Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Teknoloji Dünyası
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Teknoloji Dünyası Son Teknolojik Gelişmeler burada!

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Bu Konuda Ara Modları Göster
Eski 16-02-2007, 16:52   #1
Dost
edessa - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Oct 2006
Bulunduğu Yer: Şanlıurfa
Mesajlar: 603
Tesekkür: 44
18 mesajina 91 kez tesekkür edildi
 edessa isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Arrow Korsan Yazılımlara Dikkat

Microsoft'un 20 Şubat'ta uygulamaya koyacağı WGA Bildirimi uygulaması ile orijinal olmayan yazılım kullananlar artık Windows işletim sistemlerini güncelleyemeyecek.
siteadi.com - Korsan Yazılımlara Dikkat Kullanıcıları, kopya yazılım kullanmanın riskleri ve orijinal ürün kullanmanın avantajları konusunda bilgilendirilmeyi hedefleyen Microsoft, orijinal olmayan yazılımlarla mücadelede 20 Şubat'ı milat olarak belirledi. Bu tarihte devreye girecek WGA Bildirimi (Windows Genuine Advantage - Windows Orijinal Ürün Avantajı) uygulaması, Windows deneyimini farklılaştırmayı hedefleyen ve orijinal olmayan Windows kullanıcılarını uyararak lisanslı kullanımının avantajlarından yararlanmalarını engellerken, kullanım sırasında da uyarılarda bulunacak.
İnternet'e bağlı ve otomatik güncelleme seçeneğini kullanan kişilerin Windows XP'lerinin orijinal olup olmadığını kontrol eden WGA Bildirimi, kullanıcılara orijinal yazılım kullanmanın avantajlarına ilişkin bilgi veriyor. WGA Bildirimi kapsamında kullanılan Windows orijinal değilse giriş ekranında ve sistem uygulamaları alanında 14 gün boyunca "sahte yazılım mağduru" olabileceklerini vurgulayan bir uyarı görünüyor. İki haftalık süre sonunda hala orijinal olarak etkinleştirilmeyen Windows'lar için aynı alanlarda ürünlerinin orijinalliğinin doğrulanamadığı uyarısı yer almaya başlıyor. Windows'un orijinal olmadığını öğrenen kullanıcılar ister Web sitesinden isterlerse de GGK (Get Genuine Kit - Orijinal Ürün Paketi Edinin) ile orijinal lisans sahibi olup bu doğrulamayı yapabiliyor. Kullanıcılar bu aşamadan sonra herhangi bir uyarıyla karşılaşmıyor.
Kullandığı Windows'un orijinal olmadığını öğrenen kişiler işletim sistemlerinin güncellemelerini, İnternet üzerinden ya da orijinal yazılım CD'leri satın alarak yeniden etkin hale getirebiliyor. Microsoft'un iş ortaklarından GGK satın alan kullanıcılar da mevcut kurulumlarını yeniden yüklemek zorunda kalmadan Windows'larını etkinleştirebiliyor.
Windows'unu orijinalleştirmeyen kullanıcılar virüs, kurtçuk ve casus yazılım gibi tehditlerin yanı sıra kodlamada hatalar sonucu yazılımın bazı fonksiyonlarının düzgün çalışmaması riskleriyle de karşı karşıya kalıyor. Ayrıca kopya yazılım kullanmak, Fikir Hakları Kanunu'na istinaden, 150.000 YTL para ve/veya 4 yıla varan hapis cezası gibi büyük hukuki riskler içeriyor. Türkiye'de bugüne kadar 4 milyonu aşkın kullanıcı İnternet üzerinden Windows'larının orijinal olup olmadığını kontrol etti ve yüzde 45'i orijinal olmayan Windows kullandığı için doğrulamayı geçemedi.

  Alıntı ile Cevapla
Eski 16-02-2007, 17:40   #2
Onursal Dost
Memoli - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Oct 2006
Bulunduğu Yer: KKTC
Mesajlar: 2,222
Tesekkür: 15
108 mesajina 493 kez tesekkür edildi
 Memoli isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

bana bır sey olmaz yaw nede olsu orjinal xp kullanıyoruz ama vısta'ya gecersem buyuk bir itimale korsan olacak adamlar sanki araba satıyor fiyat baya yuksek elline saglık bu bilgi için haberimiz oldu ne azından

__________________
Yenilikci bir tarzımız için PAYLAŞIMLAR KENDİ uploandmuz olacaktır .... RAR olarak paylaşılan bütün dosyalarda Sitemizin Reklamları Olacaktır.. Aynı zamanda bütün Paylaşmış olcagım Paylaşımlar Anti Virüs Eset Smart sucrity programı ile Taranmış ve Anti virüs ve sapam Hiç bir şekilde olmayacaktır... Ama Hersey Rahmen Bütün Paylaşımları indirdikten sonra Kullanmış oldugunuz Anti virüs Programı ile tarama Yapın... Sorumluluk Kabul edilmez...

İletişim Msn - E - posta

[email protected]
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
dikkat, korsan, yazılımlara


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:53 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1