Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Geri Dönüsüm Kutusu > Çöp Kutusu
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Çöp Kutusu Yenilenemeyecek konular buraya

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 03-11-2007, 11:53   #1
Aktif Üye
Üyelik Tarihi: Apr 2007
Bulunduğu Yer: dostun sayfasi
Mesajlar: 1,786
Tesekkür: 0
27 mesajina 61 kez tesekkür edildi
 _aytekin_ isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı Bjk - Fb


siteadi.com - Bjk - Fb
Turkcell Süper Lig'in 11. haftası bu akşam dev bir maça sahne olacak. Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Beşiktaş, derbi maçta Kadıköy'de karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve Digitürk Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı hakem İsmet Arzuman yönetecek. Arzuman'ın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Alper Ulusoy yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Oktay Demiray.


Karşılaşmada ayrıca, hakem gözlemcileri olarak Muhittin Boşat ile Serdar Tatlı, federasyon temsilcileri olarak da Ata Özer, Nail Aylanç ve Mehmet İnce görev yapacak.


MUHTEMEL 11'LER

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Deivid, Deniz, Aurelio, Vederson, Alex, Semih

Beşiktaş: Hakan, Ali Tandoğan (Serdar Kurtuluş), Gökhan, İbrahim Toraman (Diatta), İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Cisse, Koray (Burak), Tello, Delgado, Bobo


Stat: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı
Saat: 19.00
Hakem: İsmet Arzuman, Mustafa Emre Eyisoy, Alper Ulusoy
Yayın: Lig Tv


FENERBAHÇE
Derbi maça ev sahipliği yapacak olan Fenerbahçe, ezeli rakibini yenerek, zirve yarışını sürdürmek istiyor. 10. hafta sonunda 19 puanla 4. sırada yer alan sarı-lacivertli takım, Beşiktaş'ı mağlup ederek, ezeli rakibi karşısında Kadıköy'deki son 7 resmi maçı kapsayan, 6,5 yılı aşkın süredir kazanamama serisine son vermek amacında.


Teknik direktör Zico yönetiminde derbi maçlarda genelde başarılı sonuçlar alan Fenerbahçe, son 2 resmi maçta mağlup ettiği Beşiktaş önünde yine galip gelerek, lider Galatasaray'ı takibini sürdürmeyi hedefliyor.


Ligin ilk haftasındaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor yenilgisinin ardından yaptığı son 15 resmi maçı da kaybetmeyen "Sarı Kanaryalar"da, sakatlığı süren kaleci Serdar Kulbilge ile Katar'da dün dizinden atroskopi olan Kezman forma giyemeyecek, Önder Turacı'nın sakatlığı da sürüyor. Fenerbahçe'de, sakatlığı geçen takım kaptanı Alex de Souza'nın ise derbide forma giymesi bekleniyor.


BEŞİKTAŞGalatasaray ve Trabzonspor maçlarının ardından, bu sezon ligdeki 3. büyük karşılaşmasını da deplasmanda yapacak olan Beşiktaş ise derbi maç öncesi 21 puanla 3. sırada bulunuyor.


Geçen sezon Fortis Türkiye Kupası'nda yarı finalde eledikleri ezeli rakiplerine, daha sonra Turkcell Süper Lig'de kendi evinde 1-0, TFF Süper Kupa'da Köln'de 2-1 yenilerek, her iki organizasyonda da şampiyonlukları kaptıran Beşiktaş, bu derbiyi kazanarak, Kadıköy'de 6,5 yılı geçen kaybetmeme geleneğini sürdürmek amacında.


Genç teknik direktörü Ertuğrul Sağlam yönetiminde henüz ezeli rakiplerine karşı derbi galibiyetinin sevincini yaşayamayan "Kara Kartallar"da, derbi öncesi İbrahim Toraman, Nobre ve Serdar Kurtuluş'un sakatlıkları bulunuyor. Bu futbolcuların durumunun maç saatinde netlik kazanması bekleniyor. Bu arada dünkü antrenmanda sol ayak bileğinde ağrı hisseden ve idmanı yarıda bırakan Tello'nun oynayıp oynamayacağının da bugün belli olacağı belirtildi.


ZICO: "BEŞİKTAŞ MAÇINDAN GALİBİYETLE AYRILMALIYIZ"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş ile yapacakları derbi maçın kendileri için çok önemli olduğunu, oyunlarını rakibe kabul ettirip, olumlu şeyler yaparak karşılaşmayı kazanan taraf olacaklarını söyledi.


Zico, FBTV'de katıldığı programda soruları yanıtladı. Beşiktaş maçının önemine değinen Zico, "Galibiyetle ayrılmamız gerekiyor. Evimizde oynayacağımız bir maçtan galibiyetle ayrılmamız, hem ligdeki durumumuz, hem de ezeli rakibimizde oynadığımız bir maçı kazanıp onların önüne geçmemiz adına çok önemli. Kendi oyunumuzu oynamaya çalışacağız. Oyun içinde olumlu şeyler yapıp, skoru lehimize çevirip, maçtan galibiyetle ayrılacağımızı düşünüyorum" dedi.


SAĞLAM: "TÜRK HAKEMLERİNE GÜVENİYORUZ"

Fenerbahçe ile yapacakları derbi maçı öncesi BJK TV ve kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Sağlam, hiçbir zaman hakemlerle ilgili açıklama yapmadığını ve Türk hakemlerine güvendiklerini belirterek, "Bu sezona bakarsanız en çok hakem hatasıyla canı yanan takım olmamıza rağmen, biz Türk hakemlerine güveniyoruz" dedi.


Ertuğrul Sağlam, her maça olduğu gibi Fenerbahçe mücadelesine de büyük bir ciddiyet ve motivasyonla hazırlandıklarını ifade ederek, bugün hedefleri doğrultusunda kazanmaları gereken bir derbiye çıkacaklarını dile getirdi.

Ezeli rekabetten ilginç notlar
Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında bugün yapılacak Turkcell Süper Lig maçı öncesi, iki takım da birbirlerine karşı en farklı skorlu galibiyetlerini 7'şer golle aldı. Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında en farklı skorlu galibiyetini 6 Aralık 1958'de oynanan özel maçta 7-0'lık skorla elde etti. Beşiktaş ise 23 Mart 1941'deki özel karşılaşmada ezeli rakibini 7-1 yenmeyi başardı.


LİGDE FARKLI SKORLAR
Ligde ise Beşiktaş, 6 Ocak 1990 tarihinde Fenerbahçe'yi 5-1 yenerek en farklı skorlu galibiyetini elde etti. Siyah-beyazlılar ayrıca, 16 Mayıs 1987 ve 21 Kasım 1987'deki lig maçlarında ezeli rakibini 4-0'lık skorlarla yendi. Fenerbahçe ise Beşiktaş'a karşı ligdeki en farklı skorlu galibiyeti 7 Mart 1976'da 3-0'lık sonuçla aldı.


EN GOLLÜ MAÇLAR
Ezeli rakipler arasında 83 yıllık rekabette geride kalan 318 maçta penaltılar hariç en fazla golün atıldığı karşılaşmada sporseverler toplam 9 gol izledi. 11 Ağustos 1974 tarihinde İnönü Stadı'nda yapılan TSYD Kupası maçını Beşiktaş 5-4 kazanırken, filelere giden toplam 9 gol, 83 yıllık rekabette bir maçta atılan en fazla gol olarak tarihe geçti.


Ayrıca, 19 Mayıs 1955'de yapılan Atatürk Kupası maçı da 4-4 berabere sonuçlanırken, 1 Temmuz 1960'deki Cemal Gürsel Kupası karşılaşmasını ise Fenerbahçe 6-2 kazanmıştı.


GOLCÜLER
Ezeli rekabette en fazla golü Beşiktaş'ın efsane kaptanı Hakkı Yeten attı. Fenerbahçe'ye karşı 58 kez Beşiktaş forması giyen "Baba" lakaplı Hakkı Yeten, 32 kez ezeli rakiplerinin filelerini havalandırdı. Fenerbahçe adına Beşiktaş'a en fazla golü ise 18 golle Cemil Turan kaydetti.


EN ÇOK FORMA GİYENLER
Beşiktaş-Fenerbahçe derbilerinde en çok forma giyen futbolcu unvanı ise Beşiktaşlı Rıza Çalımbay'a ait. Rıza Çalımbay, siyah-beyazlı formayla Fenerbahçe karşısına 64 kez çıktı. Bu futbolcuyu 61 maçla Beşiktaşlı Şeref Görkey, 59'ar maçla da Beşiktaşlı Ulvi Güveneroğlu ile Fenerbahçeli Müjdat Yetkiner izliyor.


İKİ TAKIMDA DA OYNAYANLAR
Ezeli rekabetin 83 yıllık geçmişinde iki takım formasını da giyen pek çok futbolcu bulunuyor. Bunlar arasında son 20 yılda iki takımda da oynayan futbolcular şöyle: Adem İbrahimoğlu, Ali Kemal Denizci, Engin İpekoğlu, Tayfur Havutçu, Feyyaz Uçar, Saffet Sancaklı, Sergen Yalçın, Oktay Derelioğlu, Alpay Özalan, Ahmet Yıldırım, Emre Aşık, Ali Güneş, Tayfun Korkut, Murat Şahin, Mustafa Doğan, Mehmet Yozgatlı, Rüştü Reçber.


EN ÇOK GÖRÜLEN SONUÇ 1-0
Ezeli rakiplerin geride kalan 318 maçında en çok görülen sonuç 1-0 oldu. Fenerbahçe Beşiktaş'ı 37, Beşiktaş da Fenerbahçe'yi 36 kez 1-0'lık sonuçlarla yenerken, 83 yıllık derbi tarihindeki toplam 73 maçta sporseverler 1'er gol gördü. Toplam 13 ayrı statta karşılaşan ezeli rakipler ayrıca 28 kez de 0-0 berabere kaldı.


HASRET MAÇLARI
Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında üst üste 17, Fenerbahçe ise çeşitli dönemlerde 3 kez 12 maç üst üste galip gelemeyerek, taraftarlarına derbi galibiyeti hasreti çektirdi. Öte yandan Beşiktaş 7, Fenerbahçe ise 5 maç üst üste kazanarak, rakiplerine belirli dönemlerde üstünlük kurdu.


HÜKMEN GALİBİYETLER
Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin bir asra yaklaşan ezeli rekabetinde son dönemlerde iki karşılaşma hükmen sonuçlandı. 4 Mayıs 1983 tarihinde Fenerbahçe Stadı'nda yapılan Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçı 1-1 berabere sonuçlandı, ancak Beşiktaşlı Mehmet Ekşi'nin çift sarı karta rağmen oynadığının anlaşılması üzerine Fenerbahçe karşılaşmada 3-0 hükmen galip sayıldı. Beşiktaş, rövanş maçını 2-1 kazanmasına rağmen elenmekten kurtulamadı.


16 Eylül 2000 tarihinde BJK İnönü Stadı'nda yapılan lig maçında ise Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 3-0 yendi. Ancak Fenerbahçe, yeni uygulamaya giren 5+1 kuralına uymayıp, teknik direktör Mustafa Denizli 62. dakikada 6. yabancı oyuncuyu da sahaya sürünce, siyah-beyazlı takımın 3-0'lık galibiyeti hükmen olarak tescil edildi.


KALECİ PANCU
Ezeli rakiplerin 2004-2005 sezonunda Kadıköy'deki randevusu Türk futbol tarihine geçti. 17 Nisan 2005 tarihinde FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan maç adeta gol düellosu şeklinde geçerken, Beşiktaşlı futbolcu Daniel Gabriel Pancu'nun kaleye geçmesi maça damgasını vurdu.


Beşiktaş kalecisi Oscar Eduardo Cordoba'nın 80. dakikada kırmızı kart görmesi sonucunda, siyah-beyazlıların 3 oyuncu değiştirme hakkını kullanmış olmaları nedeniyle kaleye Pancu geçti. Uzatma bölümüyle birlikte 18 dakika kaleyi koruyan Rumen futbolcu, sadece penaltıdan bir gol yerken, Beşiktaş Kulübü, 4-3 kazanılan bu maçın anısına hatıra tişörtleri yaptırmıştı

  Alıntı ile Cevapla
Eski 03-11-2007, 12:51   #2
Onursal Dost
MaRaSlI - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2006
Bulunduğu Yer: pazarcik
Yaş: 37
Mesajlar: 1,642
Tesekkür: 5
74 mesajina 228 kez tesekkür edildi
 MaRaSlI isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

ne diyelim iyi olan kazansin ;=)

__________________


  Alıntı ile Cevapla
Eski 03-11-2007, 14:55   #3
Dost
sadik19 - ait Avatar
Üyelik Tarihi: Mar 2007
Bulunduğu Yer: belçika
Mesajlar: 813
Tesekkür: 16
12 mesajina 14 kez tesekkür edildi
 sadik19 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Güzel bir derbi olacak. En iyi takim kazansin (tabii ki F.B.).

__________________
Yolu sevgiden gecen herkesle bir gün bir yerde bulusmak dilegiyle....
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bjk


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:35 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1