Ana Sayfa


Sonbahar Logosu Ana Sayfaya Gidin Ekibimiz Forum Kuralları Arama
Geri Dön   Dostun Sayfasi > Geri Dönüsüm Kutusu > Çöp Kutusu
Yardım Takvim Bugünkü Mesajlar Arama

Çöp Kutusu Yenilenemeyecek konular buraya

 
 
LinkBack Konu Seçenekleri Modları Göster
Prev Önceki Mesaj   Sonraki Mesaj Next
Eski 17-02-2007, 10:07   #1
lila
Guest
Mesajlar: n/a
Tesekkür:
mesajina kez tesekkür edildi
 
Tanımlı Beklediğim O Rüzgâr!. .

O aslında hep yalnızdı...
siteadi.com - Beklediğim O Rüzgâr!. .

Arkasında halkının desteği olmasına karşın hep yalnız yaşadı. Hemen yanı başındaki emperyalist devin bitmek tükenmek bilmez saldırılarına karşı koyarken de, bilinen 11 suikastı birer birer atlatırken de koyu bir yalnızlığın içindeydi... En yakın devrimci arkadaşının, Che Guevara 'nın Bolivya dağlarında yeni bir devrim için savaş verirken öldüğünü öğrendiğinde büyük bir keder duyduğu, hıçkırarak ağladığı anlatılır..

- Dile kolay, tam 48 yıl... Yarım asır...

Fidel Castro ... Sosyalist dünyanın yıkılmayan, emperyalizme her koşulda kafa tutan efsane devrimcisi, şimdi ölüm döşeğinde... Ama artık yalnız değil!.. Çünkü Latin Amerika artık ABD'nin arka bahçesi değil!..


Fidel Castro'nun Küba'da iktidarı ele geçirdiği 1959'dan bu yana en büyük düşü Latin ülkelerinin ABD pençesinden kurtulup özgürleşmesi, sosyalizmin tüm Latin Amerika'da inşa edilmesiydi. Fidel, neredeyse yarım asır sonra, hasta yatağında büyük bir mutlulukla düşlerinin gerçeğe dönüşmesini izliyor... Bugün Latin Amerika haritasında Küba'ya tam 11 ülke eşlik ediyor...



Venezüella'da Hugo Chavez ezici çoğunlukla ikinci kez başkan seçildi ve 2021 yılına kadar ülkeyi sosyalizme taşıyacağını ilan etti... Nikaragua'da Sandinist devriminin lideri Daniel Ortega, 16 yıl önce ABD'nin bastırmasıyla uzaklaştırıldığı cumhurbaşkanlığı koltuğuna yeniden oturdu, başını Venezüella'nın çektiği Latin Amerika için Bolivarcı Alternatif projesine (ALBA) katılacağını ilan etti. Brezilya'nın solcu başkanı Lula da Silva bir kez daha seçildi. Yoksul halkın büyük desteğiyle iktidara gelen Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales geçen hafta yoksullara toprak dağıtımını başlattı. Morales yabancılar ve işbirlikçilerinin elinde bulunan doğalgaz ve hidrokarbonların kamulaştırmasını ise hızla sürdürüyor. Madenleri de bu yıl kamulaştıracağını açıkladı.



Ekvador'un yeni devlet başkanı Rafael Correa ise tıpkı Venezüella ve Bolivya'da olduğu gibi bir dizi reformu hayata geçirmeye çalışıyor... Arjantin, büyük bunalımın ardından rest çekip dış borçlarını halletti, Nestor Kirchner 'in başkanlığında emin adımlarla yürüyor.. Şili'de kadın devlet başkanı Michelle Bachalet, Uruguay'da devlet başkanı Tabare Vasquez aynı yolda atılımlar yapıyor. Panama ve Kostarika heyecanla yeni oluşumu izliyor..



Yani, Latin Amerika'da dünyanın tüm ezilen, sömürülen, birbirine kırdırılan ülkeleri ve insanları için büyük umutlara kapı açan, heyecan verici ve de tatlı bir rüzgâr esiyor!.. Ve ben, acımasızca parçalanmaya, yok edilmeye çalışılan bir ülkenin yurttaşı olarak, bu rüzgârı içime çekmek için sabırsızlanıyorum...



- Yani, Fidel Castro, gözü arkada gitmiyor...



- Yani, Havana'daki Atatürk heykeli gülümsüyor...



Kemal Abi ve biz 'ahmaklar!..'


O ikisi, 1 Mart 2005 sabaha karşı Ankara'ya özel uçakla geldiler. Camları kapkara bir arabayla doğruca Maliye Bakanlığı'na götürüldüler.. Kemal Unakıtan 'la sabaha kadar görüştüler. Sonra?.. Kemal Abi telefonu açtı, talimatı verdi ve iş bağlandı!.. O ikisinden biri İsrailli işadamı Sami Ofer 'in oğlu Eyal , diğeri ise yerli ortağı Mehmet Kutman 'dı. Peki, bağlanan iş neydi?. TÜPRAŞ'ın yüzde 14.76'lık bölümü!. Bu "Oferleme" sonucu Sami Ofer 6 ay içinde tam 800 milyon doları cebe indirdi.. Başka kimler bu "Oferlemeden" nasiplendi bilemiyoruz tabii!..



Durum ortaya çıkınca Kemal Abi ne demişti, hatırlatalım:



- Burada aktif pazarlama yapıyoruz... Potansiyel alıcılara malı pazarlıyoruz... Kimse fabrikaları sırtlanmış götürmüyor... Ahmaklık yapmayın...


Doğruydu tabii, kimse fabrikaları sırtlanmış götürmüyordu, dolarları götürüyordu!.. Bize de Kemal Abi tarafından ahmaklık payesi veriliyordu!..



Ve geçen hafta Danıştay bu satış işlemini iptal etti!.. Ne olacak şimdi?.. Sevgili Necati Doğru 'nun Vatan gazetesindeki önerisine katılıyorum; Ofer ödemezse "Babalar gibi sattım" diyen Kemal Abi ve ona destek çıkan Tayyip Bey villalarını satıp bankadaki hesaplarını kullanıp ödemeli..



- Biz "ahmakların" önerisi budur!..

Ümit Zileli

  Alıntı ile Cevapla
 

Tags
beklediğim, rüzgar


Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodları Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:20 .
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 © 2000-2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.

Modified by HAKANDOST

eXTReMe Tracker




Valid XHTML 1.0 Transitional


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1