Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Sohbet Kösesi
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 24-07-2007, 17:19   #1
Yeni Üye
Üyelik Tarihi: Jul 2007
Mesajlar: 19
Tesekkür: 0
1 mesajina 1 kez tesekkür edildi
 derindere isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Sebahat Tuncel yarın cezaevinden çıkıyor

arkadaşlar DTP'nin 3 bölge bagımsız adayı ve şu anda ceza evinde olan devrimci yoldaşımız yarın serbest bırakılıyor umarım mücadele hayatında uzun bir süre bizimle olur

Benzer Konular

Konu ZiLAN tarafından (24-07-2007 Saat 20:51 ) de değiştirilmiştir. Sebep: yazım hataları düzeltildi.
  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi derindere üyemize tesekkür ettiler
ali4444 (01-01-2018)
Eski 24-07-2007, 20:50   #2
Onursal Dost
ZiLAN - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 1,415
Tesekkür: 0
41 mesajina 63 kez tesekkür edildi
 ZiLAN isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Sebahat Tuncel Akşam saatlerinde özgürlüğüne kavuştu.Çiçeklerle,zılgıtlarla ve kendisine sahip çıkan halkla kol kola çıktı.


Milletvekili Tuncel tahliye edildi
Gebze M Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan milletvekili Sebahat Tuncel tahliye edildi.
Gebze M Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan milletvekili Sebahat Tuncel tahliye edildi. Tuncel cezaevinden çıktığı sırada polis gaz bombası atarak kitleye müdahale etti. Tuncel, cezaevi önünde yüzlerce kişi tarafından "Sebahat dışarı" ve “Kürt halkı seninle gurur duyuyor” sloganları, zafer işaretleri ve çiçeklerle karşıladı.
Burada kısa bir açıklama yapan Tuncel, "Halkıma çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki görevimi layıkıyla yerine getireceğime söz veriyorum" dedi. Konuşmasının ardından Tuncel araca binerek cezaevinde uzaklaşmaya çalışırken, polis kitleyi dağıtmak için gaz bombası attı.


Evrensel

__________________
Serbest piyasa dostluklar

ikilem kıskacında

Hüküm sürüyor iktidar

Hükümlü olmuşuz

Hükmettiğimiz çarkın sahte zarında

Her gün,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki canavarı

Her kuvvet,

Biraz daha zalimleştiriyor

İçimizdeki şeytanı


DİLİMİN SINIRI DÜNYAMIN SINIRLARIDIR...

Konu ZiLAN tarafından (24-07-2007 Saat 21:22 ) de değiştirilmiştir.
  Alıntı ile Cevapla
Eski 25-07-2007, 09:32   #3
Yeni Üye
Üyelik Tarihi: Jul 2007
Mesajlar: 19
Tesekkür: 0
1 mesajina 1 kez tesekkür edildi
 derindere isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

İlgili Başlıklar
» Halkının acısını ve sevdasını yazıyor

Kadınlar özgürleştirdi

Cezaevindeyken milletvekili seçilen Sebahat Tuncel serbest bırakıldı. Kadınların ortak mücadelesiyle seçilen Tuncel, çıkışta halka teşekkür ederek, görevini layıkıyla yerine getirme sözü verdi. Polis Tuncel’i karşılayan halka gaz bombalarıyla müdahele etti.

Gebze Cezaevi’nde tutuklu bulunan Sebahat Tuncel, cezaevindeyken seçilen ilk milletvekili oldu. İl Seçim Kurulu dün mazbatasını verdi, Ağır Ceza Mahkemesi de milletvekili olduğu için tahliyesine hükmetti ve İstanbul 3. Bölge bağımsız milletvekili olan Tuncel cezaevinden serbest bırakıldı. Avukat Baran Doğan, dün İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Tanju Halil Bilgin’den, Sebahat Tuncel’in milletvekili seçildiğine dair mazbatasını aldı ve “milletvekili seçildiği için tahliye edilmesi gerektiği” yönünde dilekçeyle İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, “yasa dışı örgüte üye olmak” suçundan yargılanan Sebahat Tuncel’in, Anayasanın yasama dokunulmazlığını düzenleyen 83. maddesi gereğince tahliyesine karar verdi. Kararın Beşiktaş’taki İnfaz Savcılığı’nca Gebze İnfaz Savcılığı’na fakslanmasının ardından, Tuncel tutuklu bulunduğu Gebze Cezaevi’nden serbest bırakıldı.

Kitleye gaz bombası

Tuncel, cezaevi önünde yüzlerce kişi tarafından “Sebahat Dışarı” ve “Kürt Halkı Seninle Gurur Duyuyor” sloganları, zafer işaretleri ve çiçeklerle karşıladı. Burada kısa bir açıklama yapan Tuncel, “Halkıma çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki görevimi layıkıyla yerine getireceğime söz veriyorum” dedi. Daha sonra Roj Tv’de yayınlanan programa telefonla bağlanan Tuncel, polisin kitleyi dağıtmak için attığı gazdan etkilendiği için uzun süre konuşamadı. Tuncel, programda yaptığı konuşmada, kendisi için çalışma yürüten tüm kadınlara teşekkür etti. Konuşmasının ardından Tuncel araca binerek cezaevinde uzaklaşırken, polis kitleyi zor kullanarak dağıttı.

Baba Tuncel: Çalışmaları yarım kalmıştı

Sebahat Tuncel’in babası Fahrettin Tuncel de, “kızım Türkiye’yi bir gül bahçesi olarak görmek istedi. Meclis’te ezilen herkesi temsil etmeli” dedi. Baba Tuncel, kızının haksız yere tutuklandığını belirterek, “DTP kadın kollarında çalışmaları vardı. Haksız bir tutuklama ile karşı karşıya kalmıştı. Çalışmaları kesilmişti, sanıyorum çalışmalarına kaldığı yerden devam eder” dedi.

“Kendisi İstanbul’da tanındığı ve emeği geçtiği için bu sonucu bekliyordu, ama biz doğrusu beklemiyorduk. Sürpriz oldu” diyen baba Tuncel, “Halkına faydalı ve yararlı olmak için çaba sarf etmesi gerekiyor. Sanırım halkına layık olur” şeklinde konuştu. Anne Meryem Tuncel şunları söyledi: “İlk duyduğumda mutluluk yaşadım. Kolay bir şey değil, benim kızım cezaevindeydi. Cezaevi kapısı çok zor. Onu en son 19 Mayıs’ta açık görüşte gördüm. Kızımdan istediğim, ne savaş olsun ne de anneler ağlasın. Bütün milletvekillerinden bunu istiyorum. Herkes kardeş kardeş yaşasın. Herkesin çocukları var. Anne olmak çok zor bir şey.”

Kadınlar sözünü tuttu

“Tuncel’i cezaevinde çıkarıp meclise çıkaracağımıza söz vermiştik” diyen kampanya destekçilerinden DTP yöneticisi Yıldız Aktaş, “artık meclisi eskisi gibi olmayacak ve hiçbir karar eskisi gibi oybirliğiyle verilmeyecek. Hrant Dink ve Uğur Kaymaz’ların hesabı sorulacak. Çok mutluyuz ve meclis çalışmalarının nasıl yapacağımızın hayalini şimdiden kuruyoruz” dedi. Kadınlar, kadınların birliği için ve mecliste seslerinin olması için çok çalıştıklarını ifade eden Aktaş, “gecemizi gündüzümüze kattık, Tuncel için çalıştık. Ama bütün sivil toplum kuruluşları ve kadın kuruluşlarının desteğini aldık. Ortak bir kadın platformu oluşturduk. Tuncel’i cezaevinde çıkarıp meclise çıkaracağımıza söz vermiştik” diye konuştu.

Kimdir?

1975’te Malatya’nın Yazıhan ilçesinde doğdu. Liseyi Malatya’da bitirdikten sonra Mersin Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Harita-Kadastro Bölümü’nde okudu. Harita teknikeri olarak çalıştı. Siyasete Halkın Demokrasi Partisi’nde (HADEP) başladı. HADEP Esenler Kadın Komisyonu’nda çalıştı. DTP Kurucular Kurulu üyeliği yaptı. DTP Kadın Meclisi Sözcüsü’yken bir kişinin ifadesi doğrultusunda tutuklanarak Gebze M Tipi Cezaevine konuldu. Tutuklu bulunduğu sırada DTP tarafından bağımsız aday gösterildi. Ancak tutuklu olduğu için seçim çalışması yürütemedi. Kadınlar ortak bir platform kurarak, Tuncel’i temsilen seçim çalışmaları yürüttü. 22 Temmuz’da Tuncel 90 bin oyla İstanbul 3. Bölge milletvekili seçildi.

İSTANBUL




‘Kelepçeli vekil’

Örgüt üyesi olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Bin Umut adayı Sebahat Tuncel Meclis’e seçildi. Yaygın medyada Tuncel’in hiçbir duruşma haberi yer almadı ama önceki gün her yerde elleri kelepçeli fotoğrafıyla yer aldı. Tuncel 5 Kasım 2006’da bir “itirafçı”nın ifadeleri üzerine “PKK’ye üyelik” iddiasıyla tutuklanmıştı. Tuncel’in 21 Haziran’daki duruşmasında 60 kadar kadın destek vermek için mahkeme önünde toplanmış, dava 11 Ekim’e ertelenmişti.

Yaygın medyanın küçük-büyük bütün yayın organlarında Tuncel’in milletvekili seçildiği haberi atlanmamıştı. Fakat haberlerin genel havasında “memnuniyetsizlik” ve “onaylamama” vurgusu gözden kaçmıyor. Örneğin Milliyet’teki haberin başlığı “Kelepçeli Milletvekili...” Haberin fotoğrafında da Tuncel’in elleri kelepçeli halini görüyoruz. Haber görünürde bir tarafsızlık kurgusu üzerinden “yakışmıyor” mesajı veriyor. Hürriyet’teki haber “PKK üyesi olduğu iddiasıyla Gebze M Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Sebahat Tuncel’in seçimi kazandığı kesinleşirse önce milletvekili mazbatası alacak...” diye başlıyor. Anlatımdan rahatlıkla “örgüt üyesi olduğu iddiası bile yeter mazbatayı alacak olmasından telaş etmemiz için...” vurgusunu çıkarıyorsunuz. İddiaların bir tek tanık ifadesine dayandığıysa haberlerde hiç yer almıyor. Tuncel seçim öncesinde tutuklu yargılandığı ve seçim çalışmalarına katılamadığı halde, nasıl denir, “bileğinin hakkıyla” ve onun için çalışan kadınların “bileğinin hakkıyla” seçildi. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) titizlikte belirlediği kriterlere takılmadı. Neden rahatsız oluyorsunuz? Tuncel en son 21 Haziran’da görülen duruşmasından sonra mahkeme çıkışında “Bu ülkede AKP ve CHP dışında farklı alternatifleriniz var. Farklı düşüncelere, renklere şans tanımalısınız. Bağımsız adaylar sizlerin gerçek temsilcileriniz olacak. Denenmişleri, sınanmışları yeniden parlamentoya göndermeyin!” demişti.

  Alıntı ile Cevapla
Eski 26-07-2007, 11:56   #4
Yeni Üye
Üyelik Tarihi: Mar 2007
Bulunduğu Yer: Almanya
Yaş: 41
Mesajlar: 37
Tesekkür: 0
2 mesajina 2 kez tesekkür edildi
 AtesW82 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

evet insallah simdi huzurlu senelere varir ve mecslisde iyi sonuclara gelir

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
cezaevinden, çıkıyor, sebahat, tuncel, yarın


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:13 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1