Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Geri Dönüsüm Kutusu > Çöp Kutusu
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Çöp Kutusu Yenilenemeyecek konular buraya

Cevapla
 
LinkBack Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 16-02-2007, 00:42   #1
Onursal Dost
MaRaSlI - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2006
Bulunduğu Yer: pazarcik
Yaş: 37
Mesajlar: 1,642
Tesekkür: 5
74 mesajina 228 kez tesekkür edildi
 MaRaSlI isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı 'Büyükler' yine atıştı

'Büyükler' yine atıştı
siteadi.com - 'Büyükler' yine atıştı Fenerbahçe Kulübü, yayınladığı bir bildiriyle Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'ı 'tutarsız davranmak ve haddini aşmakla' suçladı. Açıklamaya sıcağı sıcağına yanıt veren Galatasaray Kulübü ise, Fenerbahçe'nin iç sorunlarını örtbas etmek için gündem değiştirmeye çalıştığını bildirdi.






Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın bazı açıklamalarından duyulan rahatsızlığı dile getirirken, ''Yönetimimiz ve camiamız, her türlü çirkin sataşma ve tahriğe rağmen sükunetini korumaya çalışmaktadır. Özellikle Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ve yönetiminin söylemleri ve tavırları, bizi böyle bir açıklaya yapmaya itmiştir'' denildi.

Özhan Canaydın'ın, kendisini hiç ilgilendirmeyen, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un, maçlarını izlemeye gelmesi konusunda bile Fenerbahçe Kulübü'nü hedef gösterecek sözler söylemekten çekinmediği öne sürülen açıklamada, ''Sayın Canaydın, konuyu günler öncesinde gerçekleşen bir düğün töreninde yaşananlara getirerek haddini aşmaktadır. Üstelik Sayın Canaydın, konulara kendi yorumlarını getirirken olayları çarpıtmaktan da hiç kaçınmamaktadır. Aynı Galatasaray Kulübü Başkanı, tüm bu çarpıtma ve ithamlarının ardından da sporda barış ve kardeşlik mesajları vermektedir. Sayın Canaydın'ın bu herkese yaranmaya çalışan tutumu, kendisine ve temsil ettiği camiasına yakışmayan ve artık kamuoyunca da kabul edilen bir tutarsızlık örneğidir. Futbol Federasyonu başkanının UEFA Kupası maçımıza gelmesi konusunda fikrimizi daha önce açıklamıştık. Açıklamadan da anlaşılacağı gibi, amacımız son dönemde futbolda yaşanan, herkesçe malum gerginliklerin, son derece kritik bir maçta yaratabileceği olumsuz birtakım gelişmeleri önlemek amacını taşıyordu. Bunun ötesinde, federasyon başkanının hangi maça gideceği ve gittiği bir maçta nerede oturacağı, tamamen kendi takdiridir. Kaldı ki buna ilişkin prosedür, yasal mevzuatta malumdur'' ifadelerine yer verildi.

DÜĞÜNDE NEREDE OTURULACAĞI KONUSU
Federasyon ile Fenerbahçe Kulübü arasındaki diyalogda taraf olmayan Galatasaray Kulübü Başkanı Canaydın'ın, konuya ilişkin yorumlar getirirken, konuyu akıl almaz yerlere bağlamaya çalıştığı kaydedilen açıklamada, ''Kulübümüzün, 'gelmemesi daha doğru olur' açıklamasını 'Gelemez' diye yansıtmak, hangi amaca hizmet etmektedir?'' diye soruldu.

Açıklamada şöyle devam edildi: ''Sayın Canaydın, üç büyük kulüp başkanının davetli olduğu bir düğünde, başkanımızın, düğüne katılan Devlet Bakanı ile fikir alışverişi yapmak ve futbolun sorunları üzerine sohbet etmek amacıyla sayın Bakanın masasına oturmuş olmasını bile bu konuyla bağdaştırmış ve olayı çarpıtmıştır. Bu durumu, 'Aziz Yıldırım bizimle aynı masaya oturmadı' diye basına malzeme yapmak, ne derece doğrudur? Kaldı ki Fenerbahçe Kulübü'nün başkanı, katıldığı toplantıda ne zaman, kiminle ve nerede oturacağına kendisi karar verir. O düğüne katılanlar tarafından da gayet iyi bilinmektedir ki Sayın Canaydın tarafından ifade edilenin aksine, başkanımız Aziz Yıldırım, diğer iki kulüp başkanı ile de selamlaşmış, kendilerine hal hatır sormuştur. Ancak kameralar karşısında adeta bir gösteri niteliğinde el sıkışmak, sarmaş dolaş olmak ama işin aslında, kameraların önünde elini sıktığınız kişinin arkasından yine basını kullanarak fiili gerçeklere aykırı eleştiriler yağdırmak suretiyle riyakarlık yapmak, hangi beyefendilikle açıklanabilir?''

''RAHATSIZ EDİCİ TAVIR''
Özhan Canaydın'ın, basınla olan ilişkilerinin ve basına malzeme sağlama konusundaki tavrının çok iyi bilindiği, basın kuruluşlarını kapı kapı dolaşarak, elinde, hakkında çıkan haberlerle ilgili dosyalar eşliğinde kendi PR çalışmalarını son derece sistematik ve yoğun biçimde yaptığı iddia edilen kulüp açıklamasında, ''Sayın Canaydın, diğer kulüp başkanlarını ve camialarını kötüleyerek, karalayarak, rahatsız edici bir tavır takınacağına, taraftarlarına söz verdiği ve bu camiasını büyük beklenti içine soktuğu, ancak maketlerden ya da haritalar üzerine konulan işaretlerden öteye gidememiş projelerinin akıbeti hakkında doğru bilgiler verse, hem kendi camiasını, hem de Türk spor kamuoyunu rahatlatmış olacaktır'' ifadelerine yer verildi.

''Sayın Canaydın'ın bu tavırları bizleri ve kamuoyunu hiç şaşırtmamaktadır'' sözleriyle devam eden Fenerbahçe Kulübü'nün açıklamasının son bölümünde, ''Bu konudaki örneklere bakmak için çok uzağa gitmeye gerek yoktur. Sayın Canaydın'ın son açıklamaları ile üzerine vazife olmadığı halde savunmaya çalıştığı Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un, genel kurula çağrılması konusunda Kulüpler Birliği Başkanı sıfatıyla yaptığı görüşmeler, çalışmalar ve ardından Haluk Ulusoy ile olan diyaloglarında söyledikleri, tüm kamuoyunca malumdur. Önce seçim isteyen kulüp başkanlarına söz veren, aynı gün federasyon başkanına seçime ilişkin önceki sözüne taban tabana zıt, başka bir söylemde olan Sayın Canaydın hakkında, Sayın Haluk Ulusoy'un, Sayın Cemal Aydın'ın ve Sayın İbrahim Hacısüleymanoğlu'nun sözleri herkesçe bilinmektedir. Sayın Canaydın başkanlığında Kulüpler Birliği parçalanmış, asıl amaç ve hedeflerinden uzaklaşmış, etkisiz, işlevini yerine getirmeyen bir kurum haline gelmiştir. Federasyon seçimlerinde ve sonrasında Kulüpler Birliği Başkanının sergilediği kararsız ve tutarsız tavır, bugün futbolun tepe yönetiminde yaşanan istikrarsızlığın temel sebebidir. Sayın Canaydın'ın başkanlığı döneminde Kulüpler Birliği'ni getirmiş olduğu durum hakkında, önceki açıklamalarımız bugün tüm üye kulüpler tarafından haklı bulunmaktadır. Sayın Canaydın, yönetimdeki diğer arkadaşları ve Galatasaray Kulübü sporcuları, ancak sahada kazanılabilecek sportif başarıların saha dışı aktivitelerle kazanılmayacağını bilmeli, bu çabadan vazgeçmeli, rakip camialarla sportif rekabette yaşanan gerilimi arttıracak nitelikteki açıklamalardan vazgeçmelidir ve her şeyden önemlisi, futbol sektörü paydaşları nezdinde dik durabilmelidirler. Bugün herkes nasıl ki başkanımız Aziz Yıldırım'ın, savunduğu fikirler karşısındaki dik duruşunu, görüşlerine katılmayanlar bile örnek olarak gösteriyorsa, aynı duruş, çaba ve çalışmalar Sayın Özhan Canaydın'a da ilham vermelidir'' görüşlerine yer verildi.

GALATASARAY’DAN CEVAP

Fenerbahçe kulübünün Özhan Canaydın’ın Haluk Ulusoy ile ilgili açıklamalarına tepki göstermesine Galatasaray Kulubü’den cevap geldi.



Sarı-kırmızıların internet sitesinden yapılan açıklamada, Fenerbahçe yönetimi kendi iç sorunlarını örtbas etmek için gündemi değiştirmeye çalışmakla suçlandı.



Sarı-kırmızılıların internet sitesinden yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi; "Fenerbahçe Kulübü'nün yayınladığı, 'beyefendilik ve doğru duruş' başlıklı açıklama, Türk sporunda Fenerbahçe başkanının günümüzde oynadığı rol konusunda açık bir itiraf niteliğindedir. Bu açıklama, özellikle 14 Mayıs 2006 gecesi yaşadığımız 16. şampiyonluğumuzun ardından bütün kamuoyu önünde oynanan "istifa" senaryosu gibi, son günlerde yaşadıklarıyla, yine çaresiz kalarak başvurdukları eski taktiklerinin yeniden gündeme getirilmesinden başka bir anlam taşımamaktadır. İlginç bir biçimde müşahade edilmektedir ki, Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı, ne zaman kendi iç sorunlarıyla baş başa kalsa, aynı taktiği uygulayarak gündemi değiştirmek, odağı başka tarafa çevirmek üzere, kamuoyu ve medyanın gündemine yepyeni bir polemik konusu sunma çabasına girmektedir. Galatasaray Spor Kulübü, bu ucuz taktiğin muhatabı değildir ve de olmayacaktır. Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerine, yaşadığı sorunlarını aşma konusunda sabır ve başarılar dileriz."

__________________


  Alıntı ile Cevapla
Eski 16-02-2007, 06:54   #2
Onursal Dost
ERKAN - ait Avatar
Üyelik Tarihi: May 2006
Mesajlar: 1,055
Tesekkür: 2
42 mesajina 94 kez tesekkür edildi
 ERKAN isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Tanımlı

Sayin Canaydin ustune vazife olmayan seylerle ugrasiyor. Sen ne yapacan seninle federasyonun arasinda su sizmiyo. sen isine bak.

__________________
SORULARINIZ VEDE GORUSLERINIZI ICIN MAIL ADRESINDEN BANA ULASABILIRSINIZ
[email protected]
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
atıştı, büyükler, yine


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:33 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1