Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Teknoloji Dünyası
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Teknoloji Dünyası Son Teknolojik Gelişmeler burada!

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 21-06-2010, 13:09   #1
Onursal Dost
Lavinia - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Yaş: 35
Mesajlar: 696
Tesekkür: 958
563 mesajina 4998 kez tesekkür edildi
 Lavinia isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Sansürlü siteler için kesin çözüm

Sansürlü siteler için kesin çözüm
siteadi.com - Sansürlü siteler için kesin çözüm

Ne kadar başarılı olduğu tartışıladursun, sansür ve takip internetin üstündeki en büyük tehdit olarak varlığını koruyor. Çözümse yine internetin kendisinde.


21/06/2010 2:00


İnternette neyin bize uygun olup olmadığını belirlemek için nefessiz çalışan devletin amansız sansürüne karşı en güvenlikli 'savunma' metodu VPN teknolojisi

Türkiye’nin 5 binden fazla site üstünde çeşitli gerekçeler öne sürerek uyguladığı sansür toplumda daha çok video paylaşım sitesi Youtube sayesinde yankı buluyor. Kendi içinde gerek siyasi gerek ekonomik anlamda birbirinden ilginç evrelere sahip Youtube sansürü en son vergi mükellefi olmayan bir kuruma vergi cezası kesilmesiyle iyice garip bir sürece girdi.
Bütün bu olayların görünen yüzünde Türkiye Cumhuriyeti mahkemesinin verdiği karar doğrultusunda silinmesi istenen videoların Youtube tarafından siteden kaldırılmaması. Bu videoların Türkiye yasalarına göre suç teşkil ettiğini savunan Youtube sadece Türkiye’den izlenmesini engelleme çözümü sunmuş durumda ancak mahkeme tamamen silinme konusunda ısrarlı.
Bu inatlaşmanın sıkıntısını çekense her zamanki gibi intrenet kullanıcısı. Özetle iki elin parmaklarını geçmeyecek sayıda içerik yüzünden dünyanın en büyük video paylaşım sitesi (ve benzer binlercesi) yıllardır erişime kapalı.
Ancak yine istatistikler gösteriyor ki yasaklı Youtube hala Türkiye’de en çok ziyaret edilen siteler sıralamasından ilk 10’dan hiç çıkmıyor. Bu yasakları aşma derdine düşen milyonlarca internet kullanıcısı DNS, proxy, VPN, IP gibi normalde hiç ilgileri olmayan teknolojiler konusunda hatırı sayılır bir birikim kazandı.

Çözüm: Sanal özel ağ
Devlet de kademeyi bir üst seviyeye çıkararak farklı bir engelleme stratejisine gitti. Bu sayede geçtiğimiz haftalarda dünyanın en popüler web hizmeti Google’ın birçok hizmeti kullanılmaz hale geldi. Kullanıcılar artık en çok kullanılan DNS adresi değiştirme yöntemiyle de bu sitelere ulaşamaz hale geldi.
Sansürün uygulanma şekli bilgisayarınızın bağlanmaya adres ile ilişiğinizi kesme üstüne kurulu. Proxy ve VPN gibi ara sistemler bu yapıyı işlemez hale getiren tek garanti çözüm. Geleneksel yapıda bir siteye bağlanmak istediğinizde bilgisayarınız önce DNS sunucularına gidip o sitenin IP adresini öğreniyor. DNS tabanlı sansürde sunucular IP numarasını vermediği için siteye de bağlanamıyorsunuz. Dolayısıyla sansürsüz bir DNS’e geçince bu engel de aşılabiliyor. İkinci kademedeyse DNS sunucusunun size verdiği gerçek IP numarası engelleniyor. Bu durumda DNS değiştirmek de işe yaramıyor. Çünkü asıl adres engellenmiş oluyor.
VPN (Virtual Private Network) sistemindeyse bilgisayarınız bütün internet erişimini uzakta bağlandığı bir bilgisayar üstünden yürütüyor. Böylece sistem sizi sürekli (örneğin yurtdışındaki) bir bilgisayara bağlı sanıyor ancak siz o bilgisayar üstünden aslında bütün internete erişebiliyorsunuz.
VPN hizmetleri genellikle kurumlar tarafından güvenlik amacıyla kullanılıyor. Ancak devlet (kimi zaman da şirket) sansürü ve mahremiyet sebebiyle kişisel alandaki kullanımda da artış söz konusu.
Bu alanda dünyada en çok tercih edilen seçeneklerden biri de AceVPN. Kolay kullanımlı ve güvenilir bu hizmeti ayda 5 dolar karşılığında bütün bilgisayar ve mobil cihazlarınızda kullanabilmek mümkün. Böylece hem sansürden hem de hangi sitelerde dolaştığınızı ne bilgiler alıp verdiğinizi takip eden her türlü uygulamadan kurtulabilirsiniz.




linki

__________________



heyhat..! yaşıyoruz.





  Alıntı ile Cevapla
Yandaki üye(ler) bu mesajindan dolayi Lavinia üyemize tesekkür ettiler
Abudeniz (09-07-2010), Ayşe (22-07-2010), Selami (11-07-2010), Sisi (21-06-2010)
Cevapla

Tags
çözüm, için, kesin, sansürlü, siteler


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:24 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1