Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Sohbet Kösesi
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 15-12-2007, 14:44   #1
Yeni Üye
Üyelik Tarihi: Dec 2007
Mesajlar: 3
Tesekkür: 0
0 mesajina 0 kez tesekkür edildi
 &apache& isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Question aleviysen benden çekeceğin var.

sevigili dostlar konuyu açacak başka bir bölüm bulamadım.
siteadi.com - aleviysen benden çekeceğin var. konu biraz uuzn ama ALEVİYİM diyorsan bu haberi baştan sona kadar okuyup düşüncelerini belirtiniz.
tşk.




bu haberi tekrar tekrar vermek lazım kı bu zihniyetleri kınamak için......

ayrıca başbakan Erdoğanın türbanlı kızı aradaıktan sonra çıkan çatlak seslerden sonra bu alevi öğrencıyı araması da düşündürücü......


TBMM İnsan Hakları Komisyonu, İstanbul’da bir edebiyat öğretmeninin Alevi öğrencilere kötü muamele yaptığını belirledi, öğretmen açığa alındı. CHP’li Komisyon üyesi, türbanlı öğrencileri arayan Başbakan’ın bu öğrencileri de aramasını istedi.

Komisyon Başkanı Üskül açıkladı.




İSTANBUL - TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, İstanbul’daki okulda yaptıkları araştırmanın sonuçlarını Komisyon Başkanvekili, MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ile TBMM’de düzenlediği basın toplantısında açıkladı.
Haberin devamı

Amasya Kız Meslek Lisesi’nde yaptıkları incelemenin ardından, İstanbul Esenler’deki Ali Kul Çok Programlı Lisede görevli edebiyat öğretmeni Z.Y’nin Alevi bir öğrenci üzerinde baskı kurduğu yönündeki iddiasını da araştırdıklarını anlatan Üskül, şiddet uygulanan öğrenci B.K’nin babasının komisyonlarına başvurması üzerine alt komisyon kurduklarını, İstanbul’da görüşmeler yaptıklarını ve öğretmenin Alevi öğrencilere baskı yaptığını tespit ettiklerini söyledi.


“ALEVİ’YSEN BENDEN ÇEKECEĞİN VAR!”


Araştırma sonucu hazırlanan rapora göre, edebiyat öğretmeninin Ramazan ayında yemek yiyen bir kız öğrenciyi, “Alevi misin? Neden oruç tutmuyorsun?” diye azarladığını, “Sınıfta başka Alevi var mı” sorusuna “evet” yanıtı veren bir öğrenciye de “Senin benden çekeceğin var” dediğini anlatan Üskül, Milli Eğitim Bakanlığı’nca açığa alınan öğretmenin sicilinde daha önce de benzer olayların bulunduğunu; “şiddet uyguladığı, aşağılayıcı ifade kullandığı” için 2 kez aylıktan kesme cezası aldığını söyledi.

Üskül, öğretmen Z.Y’nin aleyhindeki iddiaları çüretmekte yetersiz kaldığını, “sınıfta Alevilik ile ilgili oluşan gerilimin, müfredattan kaynaklandığını bile söylediğini” belirtti.

ANAYASA HÜKÜMLERİNE AYKIRI
Komisyon raporunda “Öğretmenin Ramazan ayında, sebebi ne olursa olsun oruç tutmayan bir öğrenciye, ‘Neden oruç tutmadığını’ sorması, din ve vicdan özgürlüğüne, kimsenin dini inanç ve kanaatlerini açıklamak zorunda olmadığı şeklindeki açık Anayasa hükümlerine aykırılık teşkil ettiği saptanmıştır” dendi.

Zafer Üskül, “İnsanların dini inançlarının sorgulanmaya başlanmasını neye bağlıyorsunuz?” sorusu üzerine, bütün kamu görevlilerinin görevini en iyi şekilde yapması gerektiğini söyledi. Ancak hiç bir kamu görevlisinin vatandaşlar arasında ayırımcılık yapmaması gerektiğine işaret eden Üskül, “Bu olay, açık bir insan hakları ihlalidir. Bu tür olaylarla karşılaştığımızda komisyon olarak olayların üzerine gideceğiz” dedi.

“Komisyonumuzun nedenli objektif çalıştığını gördünüz” diyen Üskül, basından, komisyon çalışmalarının doğru biçimde yansıtılmasını istedi.

BAŞBAKAN BU ÖĞRENCİLERİ DE ARAMALIDIR
CHP’li Özdemir de Komisyon Başkanı Üskül ve Başkanvekili Ekici’nin toplantı salonundan ayrılmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bir öğrencinin Alevi olduğu için şiddete uğramasının önemli bir olay olduğunu ifade eden Özdemir, bazı yöneticilerin vatandaşlar arasında ayrımcılık yapmaya başladığını iddia etti. Sivas’taki bir Alevi köyüne gönderilen imamın kaldığı cemevindeki Atatürk ve Hz. Ali fotoğraflarını indirdiğini öne süren Malik Ecder Özdemir, “Köydeki 115 kişiden 90’ı, ‘İmam istemiyoruz’ demesine rağmen, köye imam atanıyor. Ben imamın köyden çekilmesi talebinde bulundum, köylüler de valiye toplu dilekçe verdiler” dedi.

Özdemir, komisyona ulaşan olayların dışında, başka baskı olaylarının da olduğunu ifade ederek, “Okul yöneticilerinin kimden cesaret aldığı sorusunun yanıtlanması gerekiyor” diye konuştu. Başbakan Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın, “türbanlı olduğu için kürsüden indirilen öğrenciyi telefonla aradığı gibi, Amasya Kız Meslek Lisesi ile İstanbul Ali Kul Çok Programlı Lise’de horlanan ve rencide edilen öğrencileri de arayıp özür dilemesi gerektiğini” söyledi.
alıntı.

  Alıntı ile Cevapla
Eski 15-12-2007, 16:13   #2
Dost
tufan - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Aug 2007
Bulunduğu Yer: Ankara
Yaş: 43
Mesajlar: 730
Tesekkür: 0
14 mesajina 47 kez tesekkür edildi
 tufan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Bizim ülkemiz ektiğini biçerken kurunun yanında yaşın yanmasınında engellenemez ilerleyişini izlemekten başka birşey yapmıyor, işin doğrusu eğitimcilerin bu şekildeki sözleri yıllardır Aleviler üzerinde devam etmekdedir, buna en güzel örnek ben ortaokuldayken bana uygulanmışdı.

Fakat bana takan öğretmen gereken cezayı aldı, şuanda ise bu tür insanlar tıpkı Hrant Dink'in katili gibi kahraman olarak görülüyor insanların gözünde.

Bu tür insanları hükümet koruması altına alıp sürekli destek çıktıkları sürece aynı hızla Alevilere yapılan baskılar devam edecektir.

__________________
Bir insanı bir yere kapatmak suçtur ama
kapattıgınız bir suçluysa, bu bir cezadır.
Yani aslında her ceza biraz da suçtur ve
her suç aynı zamanda ceza!
.................................................. ...............................


Aşkları da devralır mı
kalp nakli yaptıranlar?


Yılmaz Erdoğan

http://www.dostunsayfasi.net/image.php?type=sigpic&userid=10995&dateline=119934  7940
  Alıntı ile Cevapla
Eski 15-12-2007, 16:54   #3
Dost
mnoocalan - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Bulunduğu Yer: ANKARA
Yaş: 48
Mesajlar: 4,240
Tesekkür: 87
113 mesajina 198 kez tesekkür edildi
 mnoocalan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

bunlara insan demek bile içimden gelmiyor
verecekler elimeeeeeşşek sudan gelinceye kadarrr yermisin yemezmisinnnn

__________________
Kayıp kentin güzel insanı
Rüzgar esermi sizin oralarda?
Ve
Umut türküsü söylenirmi
Sevda misali?
Yada buradan sesimiz duyulurmu
Bir SELAM desek dosta...
  Alıntı ile Cevapla
Eski 15-12-2007, 17:26   #4
Banlanmış Üye
Üyelik Tarihi: Oct 2007
Bulunduğu Yer: deokrat yasam:)
Yaş: 35
Mesajlar: 266
Tesekkür: 0
11 mesajina 12 kez tesekkür edildi
 İsmail isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Question yorumsuz

enısteme soz verdım no yorum.....
ama eger yorum yapsaydım..bır cıft sozum olurdu

  Alıntı ile Cevapla
Eski 15-12-2007, 18:13   #5
Dost
bilinç - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Bulunduğu Yer: işçinin vatanı yoktur
Mesajlar: 68
Tesekkür: 10
7 mesajina 16 kez tesekkür edildi
 bilinç isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı slm

bu ve benzeri olayları hayatımızın her aşamasında yaşadık ders geçebilmek için sıraların üzerinde zorla namaz kılmaya zorlandık sırf bu yüzden liseyi 5 senede bitirdik.
asıl sorun bu gücü nerden buluyorlar bu insanların ipi kimde kaç yılda aşamalı olarak kadrolaşıp şeriata ulaşmaya çalışacaklar
ve en önemli sorunda bu onların başarısımı yoksa bizim BAŞARISIZLIĞIMIZMI unutmayalım ki dedelerin çoğuda para için kendilerini bu ş(erefsizlerin) partisine satıyor

  Alıntı ile Cevapla
Eski 15-12-2007, 18:42   #6
Dost
Tuncelili - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Aug 2007
Mesajlar: 323
Tesekkür: 58
10 mesajina 15 kez tesekkür edildi
 Tuncelili isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Angry

böyle adi insanları uzaklaştırıp ve hatta görevden alınmalı bu zihniyette olan bir eğitimci başka ne söylenebilir ki bunun gibi daha nicesi var dostlar bunlar hakkında daha iyi yorum yapardım ama bu sayfaya yakışmaz karaktersiz....................................... .......... insanlar bunlar dostum emeğine sağlık

  Alıntı ile Cevapla
Eski 17-12-2007, 08:47   #7
Banlanmış Üye
Üyelik Tarihi: Oct 2007
Bulunduğu Yer: Ankara
Yaş: 41
Mesajlar: 871
Tesekkür: 0
8 mesajina 10 kez tesekkür edildi
 efla isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Alıntı:
asıl sorun bu gücü nerden buluyorlar

bizim ülkemizde en kolay sömürülen dindir..
allah muhammet adına dendi mi herşey bitiyor,ama insanlığı unutuyor çoğu kişi..

erbakanla başladı,tayyeple dvm ediyor..bunlar başımızda olduğu sürece daha çok bu tür olaylar yaşarız..

birde şöyle bu duurm var,yıllardır bizler gizlenerek yaşadık,söyleyemedik,sesimizi çıkaramadık,onlarda fırsat bildiler bu durumu,ama artık işler böyle yürümüyor,onlarıda bilsinler..

  Alıntı ile Cevapla
Eski 17-12-2007, 09:14   #8
Aktif Üye
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Bulunduğu Yer: ankara
Yaş: 45
Mesajlar: 209
Tesekkür: 0
10 mesajina 11 kez tesekkür edildi
 crazydark isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Angry

evet yazıyı okudum yorumlarıda okudum çoğumuz okul sıralarında bu tip olaylara maruz kalmıştır halende günlük yaşamımızda ramazan ayı oruç tutmayanlarda işkence gibidir.
yemek yiyeceğin bir lokanta bulsan bile, yiyeceğin yemek iğrençtir. sigara içemezsin ne bileyim bunlar bana aslında oruç tutan insanın nefsini köreltmesi olmalıyken oruç tutmayanın nefsi ve kötü bakışlardan korunmak adına zorla oruç tutması gibi geliryıllardır.
ben asi bir çocuktum ve dua ezberlemezdim çok dayak yemişimdir din öğretmenlerinden babama ilk söylediğimde okula dilekçe verdi din derslerinden muaf tutuldum onun yerine okula yüklü bir bağış ve her hafta kütüphaneliğe bir kitap götürdüm şimdi gülüyorum götürdüğüm kitaplar anarşik bulundu
herneyse arkadaşlar bir alevi ve sosyalist olaraktan diyeceğim koşullu güdüm aileden gelir. okumak yazmak fikrin oluşmamışsa boşunadır birilerinin hurafeleri ile yoğunlaşmış ve inandığı yoldan sapkınlık boyutuna vardırmışsa işi tehlikelidir.
o yüzden böyle insanlar vardır ve hoşgörüyü bilmezler inancın hiç bir türlüsüne tahammülleri yoktur ve uzun sürede varolacaklardır o yüzden herkes bildiğiyle aydınlanır ve yaşar hoşgörü içimizde olmalı dilimizde değil

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
aleviysen, benden, çekeceğin, var


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:32 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1