Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Teknoloji Dünyası

Teknoloji Dünyası Son Teknolojik Gelişmeler burada!

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 25-11-2018, 23:09   #1
Can Dost
Üyelik Tarihi: Jul 2017
Bulunduğu Yer: Ankara
Mesajlar: 2,935
Tesekkür: 4056
507 mesajina 3526 kez tesekkür edildi
 Orhandost isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı İsmi Bilinmeyen Şarkıyı Bulma

Bir yerde duyulup akla takılan, hiçbir arkadaşınızın ismini bilmediği şarkıyı tespit etmek adına nerdeyse tüm çarelerin tükendiği zamanlarda işinize yarayacak yeni çarelerin derlemesi. Tam 9 adet.
siteadi.com - İsmi Bilinmeyen Şarkıyı Bulma
1- Sözlerini arayın

Sözlerin bir kısmını biliyorsanız, google’dan arayın. Emin olduğunuz kısımları tırnak içinde yazmak önemli. Örneğin: “annie are you ok” lyrics

2- Bir bilene sorun

ismineydi.com sitesine gidin ve üye olup sorular bölümünde başlık açarak şarkı hakkında hatırladıklarınızı yazın, video linkini veya ses kaydınızını paylaşın. Sonrasında bir başkasının size yardımcı olmasını bekleyeceksiniz veya siz başkasına yardım edersiniz. Aynı şarkıyı sizden önce bir başkası da sormuş olabilir. Arama motoru da yardımcı olabilir. Sitede soru sormak için üye olma şartı var.

3- Şarkıyı mırıldanın

Melodiyi biraz hatırlıyor ve mırıldanabiliyorsanız, http://www.midomi.com ‘a girin. Tepedeki click and sing or hum kısmına tıklayıp mikrofonunuza şarkıyı söyleyin. En azından 10sn için bunu sürdürün ki arama işlemi daha kolay olsun.

4- Boşluk çubuğuyla ritmi girin.

http://www.bored.com/songtapper gideceğiniz adres. Sayfanın hemen alt kısmında nasıl kullanıldığını gösteren video mevcut. Boşluk çubuğuna piyano kullanır gibi basarak arama yapıyorsunuz. Çıkan sonuçları deneyerek de sonuca ulaşabilirsiniz.

5- Notalarından arayın

Bu iş biraz zor. MelodyCatcher - the Internet Music Search Engine ‘a gidin ve oradaki piyano tuşlarını tıklayarak şarkıyı çalın. Play tuşuyla dinleyebilirsiniz. Sonrasında arama yapıp sonuçlara bakacaksınız. Notaları yazmanız da mümkün. Sağlam bir kulak lazım.

6- Online yardım alın

http://www.watzatsong.com siteye ismini bilmediğiniz şarkının bir kısmını kaydedin ve daha sonra site üyelerinin onu dinleyip size hangi şarkı olduğunu söylemelerini bekleyin.

7- Cep telefonunuzu kullanın

Shazam isimli güzel bir program var, cep telefonunuza yükleyerek dinle bul yöntemiyle aradığınızı bulabilirsiniz. http://www.shazam.com ücretsiz versiyonunda aylık 5 şarkıya izin verilebiliyor diye biliyorum, kendim kullanmadım. Rakibi olarak da Soundhound var. Onu kullandım ve işe yaradığını gördüm.

8- Dosyayı upload ederek arayın (edit; sonuç gayet iyi)

http://audiotag.info/ adresine mp3 dosyanızı upload edin veya dosyanın olduğu adresi girin. Sonrasında isim bilgileri aranacaktır.

9- Tunatic kullanın

Tunatic: free music identification software üzerinden programı indirebilirsiniz. Ufacık bir program. Üyelik istemiyor. Programı kurun, şarkıyı açın ve mikrofonunuzu hoparlörlere yaklaştırın. Yeterli bir süre sonra tunatic ya bulduğu sonucu yazar ya da bulamadığını belirtir.

Gelen yorumlar üzerine bir tane daha ekliyorum.

10- Aramaktan vazgeçin

Bazı arkadaşlar çeşitli reklam, tanıtım, film veya belgesel videolarında duydukları müzikleri de arayıp bulmak istiyorlar. Fakat bazı müzikler sadece kullanılacağı video için bestelenir. Böyle olduğunda orijinal müzik, orijinal soundtrack (ost) şeklinde belirtilirler ve yapımcı dilerse o müzikler albüm olarak piyasaya çıkarılır. Ancak bu genelde olmaz. Yani aradığınız müzik dinlenmesi amacıyla hiçbir şekilde piyasaya çıkarılmamış olabilir, o yüzden bulamazsınız. Bunun dışında bazı videolarda da stok müzikler kullanılır ki onlar da belli başlı sitelerde bulunur yine albüm olarak yayımlanmazlar. Onları kullanmak isteyenler sahibinden satın alarak videolarına eklerler. Böyle durumlarda ilk yapmanız gereken videonun sahibine sormak, ondan yardım istemek. Eğer size yardımcı olamıyorsa o müziği izinsiz kullanıyordur veya ne yaptığından bihaber genç bir arkadaştır. Özellikle youtube’da başka videoları kopyalayarak para kazanmaya çalışanlar yerine orijinal upload yapanlara prim verilirse daha faydalı olur.

Son olarak; bu yazıyı haddinden fazla olduğu için yeni yorumlara kapattım. Diğer yazılarıma yorum atarak şarkı ismi soranlar oluyor. Bilin ki bu tür alakasız yorumları onaylamıyorum. Böyle çabalar yerine 2. maddede belirttiğim ismineydi.com topluluğunu öneririm. Buraya yazmaktansa oraya yazın, daha çok kişi görür.


alıntıdır.

  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Orhandost üyemize tesekkür ettiler
MEHMETDOST (26-11-2018)
Cevapla

Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş arama yap
Modları Göster

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:01 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1