap ülkesine Hz Aliyi Alalh Olarak Kabul Eden Insanlar Var şimdi Düütn Bu Söylemlerle Birşey Kanitlanamaz çünkü Hepsi Sözlü Ama Ben Bir Alevi Olarak Hep şu Nu ögrendim Gerçekten Hz Alinin Islamin Diregi Oldugu Hz Muhammedin Koruyucsu Oldugunu ögrendim Bizde şu Ilem çok önemlidir Ya Allah Ya Muhammed Ya Ali Bu Alevilikte Temel Içlemdir Ama şuda Gerçkki Muhammedin ölümünden Sonra Islamlik Gerçek Anlamda Ciddi Hasarlar Gördü Ve Muhemmedin En önemli Deger Olarak Birakilan Ehlibeyit Yok Edildi şimdi Asil Sorunu Burdan Tartişmak Gerek

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
açıklaması, alinin, gecekte, neler, olacağını, ırak


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:34 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1