Dostun Sayfasi

Dostun Sayfasi (http://www.dostunsayfasi.com/)
-   Teknoloji Dünyası (http://www.dostunsayfasi.com/teknoloji-dunyasi/)
-   -   ODTÜ’lü gençlerden Artırılmış Gerçeklik (http://www.dostunsayfasi.com/teknoloji-dunyasi/6660-odtu-lu-genclerden-artirilmis-gerceklik.html)

Serhad 26-03-2007 03:09

ODTÜ’lü gençlerden Artırılmış Gerçeklik
 
ODTÜ’lü dört gencin geliştirdiği “Artırılmış Gerçeklik-Palmax” projesi sayesinde artık sayısal dersler öğrencilerin kabusu olmaktan çıkacak. Proje, bilgisayar simülasyonu sayesinde soyut kavramları somutlaştırıyor.




NTV
Güncelleme: 17:22 TSİ 23 Mart 2007 Cuma


ANKARA - ODTÜ’lü Gürkan Caner Birer, Mustafa Ayan, Münir Ercan ve Gürkan Kuru’nun geliştirdiği Palmax projesi, fizik, kimya ve biyoloji derslerinde öğrencilerin anlamakta zorlandığı kavramları somut halde inceleme imkanını sunuyor. http://www.ntvmsnbc.com/i/blank.gif
Gençler projeyi, “Projemiz sanal dünyayla gerçek dünyayı berleştirmeyi hedefleyen bir proje. Kameradan aldığımız görüntüye bilgisayarda oluşturmuş olduğumuz üç boyutlu objeleri ekliyoruz. Böylece sanal dünya ile gerçek dünyanın birleştirildiği artırılmış bir gerçeklik oluşturuluyor” sözleriyle anlatıyor.

Projenin mimarlarından Gürkan Caner Birer, bu teknolojiyi eğitim alanının dışında eğlence ve savunma sektörlerinde kullanmayı hedeflediklerini belirtti.

Birer, “Örneğin canlı yayında spikerin yanında sanal bir karakter yardımcı spiker ya da yan karakter olarak canlı yayında olabilir. Bir show programında şov sunucusu Shrek olabilir, yanında da eşekle birlikte değişik sohbetler yapabilirler. Bunu üç boyutlu olarak canlı yayında yaparlar ve telefonla bağlanan izleyci de bu ortama katılabilir” diyor.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:54 .

Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1