Dostun Sayfasi

Dostun Sayfasi (http://www.dostunsayfasi.com/)
-   Teknoloji Dünyası (http://www.dostunsayfasi.com/teknoloji-dunyasi/)
-   -   MSN Messenger ile gelen BlackAngel.B Solucanına Dikkat! (http://www.dostunsayfasi.com/teknoloji-dunyasi/2118-msn-messenger-ile-gelen-blackangel-b-solucanina-dikkat.html)

Memoli 04-12-2006 16:43

MSN Messenger ile gelen BlackAngel.B Solucanına Dikkat!
 
"The Ring" veya "FearDotCom" filmlerini anımsatan bir mesaj içeren solucan Panda Security yetkilisinin açıklamasına göre MSN Messenger topluluğunda yayılıyor. BlackAngel.B bulaşmış bilgisayar önce MSN bağlantı listesinde ki kişilere "Fantasma" (Ghost) adında bir video gönderiyor. Eğer video açılırsa karşınıza bir mesaj çıkıyor:
http://www.teknomag.com/resimler/mesajlar/712.jpg
Video açıldığında çıkan mesaj

Sadece bir resim dosyası gibi masum gözüken dosya aslında bilgisayarınızda pekçok değişiklik yapıyor. İlk önce antivirüs ve firewall programlarını saf dışı eden solucan tanınmasını engelliyor. Ardından "Windows Task Manager, Control Panel, Registry Editor, System Configuration Utility, System Restore" uygulamalarını kapatmaya çalışıyor, böylece kullanıcı işletim sistemi araçlarını kullanmaktan mahrum bırakıyor.

Solucandan etkilenmek için kod kullanıcıya aktarılıyor. Messenger diyaloglarında bağlantı listenizden tanıdık birisi olsa dahi "jaja look a that" veya "mira este video" şeklinde gelen mesajlara karşı dikkatli olun, gönderilen bağlantıyı açmayın ve herhangi bir dosya kabul etmeyin.

Not : ALıNtı

ERKAN 04-12-2006 17:07

Eline saglik dostum bizi bilgilendirdigin icin. Baskasinin bilgisayarindan ne isterlerki bende bunu anlamis degilim.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:21 .

Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1