Dostun Sayfasi

Dostun Sayfasi (http://www.dostunsayfasi.com/)
-   Tarihe Imzasini Atanlar (http://www.dostunsayfasi.com/tarihe-imzasini-atanlar/)
-   -   hüseyin cevahir (http://www.dostunsayfasi.com/tarihe-imzasini-atanlar/8639-huseyin-cevahir.html)

_aytekin_ 27-04-2007 19:34

hüseyin cevahir
 
TÜRKİYE HALK KURTULUS PARTISI
TÜRKİYE HALK KURTULUS CEPHESI
İLK GENEL KOMİTE ÜYESI
HÜSEYİN CEVAHİR
1947 - 1 HAZIRAN 1971 /İSTANBUL-MALTEPE

1947'de Tunceli'de dogdu. Yüksek ögrenim için Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesine girdi. Burada devrimci gençlik hareketlerine katildi. Dev-Genç içinde yer alan Hüseyin yoldas, Mahir Çayan yoldasla bu mücadele içinde tanisti. THKP-C'nin olusum sürecinde yer aldi ve kurucularindan oldu. Olusturulan ilk Genel Komite'de yer alarak, Dogu Anadolu Bölge Sorumlulugu'nu üstlendi.
THKP-C'nin 1971 yilinda baþlattigi Öncü Savasinin ilk evresinde gerçekleþtirlen merkezi eylemlerin içinde yer aldi. istanbul'da þehir gerillasiniýn yaratilmasi amaciyla alinan karar üzerine Mahir yoldaþla birlikte buraya geçti. Has'larin günlük gelirlerinin kamulaþtirilmasi ve Siyonist ajan E. Elrom'un tutsak alinmasý eylemlerine katildi.
Elrom eylemi üzerine oligarþinin baþlattiði kuþatma ve imha operasyonu sirasinda, 29 Mayýs 1971'de Mahir yoldaþla birlikte Ýstanbul-Maltepe'de kuþatildilar. Bu iki “adali”nin üç gün süren kuþatmasi, 1 Haziran günü baþlatilan operasyonla sonlanirken, Cevahir yoldaþ þehit düþtü, Mahir yoldaþ aðir yarali olarak tutsak edildi.
"Elrom apartmana girip dairesine gitmek üzere meredivenlere yöneldigi sırada elinde silahı ile yanına gelen Hüseyin Cevahir, kısa bir direnmeden sonra Elrom'u Perihan Bele'nin dairesine sokar.Bu arada Mahir silahla kafasına vurdugu için Elrom bayılır.Elrom'u el ve yüzünü kolonya ile ovarak ayıltmaya calışırlar.Elrom kendine gelince, Mahir ingilizce olarak" Amacımız sizi rehin tutarak cezaevinde bulunan arkadaşlarımızı serbest kalmasını saglamaktır.Bu nedenle sizi kaçırdık."


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:11 .

Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1