Dostun Sayfasi

Dostun Sayfasi (http://www.dostunsayfasi.com/)
-   Teknoloji Dünyası (http://www.dostunsayfasi.com/teknoloji-dunyasi/)
-   -   Maymun beyniyle yürüyebilen robot geliştirildi (http://www.dostunsayfasi.com/teknoloji-dunyasi/18432-maymun-beyniyle-yuruyebilen-robot-gelistirildi.html)

MaRaSlI 16-01-2008 23:15

Maymun beyniyle yürüyebilen robot geliştirildi
 
Maymun beyniyle yürüyebilen robot geliştirildi
Japon ve ABD’li araştırmacılar, bir maymun beyninin yürüme sırasında bacaklara gönderdiği sinyallerle iki bacağını harekete geçirebilen insansı bir robot geliştirmeyi başardı. Buluş sayesinde engellilere yeniden yürüme yeteneği kazandırılabilecek.


http://www.ntvmsnbc.com/news/279408.jpg

TOKYO - Maymunda bacakları harekete geçiren sinir akımlarını tespit eden Japonya Bilim ve Teknoloji Kurumu ile ABD’nin Duke Üniversitesi araştırmacıları, bu sinyaller sayesinde robotun bacaklarını harekete geçirmesini ve robotun maymun gibi yürümesini sağladı.
ABD’li araştırmacılar iki şempanzeyi yürüme bandında tıpkı insan gibi yürümeleri için eğitti ve bu hareketi sağlayan yüzlerce sinirden gönderilen sinyalleri kaydetti. Japon ekip ise bu bilgileri insansı robotun anlayabileceği talimatlara dönüştürdü.

Buluşlarını dünyada bir ilk olarak tanıtan araştırmacılar, böylece engellileri yürüme yeteneklerine yeniden kavuşturabilecek sinirsel protezlerin yapımında önemli bir adım attıklarını savunuyor.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:13 .

Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1